Rundergebraad met kweepeer en pompoen is een heerlijk herfst gerecht dat perfect is tijdens een etentje. Klaar in een uur, rundvlees met aardse smaken, mm!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-11-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Haal het rundvlees ongeveer een half uur vooraf uit de koelkast. Maak ondertussen de pompoenpuree en gestoofde kweepeer. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Schil de pompoen, verwijder de pitten met een lepel en snijd de pompoen in grove stukken. Plaats de pompoen in een pan en zorg dat deze volledig onderstaat met water. Breng aan de kook en kook de pompoen tot deze zacht is geworden, de exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken.
Pel de ui en snijd deze fijn. Schil de kweeperen, verwijder het klokhuis en snijd de kweeperen in parten. Verhit een klont boter in een middelgrote bakpan en bak hierin de kweepeer enkele minuten.
Bak dan de fijngesneden ui nog enkele minuten mee en schenk dan een laagje water erbij. Plaats de deksel op de pan en laat de kweepeer nog ongeveer 20 minuten zachtjes garen.
Als je aardappels erbij wilt serveren, snijd deze dan in grove stukken en verdeel over een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en bak ongeveer 20 minuten in de oven. De exacte baktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken.
Bestrooi het rundvlees rondom met peper, zout en een beetje kaneelpoeder. Besmeer de buitenkant dan ook met mosterd. Verhit een scheut olijfolie samen met een klontje boter in een bakpan en bak het vlees rondom mooi goudbruin.
Verplaats het vlees naar een ovenschaal en bak het vlees ongeveer 20 minuten in de oven. De exacte tijd is afhankelijk van je oven en de dikte van het vlees. De kerntemperatuur behoort ongeveer 53 graden Celsius te zijn.
Zodra het vlees mooi rosé is, haal je het uit de oven. Pak het vlees in met aluminiumfolie en laat ongeveer 10 minuten rusten.
Maak ondertussen de pompoenpuree af door de pompoenstukken af te gieten en te pureren. Dit kun je bijv. doen met een staafmixer of fijne zeef. Breng op smaak met peper, zout, een snufje kaneel en een scheutje room.
Verdeel het vlees in plakjes en serveer met pompoenpuree, partjes zacht geworden kweepeer en aardappels uit de oven. Het is niet nodig om saus erbij te serveren, omdat de pompoen en kweepeer al smeuïg zijn.
Mocht je wel saus willen gebruiken, kun je extra boter en een scheutje water bij het bakvet doen voor een jus. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.