Romige maïssoep
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Romige maïssoep vegetarisch

Heerlijk geurende vegetarische romige maïssoep. Eigenlijk heel makkelijk om te maken, recept voor 4 personen. Klaar in 25 minuten tijd.

25 minuten
4 personen
Recept romige maïssoep
Romige maïssoep ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Was het bosje bladselderij, de groene paprika en lenteuitjes. Giet de zoete maïs af met behulp van een klein vergiet en was schoon met koud stromend water.

Plet de teentjes knoflook en snijd in zo klein mogelijke stukjes. Snijd de rode peper (eventueel met zaadlijsten) in kleine stukjes. Schil de zoete aardappels met behulp van een dunschiller.

Snijd de zoete aardappels dan doormidden met een koksmes, dan over de lengte en over de breedte om kleine zoete aardappelblokjes te maken.

Maak de aardappelblokjes niet te groot, anders zal de kooktijd veel langer zijn. Snijd ook de groene paprika in kleine blokjes. 

Romige maïssoep
Romige maïssoep

De romige maïssoep afmaken – 15 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en voeg direct de stukjes knoflook en rode peper toe. Fruit 2 minuten lang aan, voeg dan de gewassen maïs toe.

Bak 2 minuten mee. Giet dan een halve liter water en een halve liter kokosmelk toe. Roer goed door elkaar, stel het vuur in op middel-laag.

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden celsius. Maak de naan broodjes een beetje nat en verwarm deze 5 minuten lang in een voorverwarmde oven.

Voeg na 5 minuten de zoete aardappelblokjes en groene paprika toe. Snijd het bosje bladselderij in grove stukken en voeg in zijn geheel toe aan de soep.

Breng de maïssoep op smaak met zout. Snijd de lenteuitjes in kleine (schuine) stukken, garneer daarmee de romige maïssoep.

Haal de naanbroden uit de oven en snijd in dunne reepjes. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Romige maïssoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.