Ohmydish.nl


Zalmburgers

Deze zalmburgers zijn heerlijk fris, serveer ze op een broodje met gegrilde courgette. Zonder broodje zijn deze krokante zalmburgers ook een aanrader.

Zalmburgers
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Zalmburgers

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 zalmfilets (ongeveer 425 gram)
  • een halve citroen (rasp en sap)
  • kleine handvol verse dille
  • paneermeel
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • 4 hamburger broodjes
  • 1 kleine courgette (of een halve grotere)
  • mayonaise (kant-en-klaar of maak het zelf)
  • een aantal blaadjes sla naar keuze
  • optioneel: prikkers met een cherry tomaatje
Zalmburgers ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • optioneel: snijplank, fileermes en vispincet
  • keukenmachine (foodprocessor)
  • 2 borden
  • grillpan
  • vleestang
  • citrusrasp en pers
  • visschep

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zalmburgers


Voorbereiding -- 20 minuten

Was de courgette en snijd deze in lange dunne plakken. Verhit een grillpan op hoog vuur en besprenkel de plakken met olijfolie. Grill de courgette plakken enkele minuten in de grill pan, verplaats deze dan naar een bord en bestrooi met peper en zout.

Zorg ervoor dat de zalmfilet schoon is, dus zonder huid en eventuele graten. Rasp de schil van de citroen, dit mag ook van een hele citroen zijn maar gebruik enkel het sap van een halve citroen. 

Verwijder de harde stelen van de dille. Voeg de zalm samen met rasp en sap van de citroen toe aan een keukenmachine en draai tot deze vrij glad is. Breng op smaak met dille, peper en zout en draai nogmaals glad.

Voeg niet teveel dille toe, zodat deze de smaak van de zalm niet zal overheersen. Roer de resterende dille fijngehakt door een paar eetlepels mayonaise.

Voeg een klein handjevol paneermeel toe aan de zalm tot je er balletjes van kunt draaien, maar voeg niet teveel toe want dan zal de burger te droog worden. 

Sous-chef Bram maakt de zalmburgers
Sous-chef Bram maakt de zalmburgers

Zalmburgers afmaken -- 10 minuten

Verhit nogmaals de grillpan om de broodjes eventueel kort te grillen voor een extra lekkere smaak. Beleg de onderkant met een blaadje sla en besmeer de bovenkant met een laag dille-mayonaise. 

Verdeel het zalm-mengsel in 4en en draai hier dan balletjes van, druk deze plat om er burgers van te maken. Plaats paneermeel op een bord en paneer de burgers aan beide kanten met een dun laagje paneermeel.

Zalmburgers
Zalmburgers

Op deze manier zal de buitenkant extra krokant worden tijdens het bakken. Verhit olie in een bakpan en bak de zalmburgers enkele minuten aan beide kanten, tot deze mooi goudbruin zijn. 

Plaats de burgers op de sla, leg hier een gegrilde courgette plak op en plaats de bovenkant van het broodje erop. Gebruik een prikker om eventueel een tomaatje bovenop de broodjes te prikken. Serveer eventueel met frietjes en salade, smakelijk! 


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Tafelzuur: zoetzure groenten

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.