Spinaziestamppot
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Spinaziestamppot

Een spinaziestamppot met ei zit bomvol groenten en extra lekker met een vleug kerrie. Een simpele stamppot is een ideale winterse maaltijd, om heerlijk bij op te warmen.

50 minuten
4 personen
Spinaziestamppot ingrediënten

Recept spinaziestamppot

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-01-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Plaats de stukken aardappel in een pan met gezouten water en breng aan de kook.

Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel.

Was ondertussen indien nodig de spinazie. Verwijder overtollig water met een sla centrifuge.

Pel de uien en snijd deze fijn. Kook de eieren ongeveer 6 tot 7 minuten, afhankelijk hoe je de eitjes het liefste hebt.

Spinaziestamppot
Spinaziestamppot

Spinaziestamppot afmaken – 20 minuten

Verhit een grote bakpan op hoog vuur en bak hierin de spekjes 2 minuten lang. Voeg de ui toe en bak nog 2 minuten langer.

Voeg dan geleidelijk de verse spinazie toe zodat deze iets kan slinken. Bak de spinazie niet te lang zodat deze niet te gaar zal worden.

Plaats de gebakken spinazie in een vergiet en laat dit uitlekken om overtollig water te verwijderen.

Giet de aardappelen af en gebruik een aardappelstamper om deze kleiner te maken. Roer de gebakken spinazie, spekjes en ui door de aardappelen en voeg 1 eetlepel kerrie en 1 theelepel nootmuskaat toe.

Roer een klont boter en een scheut melk door de stamppot en breng op smaak met peper en zout. Pel de eieren en serveer de spinaziestamppot met de gekookte eieren, eet smakelijk!

Tips!

Is spinaziestamppot vegetarisch?

Deze spinaziestamppot is niet vegetarisch door de spekjes, maar deze kun je eventueel weglaten. Voeg dan wel meer kruiden toe, anders zal de stamppot te flauw van smaak zijn.

Vervang de spekjes bijvoorbeeld eens door stukjes walnoot of geroosterde pijnboompitten.

Wat is de beste aardappel voor stamppot?

De meest geschikte aardappel om stamppot mee te maken is een kruimige aardappel. Kruimige aardappelen, ook wel bloemige aardappelen genoemd, zijn aardappelen die na het koken snel uit elkaar vallen. Doré en eigenheimer zijn de meest voorkomende kruimige aardappelsoorten.

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
742.23 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
71.85 g
5.09 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
30.94 g
11.42 g
Eiwitten
34.01 g
Vezels
15.64 g
Natrium
1579.6 mg
Mineralen
Ijzer
12.92 mg
Calcium
356.84 mg
Magnesium
189.41 mg
Kalium
189.41 mg
Fosfor
542.49 mg
Koper
0.77 mg
Zink
3.96 mg
Jodium
21.52 µg
Selenium
27.94 µg
Vitamines
Vitamine C
139.55 mg
Vitamine D
1.13 mg
Vitamine A
26.76 mg
Vitamine B1
0.75 mg
Vitamine B2
1 mg
Vitamine B6
1.77 mg
Vitamine B12
2.16 µg
Foliumzuur
221.48 µg
Vitamine E
5.24 mg
Vitamine K
963.51 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Spinaziestamppot"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.