Heerlijk geurende vegetarische romige maïssoep. Eigenlijk heel makkelijk om te maken, recept voor 4 personen. Klaar in 25 minuten tijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 17-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was het bosje bladselderij, de groene paprika en lenteuitjes. Giet de zoete maïs af met behulp van een klein vergiet en was schoon met koud stromend water.
Plet de teentjes knoflook en snijd in zo klein mogelijke stukjes. Snijd de rode peper (eventueel met zaadlijsten) in kleine stukjes. Schil de zoete aardappels met behulp van een dunschiller.
Snijd de zoete aardappels dan doormidden met een koksmes, dan over de lengte en over de breedte om kleine zoete aardappelblokjes te maken.
Maak de aardappelblokjes niet te groot, anders zal de kooktijd veel langer zijn. Snijd ook de groene paprika in kleine blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en voeg direct de stukjes knoflook en rode peper toe. Fruit 2 minuten lang aan, voeg dan de gewassen maïs toe.
Bak 2 minuten mee. Giet dan een halve liter water en een halve liter kokosmelk toe. Roer goed door elkaar, stel het vuur in op middel-laag.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden celsius. Maak de naan broodjes een beetje nat en verwarm deze 5 minuten lang in een voorverwarmde oven.
Voeg na 5 minuten de zoete aardappelblokjes en groene paprika toe. Snijd het bosje bladselderij in grove stukken en voeg in zijn geheel toe aan de soep.
Breng de maïssoep op smaak met zout. Snijd de lenteuitjes in kleine (schuine) stukken, garneer daarmee de romige maïssoep.
Haal de naanbroden uit de oven en snijd in dunne reepjes. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.