Dit is een variatie op de orginele kapsalon. Je kunt deze kipsalon in minder dan een half uur op tafel zetten, lekker met zelfgemaakte knoflooksaus!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kipsalon
Was de komkommer, de rijpe tomaat en eventueel de ijsberg sla. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Meng een kleine eetlepel paprikapoeder samen met 1 of 2 theelepeltjes chilipoeder. Haal de kipfiletblokjes door dit mengsel. Verwarm een bakpan en voeg een aantal scheutjes olijfolie of boter toe. Bak de kipfiletblokjes kort aan (2 - 3 minuten) en zet het vuur dan uit. Snijd in de tussentijd de rijpe tomaat en de komkommer in kleine stukjes.
Snijd 2 teentjes knoflook zo fijn mogelijk en voeg toe aan een kommetje. Giet er dan ongeveer 250 ml yoghurt overheen en meng goed samen. Meer hoef je niet te doen om een lekkere en simpele knoflooksaus te maken!
Haal de ovenschaal na 15 - 20 minuten bakken uit de oven. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stukjes komkommer, tomaat en de ijsbergsla en voeg flink bovenop wat knoflooksaus toe. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.