Romige kip met zongedroogde tomaat

(22)

Deze romige kip met zongedroogde tomaat in een ontzettend lekkere saus met wijn en verse kruiden is een echte aanrader.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-08-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Romige kip met zongedroogde tomaat

Ingrediënten


  • 4 kipfilets
  • 100 gram zongedroogde tomaten met olie
  • 3 tenen knoflook
  • 125 ml droge witte wijn
  • klontje boter
  • 250 gram crème fraîche
  • 50 gram fijngeraspte Parmezaanse kaas (Grana Padano)
  • optioneel: paar takjes tijm en rozemarijn
  • paar blaadjes verse basilicum
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • vleestang
  • bord
  • houten lepel

Romige kip met zongedroogde tomaat Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-kip-met-zongedroogde-tomaat


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en bewaar de olie. 

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en bestrooi de kip met peper en zout. 

Romige kip met zongedroogde tomaat
Romige kip met zongedroogde tomaat

De romige kip met zongedroogde tomaat afmaken – 30 minuten

Verhit een beetje olie van de zongedroogde tomaten in een grote bakpan. Bak de kipfilets in de olie tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn. 

Verplaats de kipfilets dan naar een bord en bak de fijngesneden knoflook samen met de takjes tijm en rozemarijn enkele minuten in de olie. Blus af met witte wijn, roer de zongedroogde tomaten erdoor en laat dit enkele minuten zachtjes koken. 

Roer de crème fraîche erdoor er laat het nog enkele minuten zachtjes koken. Roer dan ook een klontje boter samen met de geraspte kaas erdoor. 

Leg de kipfilets terug in de saus en verwarm tot de saus mooi is ingedikt en de kipfilets gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout en verwijder de takjes tijm en rozemarijn. 

Serveer met verse basilicum, pasta en een simpele salade. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-08-2023


Waardeer dit recept!
22 stemmen

2 reacties op Romige kip met zongedroogde tomaat

Peter plaatste op 05-10-2020 om 15:33:25
Heerlijk gerecht; weldadig. Hoi Veronique, omdat je al Parmezaanse kaas in de saus gebruikt ben ik zo vrij geweest om de witte wijn te vervangen door witte vermouth om het een Italiaans tintje te geven. Ook heel lekker, al zeg ik het zelf.
Ohmydish plaatste op 05-10-2020 om 16:00:43
Dankjewel Peter, met witte vermouth klinkt ook érg lekker! Wat een leuke variatie, fijne avond :-)

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.