Een sticky toffee pudding, oftewel een warme sponsachtige cake met dadels en geserveerd met een heerlijke toffee saus. Een overheerlijk Engels dessert!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-11-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Ontpit de dadels indien nodig en snijd ze vervolgens grof. Giet het kokende water bij de dadels en laat dit ongeveer een half uur afkoelen.
Vet een kleine ovenschaal in met boter en een dun laagje bloem. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de baksoda met het zelfrijzend meel.
Klop de boter samen met de suiker luchtig, gebruik hiervoor een elektrische mixer. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg de stroop toe samen met de melk en vanille.
Voeg dan ook de geweekte dadels toe en dan beetje bij beetje het zelfrijzende meel tot er een glad beslag is ontstaan.
Schep het beslag in de ovenschaal en bak dit mooi bruin in ongeveer een half uur. Maak ondertussen de saus door de boter, suiker en room te verwarmen op middelhoog vuur.
Blijf roeren met een garde zodat de saus niet overkookt. Je zult merken dat de saus iets dikker zal worden en iets donkerder van kleur. Controleer de cake met een houten prikker, als deze er schoon uit komt is de cake gaar.
Prik gaatjes in de warme cake en schenk de saus erover heen. Laat de saus erin lopen en serveer de cake na ongeveer 10 minuten. Warm het allerlekkerste, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.