Witlof is een heerlijke groente en een perfect bijgerecht. Een tikkeltje zoet door deze eerst te karameliseren voor een heerlijke witlof met brie uit de oven.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-09-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witlof en snijd deze door de helft.
Verhit een flinke klont boter in een grote bakpan en bak hierin de witlof mooi goudbruin aan beide kanten. Breng de witlof op smaak met peper en zout en besprenkel deze met honing.
Laat de witlof met honing nog even karameliseren en verplaats deze dan naar een grote ovenschaal of bakplaat.
Verhit de bakpan opnieuw en bak hierin de spekjes mooi krokant. Verdeel deze dan over de witlof.
Snijd de brie in plakjes en leg deze op een gehalveerde witlof. Hak de hazelnoten grof en verdeel deze ook over de witlof.
Bak de witlof met brie in oven voor ongeveer 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven, controleer of de witlof gaar is en de brie gesmolten.
Garneer eventueel met verse peterselie en serveer direct. Lekker met gebakken aardappels en bijvoorbeeld gemarineerde kip. Eet smakelijk!
Kan ik deze witlof met brie vegetarisch maken?
Je kunt de spekjes weglaten voor dit recept, gebruik dan wel iets minder honing aangezien de spekjes het gerecht hartiger maken.
Kan ik andere soort noten gebruiken?
Je kunt de hazelnoten eventueel vervangen door walnoten, deze combineren ook erg goed met witlof.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.