Makkelijke en heerlijke vegetarische wortel en linzen stoof, laat de crème fraîche weg voor een vegan versie. Klaar in minder dan een uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-10-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-10-2024
*Notitie: sommige linzen soorten moeten enkele uren weken in water.
Schil de wortelen en snijd deze in dunne plakjes, je kunt hier een mandoline voor gebruiken als je wilt.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil het stuk gemberwortel en rasp deze fijn.
Verhit olijfolie in de braadpan en fruit de ui en knoflook kort aan. Voeg na ongeveer een minuut de wortelplakjes toe en bak deze nog enkele minuten langer.
Voeg de tomatenpuree toe en bak ook deze kort, voeg dan de geraspte gember, gemalen chili, kurkuma en ras el hanout toe. Schenk de groentebouillon erbij samen met de linzen en erwtjes en laat het zachtjes koken tot de linzen gaar zijn.
Breng op smaak met peper en zout en serveer met rijst, cashewnoten en creme fraîche. Garneer met peterselie en geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.