Ohmydish.nl


Romige maïssoep

Heerlijk geurende vegetarische romige maïssoep. Eigenlijk heel makkelijk om te maken, recept voor 4 personen. Klaar in 25 minuten tijd.

25 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Romige maïssoep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 tenen knoflook
  • Bosje bladselderij
  • 3 lenteuitjes
  • 300 gram zoete maïs
  • 1 rode peper
  • Olijfolie
  • Zout
  • 500 ml kokosmelk
  • 500 ml water
  • 2 grote zoete aardappelen, of 4 kleinere
  • 1 groene paprika
  • 4 kleine naanbroden
Romige maïssoep ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Grote pan
  • Dunschiller
  • Klein vergiet
  • Oven

Bereiden


25 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-maissoep


Voorbereiding -- 10 minuten

Was het bosje bladselderij, de groene paprika en lenteuitjes. Giet de zoete maïs af met behulp van een klein vergiet en was schoon met koud stromend water. Plet de teentjes knoflook en snijd in zo klein mogelijke stukjes. Snijd de rode peper (eventueel met zaadlijsten) in kleine stukjes.

Schil de zoete aardappels met behulp van een dunschiller. Snijd de zoete aardappels dan doormidden met een koksmes, dan over de lengte en over de breedte om kleine zoete aardappelblokjes te maken. Maak de aardappelblokjes niet te groot, anders zal de kooktijd veel langer zijn. Snijd ook de groene paprika in kleine blokjes.

Romige maïssoep Romige maïssoep

De romige maïssoep afmaken -- 15 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en voeg direct de stukjes knoflook en rode peper toe. Fruit 2 minuten lang aan, voeg dan de gewassen maïs toe. Bak 2 minuten mee. Giet dan een halve liter water en een halve liter kokosmelk toe. Roer goed door elkaar, stel het vuur in op middel-laag.

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden celsius. Maak de naan broodjes een beetje nat en verwarm deze 5 minuten lang in een voorverwarmde oven.

Voeg na 5 minuten de zoete aardappelblokjes en groene paprika toe. Snijd het bosje bladselderij in grove stukken en voeg in zijn geheel toe aan de soep. Breng de maïssoep op smaak met zout. Snijd de lenteuitjes in kleine (schuine) stukken, garneer daarmee de romige maïssoep. Haal de naanbroden uit de oven en snijd in dunne reepjes.

Eet smakelijk!

Aangeraden producten (6)


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Pepernoten tiramisu

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.