Romige maïssoep
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Romige maïssoep veganistisch

Heerlijk geurende vegetarische romige maïssoep. Eigenlijk heel makkelijk om te maken, recept voor 4 personen. Klaar in 25 minuten tijd.

25 minuten
4 personen
Romige maïssoep ingrediënten

Recept romige maïssoep

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 17-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Was het bosje bladselderij, de groene paprika en lenteuitjes. Giet de zoete maïs af met behulp van een klein vergiet en was schoon met koud stromend water.

Plet de teentjes knoflook en snijd in zo klein mogelijke stukjes. Snijd de rode peper (eventueel met zaadlijsten) in kleine stukjes. Schil de zoete aardappels met behulp van een dunschiller.

Snijd de zoete aardappels dan doormidden met een koksmes, dan over de lengte en over de breedte om kleine zoete aardappelblokjes te maken.

Maak de aardappelblokjes niet te groot, anders zal de kooktijd veel langer zijn. Snijd ook de groene paprika in kleine blokjes. 

Romige maïssoep
Romige maïssoep

De romige maïssoep afmaken – 15 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en voeg direct de stukjes knoflook en rode peper toe. Fruit 2 minuten lang aan, voeg dan de gewassen maïs toe.

Bak 2 minuten mee. Giet dan een halve liter water en een halve liter kokosmelk toe. Roer goed door elkaar, stel het vuur in op middel-laag.

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden celsius. Maak de naan broodjes een beetje nat en verwarm deze 5 minuten lang in een voorverwarmde oven.

Voeg na 5 minuten de zoete aardappelblokjes en groene paprika toe. Snijd het bosje bladselderij in grove stukken en voeg in zijn geheel toe aan de soep.

Breng de maïssoep op smaak met zout. Snijd de lenteuitjes in kleine (schuine) stukken, garneer daarmee de romige maïssoep.

Haal de naanbroden uit de oven en snijd in dunne reepjes. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
607.29 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
70.45 g
8.6 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
31.02 g
23.91 g
Eiwitten
10.37 g
Vezels
6.6 g
Natrium
1046.19 mg
Mineralen
Ijzer
6.96 mg
Calcium
177.94 mg
Magnesium
131.3 mg
Kalium
131.3 mg
Fosfor
301.58 mg
Koper
0.6 mg
Zink
1.7 mg
Jodium
0.03 µg
Selenium
7.66 µg
Vitamines
Vitamine C
107.49 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
132.42 mg
Vitamine B1
0.43 mg
Vitamine B2
0.41 mg
Vitamine B6
0.88 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
113.74 µg
Vitamine E
1.64 mg
Vitamine K
47.33 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Romige maïssoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.