Ohmydish.nl


Spaghetti met pompoen-kaassaus

Romige spaghetti met pompoen-kaassaus, te serveren met of zonder spekjes. Eenvoud is vaak het allerlekkerste, dat bewijst deze makkelijke pasta!

Spaghetti met pompoen-kaassaus
40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Spaghetti met pompoen-kaassaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1/2e pompoen (wij gebruikten een hokkaido pompoen uit de moestuin)
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 200 gram goed smeltende geraspte kaas (wij gebruikte 100 gram oude kaas & 100 gram jonge kaas, maar Gruyère kan bijvoorbeeld ook)
  • ongeveer 175 gram spaghetti
  • 150 gram crème fraîche
  • handvol pitten mix (pompoen en zonnebloempitten)
  • handvol verse peterselie
  • optioneel: 125 gram uitgebakken spekjes
Spaghetti met pompoen-kaassaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • middelgrote bakpan
  • sla centrifuge
  • houten lepel

Bereiden


40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spaghetti-met-pompoen-kaassaus


Voorbereiding -- 25 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Het is niet nodig om de Hokkaido pompoen te schillen, was deze wel eerst goed en verwijder de steel en pitten. Snijd de pompoen in stukken en verdeel deze over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster de pompoen dan ongeveer 20 minuten in de oven tot deze helemaal zacht zijn, tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken.

Breng ondertussen een pan met water en zout aan de kook. Als je spekjes wilt toevoegen, kun je deze het beste krokant bakken en dan opzij zetten. Was de peterselie, maak deze droog met een sla centrifuge en hak deze vervolgens fijn.

Spaghetti met pompoen-kaassaus Spaghetti met pompoen-kaassaus

Spaghetti met pompoen-kaassaus afmaken -- 15 minuten

Kook de spaghetti al dente en giet deze vervolgens af. Zodra de pompoen gaar is kun je deze grof pureren met een vork. De stukjes die dan ontstaan zijn juist smaakvol voor in de pasta t.o.v. een gladde puree. Roer de pompoen en geraspte kaas door de spaghetti, doordat deze nog warm is zal de kaas mooi smelten.

Roer dan ook de crème fraîche en gehakte peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Als je spekjes toevoegt, zal extra zout toevoegen waarschijnlijk niet nodig zijn. Maak eventueel af met pompoen en zonnebloempitten, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
← Vorig recept
Gado gado

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.