Spinaziestamppot

(13)

Een spinaziestamppot met ei zit bomvol groenten en extra lekker met een vleug kerrie. Een simpele stamppot is een ideale winterse maaltijd, om heerlijk bij op te warmen. Laat een reactie achter

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Spinaziestamppot

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 800 gram verse spinazie
  • 2 uien
  • 200 gram spekjes
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • klont boter
  • scheut melk
  • peper en zout naar smaak
  • 4 eieren
Spinaziestamppot Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan met deksel
  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • optioneel: sla centrifuge
  • kleine pan
  • aardappelstamper
  • vergiet of zeef
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spinaziestamppot


Voorbereiding – 30 minuten

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Plaats de stukken aardappel in een pan met gezouten water en breng aan de kook.

Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel.

Was ondertussen indien nodig de spinazie. Verwijder overtollig water met een sla centrifuge.

Pel de uien en snijd deze fijn. Kook de eieren ongeveer 6 tot 7 minuten, afhankelijk hoe je de eitjes het liefste hebt.

Spinaziestamppot
Spinaziestamppot

Spinaziestamppot afmaken – 20 minuten

Verhit een grote bakpan op hoog vuur en bak hierin de spekjes 2 minuten lang. Voeg de ui toe en bak nog 2 minuten langer.

Voeg dan geleidelijk de verse spinazie toe zodat deze iets kan slinken. Bak de spinazie niet te lang zodat deze niet te gaar zal worden.

Plaats de gebakken spinazie in een vergiet en laat dit uitlekken om overtollig water te verwijderen.

Giet de aardappelen af en gebruik een aardappelstamper om deze kleiner te maken. Roer de gebakken spinazie, spekjes en ui door de aardappelen en voeg 1 eetlepel kerrie en 1 theelepel nootmuskaat toe.

Roer een klont boter en een scheut melk door de stamppot en breng op smaak met peper en zout. Pel de eieren en serveer de spinaziestamppot met de gekookte eieren, eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
13 stemmen

Spinaziestamppot: Veel gestelde vragen

Is spinaziestamppot vegetarisch?

Deze spinaziestamppot is niet vegetarisch door de spekjes, maar deze kun je eventueel weglaten. Voeg dan wel meer kruiden toe, anders zal de stamppot te flauw van smaak zijn.

Vervang de spekjes bijvoorbeeld eens door stukjes walnoot of geroosterde pijnboompitten.

Wat is de beste aardappel voor stamppot?

De meest geschikte aardappel om stamppot mee te maken is een kruimige aardappel. Kruimige aardappelen, ook wel bloemige aardappelen genoemd, zijn aardappelen die na het koken snel uit elkaar vallen. Doré en eigenheimer zijn de meest voorkomende kruimige aardappelsoorten.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.