Pastinaak chips uit de oven

(22)

Pastinaak chips uit de oven zijn een heerlijke en gezonde snack. Een krokant tussendoortje dat snel klaar is, ook lekker bij een kom pastinaaksoep!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-02-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-03-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 39 calorieën p.p.
Pastinaak chips uit de oven

Ingrediënten


  • 2 middelgrote pastinaken
  • 2 theelepels olijfolie
  • halve theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • snufje chilipoeder
  • zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • oven
  • grote bakplaat bekleed met bakpapier
  • dunschiller
  • optioneel: mandoline of snijmachine
  • middelgrote kom

Pastinaak chips uit de oven Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 39 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pastinaak-chips-uit-de-oven


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de pastinaak en snijd deze in dunne plakken, maar niet te dun. Je kunt dit met een dunschiller, mandoline of snijmachine doen.

Pastinaak chips uit de oven
Pastinaak chips uit de oven

Pastinaak chips uit de oven afmaken – 10 minuten

Plaats de plakken pastinaak in een middelgrote kom en bestrooi deze met een halve theelepel paprikapoeder, halve theelepel knoflookpoeder, een snuf chilipoeder, een beetje zout en een scheutje olijfolie.

Zorg dat alle plakken bedekt zijn en alles goed verdeeld is. Gebruik niet teveel olijfolie, zodat de chips niet vettig zullen worden.

Plaats de plakken pastinaak los van elkaar en volledig plat op de bakplaat met bakpapier. Bak de pastinaak chips mooi goudbruin en krokant in enkele minuten.

De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en dikte van de pastinaak, ze verbranden snel dus blijf er zeker even bij. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-02-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-03-2023


Waardeer dit recept!
22 stemmen

Pastinaak chips uit de oven: Veel gestelde vragen

Hoe kan ik pastinaak het beste snijden voor pastinaak chips?

Je kunt de pastinaak in lange plakken snijden, maar kleine plakjes kan ook om chips van pastinaak te gaan maken. Dit kun je het makkelijkste met een mandoline of snijmachine doen, maar met een dunschiller kan ook.

Kan ik de pastinaak chips ook frituren?

Pastinaak chips frituren kan ook, gebruik hiervoor bijvoorbeeld zonnebloem- of andere neutrale olie. Frituur dan de plakjes pastinaak enkele minuten en bestrooi ze daarna pas met kruiden. Het is dan niet nodig om olijfolie te gebruiken. Door de pastinaak chips te frituren bevatten ze wel meer calorieën. 

0 reacties op Pastinaak chips uit de oven

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.