Varkenshaas met pesto en schwarzwalder schinken
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Varkenshaas met pesto en schwarzwalder schinken

Een varkenshaas met pesto en schwarzwalder schinken is een heerlijk mals stukje vlees. De rooksmaak van de ham en een vleugje pesto maken dit nóg lekkerder.

25 minuten
3 personen
Varkenshaas met pesto en schwarzwalder schinken ingrediënten
Recept varkenshaas met pesto en schwarzwalder schinken

Ingrediënten

3 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-08-2017, dit recept is voor 3 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Leg de varkenshaas op de snijplank en bestrooi deze met peper en zout. Smeer de varkenshaas dan in met pesto.

Leg de plakjes schwarzwalder schinken dakpansgewijs 2 rijen boven elkaar, iets breder dan de varkenshaas is. Leg de varkenshaas in het midden en vouw de zijkanten naar binnen.

Rol de varkenshaas dan in de ham. 

Varkenshaas met pesto en schwarzwalder schinken
Varkenshaas met pesto en schwarzwalder schinken

Varkenshaas met pesto en schwarzwalder schinken afmaken – 15 minuten

Verhit een grote bakpan op middelhoog vuur en voeg een klontje boter en een scheut olijfolie toe. Bak de varkenshaas kort aan alle kanten tot deze mooi goudbruin zijn.

Plaats deze dan in de ovenschaal en bak deze nog 10 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de varkenshaas. De kerntemperatuur voor een mooi rosé resultaat is 53 graden Celsius.

Serveer met bijvoorbeeld warme groenten en aardappels. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
199.43 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
2.66 g
0.91 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
16.09 g
5.89 g
Eiwitten
15.2 g
Vezels
0.99 g
Natrium
1801.25 mg
Mineralen
Ijzer
2.05 mg
Calcium
31.62 mg
Magnesium
28.85 mg
Kalium
28.85 mg
Fosfor
139.62 mg
Koper
0.13 mg
Zink
1.64 mg
Jodium
0.69 µg
Selenium
0.59 µg
Vitamines
Vitamine C
2.32 mg
Vitamine D
0.18 mg
Vitamine A
76.05 mg
Vitamine B1
0.43 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.28 mg
Vitamine B12
0.34 µg
Foliumzuur
4.51 µg
Vitamine E
0.76 mg
Vitamine K
28.22 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Varkenshaas met pesto en schwarzwalder schinken"
Sandra zegt op 29-12-2020
Deze varkenshaas gegeten op 2e kerstdag, smaakte zeer goed. Makkelijk ook dat de varkenshaas de laatste 10 minuten de oven in gaat, dan heb je dus tijd over om de rest van het menu voor te bereiden.
Ohmydish zegt op 29-12-2020
Dankjewel voor je leuke bericht Sandra! Super dat ie heeft gesmaakt, en inderdaad extra handig om je handen vrij te hebben voor de rest van het menu. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.