Een varkenshaas met pesto en schwarzwalder schinken is een heerlijk mals stukje vlees. De rooksmaak van de ham en een vleugje pesto maken dit nóg lekkerder.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-08-2017, dit recept is voor 3 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-12-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Leg de varkenshaas op de snijplank en bestrooi deze met peper en zout. Smeer de varkenshaas dan in met pesto.
Leg de plakjes schwarzwalder schinken dakpansgewijs 2 rijen boven elkaar, iets breder dan de varkenshaas is. Leg de varkenshaas in het midden en vouw de zijkanten naar binnen.
Rol de varkenshaas dan in de ham.
Verhit een grote bakpan op middelhoog vuur en voeg een klontje boter en een scheut olijfolie toe. Bak de varkenshaas kort aan alle kanten tot deze mooi goudbruin zijn.
Plaats deze dan in de ovenschaal en bak deze nog 10 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de varkenshaas. De kerntemperatuur voor een mooi rosé resultaat is 53 graden Celsius.
Serveer met bijvoorbeeld warme groenten en aardappels. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
0.33 | gram | varkenshaas | 0.40 | - | - | 0.01 g | - | 0.08 g | - | 0.20 mg | - | 0.03 mg | 0.07 mg | 1.33 mg | 0.67 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 0.01 µg | - | - | - | |
0.67 | eetlepel | pesto | melk, sesamzaad | 27.07 | 0.45 g | 0.20 g | 4.07 g | 0.72 g | 0.52 g | 0.40 g | 148.67 mg | 0.39 mg | 15.73 mg | 6.93 mg | 60.00 mg | 16.13 mg | 0.05 mg | 0.15 mg | - | 0.56 µg | 0.53 mg | - | 76.00 mg | 0.03 mg | 0.04 mg | 0.04 mg | - | 2.93 µg | 0.65 mg | 24.40 µg | - |
peper en zout | 5.86 | 1.51 g | 0.01 g | 0.08 g | 0.03 g | 0.24 g | 0.59 g | 452.18 mg | 0.12 mg | 5.33 mg | 1.77 mg | 14.78 mg | 2.02 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.69 µg | 0.03 µg | 1.78 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.23 µg | 0.11 mg | 3.82 µg | - | |||
0.33 | klontje | boter | melk | 29.40 | 0.03 g | 0.03 g | 3.30 g | 2.16 g | 0.03 g | - | 0.20 mg | - | 0.52 mg | 0.08 mg | 0.60 mg | 0.80 mg | - | - | - | - | - | 0.05 mg | 0.04 mg | - | - | - | - | - | - | - | - |
olijfolie | 2.71 | - | - | 0.31 g | 0.04 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
3.33 | plakje | schwarzwalder schinken | 134.00 | 0.67 g | 0.67 g | 8.33 g | 2.93 g | 14.33 g | - | 1200.00 mg | 1.53 mg | 10.00 mg | 20.00 mg | 180.00 mg | 120.00 mg | 0.07 mg | 1.47 mg | - | - | - | 0.13 mg | 0.01 mg | 0.40 mg | 0.13 mg | 0.23 mg | 0.33 µg | 1.33 µg | - | - | - | |
199.43 | 2.66 g | 0.91 g | 16.09 g | 5.89 g | 15.20 g | 0.99 g | 1801.25 mg | 2.05 mg | 31.62 mg | 28.85 mg | 256.72 mg | 139.62 mg | 0.13 mg | 1.64 mg | 0.69 µg | 0.59 µg | 2.32 mg | 0.18 mg | 76.05 mg | 0.43 mg | 0.18 mg | 0.28 mg | 0.34 µg | 4.51 µg | 0.76 mg | 28.22 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.