Ohmydish.nl


Vegetarische wortel en linzen stoof

Makkelijke en heerlijke vegetarische wortel en linzen stoof, laat de creme fraiche weg voor een vegan versie. Klaar in minder dan een uur.

Vegetarische wortel en linzen stoof
55 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Vegetarische wortel en linzen stoof

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kilo wortels
  • 250 gram linzen *Notitie
  • grote handvol (diepvries) erwtjes
  • 1 grote ui
  • 4 knoflooktenen
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • olijfolie
  • stuk gemberwortel (ongeveer 2 cm)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1/2e theelepel gemalen chili
  • 1/2e liter groentenbouillon
  • peper en zout naar smaak
  • kleine handvol cashewnoten
  • optioneel om te serveren: creme fraîche (voor een niet-vegan versie)
  • rijst om erbij te serveren
  • optioneel: peterselie om te garneren
Vegetarische wortel en linzen stoof ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • optioneel: mandoline
  • braadpan

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

55 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-wortel-en-linzen-stoof


Voorbereiding -- 10 minuten

*Notitie: sommige linzen soorten moeten enkele uren weken in water. Schil de wortels en snijd deze in dunne plakjes, je kunt hier een mandoline voor gebruiken als je wilt. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil het stuk gemberwortel en rasp deze fijn.

Vegetarische wortel en linzen stoof Vegetarische wortel en linzen stoof

Vegetarische wortel en linzen stoof afmaken -- 45 minuten

Verhit olijfolie in de braadpan en fruit de ui en knoflook kort aan. Voeg na ongeveer een minuut de wortelplakjes toe en bak deze nog enkele minuten langer. Voeg de tomatenpuree toe en bak ook deze kort, voeg dan de geraspte gember, gemalen chili, kurkuma en ras el hanout toe. Schenk de groentebouillon erbij samen met de linzen en erwtjes en laat het zachtjes koken tot de linzen gaar zijn.

Breng op smaak met peper en zout en serveer met rijst, cashewnoten en creme fraîche. Garneer met peterselie en geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.