Sticky toffee pudding
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Sticky toffee pudding vegetarisch

Een sticky toffee pudding, oftewel een warme sponsachtige cake met dadels en geserveerd met een heerlijke toffee saus. Een overheerlijk Engels dessert!

1 uur
6 personen
Sticky toffee pudding ingrediënten

Recept sticky toffee pudding

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-11-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 30 minuten

Ontpit de dadels indien nodig en snijd ze vervolgens grof. Giet het kokende water bij de dadels en laat dit ongeveer een half uur afkoelen.

Vet een kleine ovenschaal in met boter en een dun laagje bloem. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de baksoda met het zelfrijzend meel.

Klop de boter samen met de suiker luchtig, gebruik hiervoor een elektrische mixer. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg de stroop toe samen met de melk en vanille.

Voeg dan ook de geweekte dadels toe en dan beetje bij beetje het zelfrijzende meel tot er een glad beslag is ontstaan. 

Sticky toffee pudding
Sticky toffee pudding

Sticky toffee pudding afmaken – 30 minuten

Schep het beslag in de ovenschaal en bak dit mooi bruin in ongeveer een half uur. Maak ondertussen de saus door de boter, suiker en room te verwarmen op middelhoog vuur.

Blijf roeren met een garde zodat de saus niet overkookt. Je zult merken dat de saus iets dikker zal worden en iets donkerder van kleur. Controleer de cake met een houten prikker, als deze er schoon uit komt is de cake gaar.

Prik gaatjes in de warme cake en schenk de saus erover heen. Laat de saus erin lopen en serveer de cake na ongeveer 10 minuten. Warm het allerlekkerste, geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
465.94 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
45.93 g
43.73 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
29.32 g
17.62 g
Eiwitten
4.57 g
Vezels
1.8 g
Natrium
273.81 mg
Mineralen
Ijzer
1.1 mg
Calcium
58.05 mg
Magnesium
16.03 mg
Kalium
16.03 mg
Fosfor
83.95 mg
Koper
0.06 mg
Zink
0.48 mg
Jodium
7 µg
Selenium
6.14 µg
Vitamines
Vitamine C
5.54 mg
Vitamine D
0.84 mg
Vitamine A
0.35 mg
Vitamine B1
0.05 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.08 mg
Vitamine B12
0.57 µg
Foliumzuur
19.96 µg
Vitamine E
0.22 mg
Vitamine K
0.05 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Sticky toffee pudding"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.