Ohmydish.nl


Sticky toffee pudding

Een sticky toffee pudding, oftewel een warme sponsachtige cake met dadels en geserveerd met een heerlijke toffee saus. Een overheerlijk Engels dessert!

Sticky toffee pudding
1 uur 6 personen Toetjes
Sticky toffee pudding

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 175 zelfrijzend meel
  • 200 gr dadels
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 2 eieren
  • 1 theelepel baksoda
  • 85 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 175 ml kokend water
  • 100 ml melk
  • 1 eetlepel stroop

Ingrediënten saus

  • 55 gr boter
  • 125 ml room
  • 75 gram suiker
Sticky toffee pudding ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine kom
  • snijplank & koksmes
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel
  • oven
  • kleine ovenschaal
  • siliconen kwast
  • kleine sauspan
  • garde

Bereiden

1 uur 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sticky-toffee-pudding


Voorbereiding -- 30 minuten

Ontpit de dadels indien nodig en snijd ze vervolgens grof. Giet het kokende water bij de dadels en laat dit ongeveer een half uur afkoelen. Vet een kleine ovenschaal in met boter en een dun laagje bloem. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Meng de baksoda met het zelfrijzend meel. Klop de boter samen met de suiker luchtig, gebruik hiervoor een elektrische mixer. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg de stroop toe samen met de melk en vanille. Voeg dan ook de geweekte dadels toe en dan beetje bij beetje het zelfrijzende meel tot er een glad beslag is ontstaan.

Sticky toffee pudding Sticky toffee pudding

Sticky toffee pudding afmaken -- 30 minuten

Schep het beslag in de ovenschaal en bak dit mooi bruin in ongeveer een half uur. Maak ondertussen de saus door de boter, suiker en room te verwarmen op middelhoog vuur. Blijf roeren met een garde zodat de saus niet overkookt. Je zult merken dat de saus iets dikker zal worden en iets donkerder van kleur.

Controleer de cake met een houten prikker, als deze er schoon uit komt is de cake gaar. Prik gaatjes in de warme cake en schenk de saus erover heen. Laat de saus erin lopen en serveer de cake na ongeveer 10 minuten. Warm het allerlekkerste, geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Afrikaanse bobotie

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.