Pastinaak chips uit de oven
😍 22Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pastinaak chips uit de oven veganistisch

Pastinaak chips uit de oven zijn een heerlijke en gezonde snack. Een krokant tussendoortje dat snel klaar is, ook lekker bij een kom pastinaaksoep!

20 minuten
4 personen
Pastinaak chips uit de oven ingrediënten

Recept pastinaak chips uit de oven

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-02-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de pastinaak en snijd deze in dunne plakken, maar niet te dun. Je kunt dit met een dunschiller, mandoline of snijmachine doen.

Pastinaak chips uit de oven
Pastinaak chips uit de oven

Pastinaak chips uit de oven afmaken – 10 minuten

Plaats de plakken pastinaak in een middelgrote kom en bestrooi deze met een halve theelepel paprikapoeder, halve theelepel knoflookpoeder, een snuf chilipoeder, een beetje zout en een scheutje olijfolie.

Zorg dat alle plakken bedekt zijn en alles goed verdeeld is. Gebruik niet teveel olijfolie, zodat de chips niet vettig zullen worden.

Plaats de plakken pastinaak los van elkaar en volledig plat op de bakplaat met bakpapier. Bak de pastinaak chips mooi goudbruin en krokant in enkele minuten.

De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en dikte van de pastinaak, ze verbranden snel dus blijf er zeker even bij. Geniet ervan!

Tips!

Hoe kan ik pastinaak het beste snijden voor pastinaak chips?

Je kunt de pastinaak in lange plakken snijden, maar kleine plakjes kan ook om chips van pastinaak te gaan maken. Dit kun je het makkelijkste met een mandoline of snijmachine doen, maar met een dunschiller kan ook.

Kan ik de pastinaak chips ook frituren?

Pastinaak chips frituren kan ook, gebruik hiervoor bijvoorbeeld zonnebloem- of andere neutrale olie. Frituur dan de plakjes pastinaak enkele minuten en bestrooi ze daarna pas met kruiden. Het is dan niet nodig om olijfolie te gebruiken. Door de pastinaak chips te frituren bevatten ze wel meer calorieën. 

Wat vind je van dit recept?

22 waarderingen
😍
22
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
103.47 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
15.36 g
0.02 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
3.03 g
0.38 g
Eiwitten
1.46 g
Vezels
4.55 g
Natrium
611.63 mg
Mineralen
Ijzer
0.75 mg
Calcium
45.94 mg
Magnesium
4.44 mg
Kalium
4.44 mg
Fosfor
72.55 mg
Koper
0 mg
Zink
0.01 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.05 µg
Vitamines
Vitamine C
16.29 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.04 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.09 mg
Vitamine B6
0.1 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
0 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pastinaak chips uit de oven"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.