Deze tiramisu cheesecake is extra lekker met een koekjesbodem en te maken zonder ei. Een makkelijke taart zonder te bakken, wel nog even geduld!
Recept printen Bekijk reacties (4) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tiramisu-cheesecake
We doen deze maand weer mee met de foodblogswap, waarin we iets koken van een ander toegewezen site. Een tiramisu taart staat al heel erg lang op mijn 'te maken' lijst, dus toen ik deze cheesecake voorbij zag komen bij Mammatje van alles moest ik deze natuurlijk gaan maken.
Verkruimel de koekjes, dit kun je met een blender of deegroller doen. Als je een deegroller gebruikt kun je deze het beste eerst in een hersluitbare zak doen om rommel te voorkomen. Smelt de boter en roer deze dan samen met de koekkruimels. Vet de springvorm in met boter en druk de koekkruimels met boter op de bodem. Verdeel deze tot een egale koekjesbodem en zet deze dan in de koelkast.
Tiramisu cheesecake maken
Roer de koffie met gelatine door het roomkaas mengsel en roer er dan ook de geslagen slagroom doorheen.
Tiramisu cheesecake
Schep 1/3e van het mengsel in een spuitzak om later de toefjes bovenop te maken. Verdeel 1/3e van het mengsel over de koekjesbodem. Dip de lange vingers in de overgebleven sterke koffie, niet te lang omdat ze dan te zacht zullen worden. Verdeel deze dan over de taart en verdeel een dun laagje cacao poeder over de lange vingers. Verdeel dan de overige 1/3e van het roomkaas mengsel over de taart. Maak toefjes met de spuitzak en zet de taart dan in de koelkast om op te stijven. De taart is het lekkerste na een nacht in de koelkast. Verdeel dan nog een laag cacao poeder over de roomkaas toefjes, geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.