Je hoeft de aardappelen niet eens te schillen! Lekker krokante aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook, makkelijk doordeweeks recept.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 11-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de kruimige aardappels, zorg ervoor dat al het zand van de aardappelen af is. Dep de aardappelen dan weer droog met behulp van een keukendoek.
Bedek de bakplaat met het bakpapier en snijd de aardappelen in partjes. Je kunt de schil om de aardappelen laten. Verdeel de aardappelpartjes dan over de bakplaat.
Kneus met de palm van je hand de 3 teentjes knoflook en leg deze tussen de aardappelpartjes op de bakplaat. Leg dan ook 3 takjes tijm tussen de aardappelen.
Schenk flink wat olijfolie over de aardappelpartjes heen en voeg ruim (zee)zout toe.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius.
Bak de aardappelpartjes in de voorverwarmde oven in 30 - 35 minuten krokant en gaar, afhankelijk van hoe dik de aardappeltjes gesneden zijn.
Controleer zo nu en dan tijdens het bakken. Verwijder de rozemarijn en knoflook van de bakplaat en serveer de aardappelpartjes direct. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.