Pastinaak chips uit de oven

(6)

Pastinaak chips uit de oven zijn een heerlijke en gezonde snack. Een krokant tussendoortje dat snel klaar is, ook lekker bij een kom pastinaaksoep!

20 minuten 4 personen Bijgerechten 39 calorieën p.p.
Pastinaak chips uit de oven

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 middelgrote pastinaken
  • 2 theelepels olijfolie
  • halve theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • snufje chilipoeder
  • zout naar smaak
Pastinaak chips uit de oven ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • grote bakplaat bekleed met bakpapier
  • dunschiller
  • optioneel: mandoline of snijmachine
  • middelgrote kom

Bereiden


20 minuten 4 personen Bijgerechten 39 calorieën p.p.

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pastinaak-chips-uit-de-oven


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de pastinaak en snijd deze in dunne plakken, maar niet te dun. Je kunt dit met een dunschiller, mandoline of snijmachine doen.

Pastinaak chips uit de oven
Pastinaak chips uit de oven

Pastinaak chips uit de oven afmaken – 10 minuten

Plaats de plakken pastinaak in een middelgrote kom en bestrooi deze met een halve theelepel paprikapoeder, halve theelepel knoflookpoeder, een snuf chilipoeder, een beetje zout en een scheutje olijfolie.

Zorg dat alle plakken bedekt zijn en alles goed verdeeld is. Gebruik niet teveel olijfolie, zodat de chips niet vettig zullen worden.

Plaats de plakken pastinaak los van elkaar en volledig plat op de bakplaat met bakpapier. Bak de pastinaak chips mooi goudbruin en krokant in enkele minuten.

De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en dikte van de pastinaak, ze verbranden snel dus blijf er zeker even bij. Geniet ervan!

Pastinaak chips uit de oven: veelgestelde vragen

Hoe kan ik pastinaak het beste snijden voor pastinaak chips?

Je kunt de pastinaak in lange plakken snijden, maar kleine plakjes kan ook om chips van pastinaak te gaan maken. Dit kun je het makkelijkste met een mandoline of snijmachine doen, maar met een dunschiller kan ook.

Kan ik de pastinaak chips ook frituren?

Pastinaak chips frituren kan ook, gebruik hiervoor bijvoorbeeld zonnebloem- of andere neutrale olie. Frituur dan de plakjes pastinaak enkele minuten en bestrooi ze daarna pas met kruiden. Het is dan niet nodig om olijfolie te gebruiken. Door de pastinaak chips te frituren bevatten ze wel meer calorieën. 

Wat vind jij van dit recept?
6 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Limoncello Tonica

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.