Ohmydish.nl


Kipsalon

Dit is een variatie op de orginele kapsalon. Je kunt deze kipsalon in minder dan een half uur op tafel zetten, lekker met zelfgemaakte knoflooksaus!

Kipsalon
25 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Kipsalon

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kipfilet
  • Zakje voorgekookte aardappeltjes van 450 gram
  • Geraspte kaas
  • 2/3e komkommer
  • Klein pakje yoghurt van 500 ml
  • Peper
  • Zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rijpe tomaat
  • Klein zakje ijsbergsla
  • Paprikapoeder
  • Chilipoeder
  • Olijfolie (staat niet op de ingrediënten foto).
Kipsalon ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Bakpan
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Mesje
  • Snijplank
  • 2 kommetjes

Bereiden


25 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kipsalon


Voorbereiding -- 5 minuten

Gebruik voorgekookte aardappeltjes in de vorm van schijfjes, blokjes, krieltjes of wat dan ook!

Was de komkommer, de rijpe tomaat en eventueel de ijsberg sla. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Meng een kleine eetlepel paprikapoeder samen met 1 of 2 theelepeltjes chilipoeder. Haal de kipfiletblokjes door dit mengsel. Verwarm een bakpan en voeg een aantal scheutjes olijfolie of boter toe. Bak de kipfiletblokjes kort aan (2 - 3 minuten) en zet het vuur dan uit. Snijd in de tussentijd de rijpe tomaat en de komkommer in kleine stukjes.

De kipsalon bakken -- 15 tot 20 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Vet de ovenschaal in met wat boter of olijfolie. Voeg de voorgekookte aardappeltjes toe en dan de gebakken kipfiletblokjes. Voeg een flinke hoeveelheid geraspte kaas toe over de aardappelen. Bak de kipsalon 15 - 20 minuten lang in de oven en maak in de tussentijd de knoflooksaus.

Snijd 2 teentjes knoflook zo fijn mogelijk en voeg toe aan een kommetje. Giet er dan ongeveer 250 ml yoghurt overheen en meng goed samen. Meer hoef je niet te doen om een lekkere en simpele knoflooksaus te maken!

Haal de ovenschaal na 15 - 20 minuten bakken uit de oven. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stukjes komkommer, tomaat en de ijsbergsla en voeg flink bovenop wat knoflooksaus toe. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.