Deze tiramisu cheesecake is extra lekker met een koekjesbodem en te maken zonder ei. Een makkelijke taart zonder te bakken, wel nog even geduld!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-04-2019, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-12-2024
Haal de roomkaas en mascarpone vooraf uit de koelkast, zo kun je deze makkelijker mengen. Zet alvast 250 ml sterke koffie en laat deze ondertussen afkoelen.
Verkruimel de koekjes, dit kun je met een blender of deegroller doen. Als je een deegroller gebruikt kun je deze het beste eerst in een hersluitbare zak doen om rommel te voorkomen. Smelt de boter en roer deze dan samen met de koekkruimels.
Vet de springvorm in met boter en druk de koekkruimels met boter op de bodem. Verdeel deze tot een egale koekjesbodem en zet deze dan in de koelkast.
Meng de roomkaas samen met mascarpone en suiker tot een glad mengsel.
Verwarm een klein laagje van de sterke koffie in een kleine sauspan. Week de gelatine blaadjes in een middelgrote kom met koud water. Knijp het water uit de gelatine blaadjes na enkele minuten en los deze op in de warme koffie.
Laat het mengsel even afkoelen en klop ondertussen de slagroom tot deze ongeveer de dikte van yoghurt heeft. Roer de koffie met gelatine door het roomkaas mengsel en roer er dan ook de geslagen slagroom doorheen.
Schep 1/3e van het mengsel in een spuitzak om later de toefjes bovenop te maken. Verdeel 1/3e van het mengsel over de koekjesbodem.
Dip de lange vingers in de overgebleven sterke koffie, niet te lang omdat ze dan te zacht zullen worden. Verdeel deze dan over de taart en verdeel een dun laagje cacao poeder over de lange vingers.
Verdeel dan de overige 1/3e van het roomkaas mengsel over de taart. Maak toefjes met de spuitzak en zet de taart dan in de koelkast om op te stijven.
De taart is het lekkerste na een nacht in de koelkast. Verdeel dan nog een laag cacao poeder over de roomkaas toefjes, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.