Tiramisu cheesecake

(50)

Deze tiramisu cheesecake is extra lekker met een koekjesbodem en te maken zonder ei. Een makkelijke taart zonder te bakken, wel nog even geduld!

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Tiramisu cheesecake

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 150 gram droge koekjes (zoals Maria koekjes)
  • 60 gram boter
  • 250 ml sterke koffie
  • 300 gram naturel roomkaas
  • 300 gram mascarpone
  • 150 gram suiker
  • 200 ml slagroom
  • 5 gelatineblaadjes
  • ongeveer 18 lange vingers
  • cacao poeder
Tiramisu cheesecake Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • springvorm 24 cm
  • koffie apparaat (of gebruik oploskoffie)
  • blender of deegroller (en hersluitbare zak)
  • kleine sauspan
  • middelgrote kom
  • siliconen kwast
  • elektrische mixer
  • garde
  • siliconen spatel
  • spuitzak
  • kleine fijne zeef of cacao dispenser

Bereiding


Kooktijd 40 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tiramisu-cheesecake


Voorbereiding – 10 minuten

Haal de roomkaas en mascarpone vooraf uit de koelkast, zo kun je deze makkelijker mengen. Zet alvast 250 ml sterke koffie en laat deze ondertussen afkoelen. 

Verkruimel de koekjes, dit kun je met een blender of deegroller doen. Als je een deegroller gebruikt kun je deze het beste eerst in een hersluitbare zak doen om rommel te voorkomen. Smelt de boter en roer deze dan samen met de koekkruimels. 

Vet de springvorm in met boter en druk de koekkruimels met boter op de bodem. Verdeel deze tot een egale koekjesbodem en zet deze dan in de koelkast. 

Tiramisu cheesecake maken
Tiramisu cheesecake maken

Tiramisu cheesecake afmaken – 30 minuten + wachttijd

Meng de roomkaas samen met mascarpone en suiker tot een glad mengsel. 

Verwarm een klein laagje van de sterke koffie in een kleine sauspan. Week de gelatine blaadjes in een middelgrote kom met koud water. Knijp het water uit de gelatine blaadjes na enkele minuten en los deze op in de warme koffie. 

Laat het mengsel even afkoelen en klop ondertussen de slagroom tot deze ongeveer de dikte van yoghurt heeft. Roer de koffie met gelatine door het roomkaas mengsel en roer er dan ook de geslagen slagroom doorheen. 

Tiramisu cheesecake
Tiramisu cheesecake

Schep 1/3e van het mengsel in een spuitzak om later de toefjes bovenop te maken. Verdeel 1/3e van het mengsel over de koekjesbodem. 

Dip de lange vingers in de overgebleven sterke koffie, niet te lang omdat ze dan te zacht zullen worden. Verdeel deze dan over de taart en verdeel een dun laagje cacao poeder over de lange vingers. 

Verdeel dan de overige 1/3e van het roomkaas mengsel over de taart. Maak toefjes met de spuitzak en zet de taart dan in de koelkast om op te stijven. 

De taart is het lekkerste na een nacht in de koelkast. Verdeel dan nog een laag cacao poeder over de roomkaas toefjes, geniet ervan!

Wat vind jij van dit recept?

50 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.