Varkenshaas met pesto en schwarzwalder schinken

(10)

Een varkenshaas met pesto en schwarzwalder schinken is een heerlijk mals stukje vlees. De rooksmaak van de ham en een vleugje pesto maken dit nóg lekkerder.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-08-2017, dit recept is voor 3 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-04-2022

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Hoofdgerechten
Varkenshaas met pesto en schwarzwalder schinken

Ingrediënten


  • 1 grote varkenshaas (ongeveer 450 gram)
  • 2 eetlepels pesto
  • peper en zout naar smaak
  • klontje boter
  • olijfolie
  • ongeveer 10 plakjes Schwarzwalder schinken (of eventueel andere ham)
Varkenshaas met pesto en schwarzwalder schinken Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank
  • grote bakpan
  • vleestang
  • oven
  • ovenschaal
  • scherp mes

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/varkenshaas-met-pesto-en-schwarzwalder-schinken


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Leg de varkenshaas op de snijplank en bestrooi deze met peper en zout. Smeer de varkenshaas dan in met pesto.

Leg de plakjes schwarzwalder schinken dakpansgewijs 2 rijen boven elkaar, iets breder dan de varkenshaas is. Leg de varkenshaas in het midden en vouw de zijkanten naar binnen.

Rol de varkenshaas dan in de ham. 

Varkenshaas met pesto en schwarzwalder schinken
Varkenshaas met pesto en schwarzwalder schinken

Varkenshaas met pesto en schwarzwalder schinken afmaken – 15 minuten

Verhit een grote bakpan op middelhoog vuur en voeg een klontje boter en een scheut olijfolie toe. Bak de varkenshaas kort aan alle kanten tot deze mooi goudbruin zijn.

Plaats deze dan in de ovenschaal en bak deze nog 10 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de varkenshaas. De kerntemperatuur voor een mooi rosé resultaat is 53 graden Celsius.

Serveer met bijvoorbeeld warme groenten en aardappels. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-08-2017, dit recept is voor 3 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-04-2022


Waardeer dit recept!
10 stemmen

2 reacties op Varkenshaas met pesto en schwarzwalder schinken

Sandra plaatste op 29-12-2020 om 08:57:40
Deze varkenshaas gegeten op 2e kerstdag, smaakte zeer goed. Makkelijk ook dat de varkenshaas de laatste 10 minuten de oven in gaat, dan heb je dus tijd over om de rest van het menu voor te bereiden.
Ohmydish plaatste op 29-12-2020 om 12:22:08
Dankjewel voor je leuke bericht Sandra! Super dat ie heeft gesmaakt, en inderdaad extra handig om je handen vrij te hebben voor de rest van het menu. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.