Deze zalmburgers zijn heerlijk fris, serveer ze op een broodje met gegrilde courgette. Zonder broodje zijn deze krokante zalmburgers ook een aanrader.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-07-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 19-09-2024
Was de courgette en snijd deze in lange dunne plakken. Verhit een grillpan op hoog vuur en besprenkel de plakken met olijfolie. Grill de courgette plakken enkele minuten in de grill pan, verplaats deze dan naar een bord en bestrooi met peper en zout.
Zorg ervoor dat de zalmfilet schoon is, dus zonder huid en eventuele graten. Rasp de schil van de citroen, dit mag ook van een hele citroen zijn maar gebruik enkel het sap van een halve citroen.
Verwijder de harde stelen van de dille. Voeg de zalm samen met rasp en sap van de citroen toe aan een keukenmachine en draai tot deze vrij glad is. Breng op smaak met dille, peper en zout en draai nogmaals glad.
Voeg niet teveel dille toe, zodat deze de smaak van de zalm niet zal overheersen. Roer de resterende dille fijngehakt door een paar eetlepels mayonaise.
Voeg een klein handjevol paneermeel toe aan de zalm tot je er balletjes van kunt draaien, maar voeg niet teveel toe want dan zal de burger te droog worden.
Verhit nogmaals de grillpan om de broodjes eventueel kort te grillen voor een extra lekkere smaak. Beleg de onderkant met een blaadje sla en besmeer de bovenkant met een laag dille-mayonaise.
Verdeel het zalm-mengsel in 4en en draai hier dan balletjes van, druk deze plat om er burgers van te maken. Plaats paneermeel op een bord en paneer de burgers aan beide kanten met een dun laagje paneermeel.
Op deze manier zal de buitenkant extra krokant worden tijdens het bakken. Verhit olie in een bakpan en bak de zalmburgers enkele minuten aan beide kanten, tot deze mooi goudbruin zijn.
Plaats de burgers op de sla, leg hier een gegrilde courgette plak op en plaats de bovenkant van het broodje erop. Gebruik een prikker om eventueel een tomaatje bovenop de broodjes te prikken. Serveer eventueel met frietjes en salade, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.