Witlof met brie uit de oven
😍 33Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Witlof met brie uit de oven

Witlof is een heerlijke groente en een perfect bijgerecht. Een tikkeltje zoet door deze eerst te karameliseren voor een heerlijke witlof met brie uit de oven.

35 minuten
4 personen
Witlof met brie uit de oven ingrediënten

Recept witlof met brie uit de oven

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-09-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witlof en snijd deze door de helft.

Verhit een flinke klont boter in een grote bakpan en bak hierin de witlof mooi goudbruin aan beide kanten. Breng de witlof op smaak met peper en zout en besprenkel deze met honing.

Laat de witlof met honing nog even karameliseren en verplaats deze dan naar een grote ovenschaal of bakplaat.

Witlof met brie uit de oven
Witlof met brie uit de oven

Witlof met brie uit de oven afmaken – 20 minuten

Verhit de bakpan opnieuw en bak hierin de spekjes mooi krokant. Verdeel deze dan over de witlof.

Snijd de brie in plakjes en leg deze op een gehalveerde witlof. Hak de hazelnoten grof en verdeel deze ook over de witlof.

Bak de witlof met brie in oven voor ongeveer 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven, controleer of de witlof gaar is en de brie gesmolten.

Garneer eventueel met verse peterselie en serveer direct. Lekker met gebakken aardappels en bijvoorbeeld gemarineerde kip. Eet smakelijk!

Tips!

Kan ik deze witlof met brie vegetarisch maken?

Je kunt de spekjes weglaten voor dit recept, gebruik dan wel iets minder honing aangezien de spekjes het gerecht hartiger maken.

Kan ik andere soort noten gebruiken?

Je kunt de hazelnoten eventueel vervangen door walnoten, deze combineren ook erg goed met witlof.

Wat vind je van dit recept?

33 waarderingen
😍
33
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
472.5 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
18.21 g
16.12 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
32.62 g
15.17 g
Eiwitten
23.29 g
Vezels
5.04 g
Natrium
1101.47 mg
Mineralen
Ijzer
2.06 mg
Calcium
286.16 mg
Magnesium
57.28 mg
Kalium
57.28 mg
Fosfor
283.61 mg
Koper
0.51 mg
Zink
2.07 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
3.77 µg
Vitamines
Vitamine C
12.2 mg
Vitamine D
0.35 mg
Vitamine A
12.63 mg
Vitamine B1
0.24 mg
Vitamine B2
0.41 mg
Vitamine B6
0.38 mg
Vitamine B12
0.38 µg
Foliumzuur
99.45 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
3.11 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Witlof met brie uit de oven"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.