Deze romige kip met zongedroogde tomaat in een ontzettend lekkere saus met wijn en verse kruiden is een echte aanrader.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-kip-met-zongedroogde-tomaat
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en bewaar de olie.
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en bestrooi de kip met peper en zout.
Verhit een beetje olie van de zongedroogde tomaten in een grote bakpan. Bak de kipfilets in de olie tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn.
Verplaats de kipfilets dan naar een bord en bak de fijngesneden knoflook samen met de takjes tijm en rozemarijn enkele minuten in de olie. Blus af met witte wijn, roer de zongedroogde tomaten erdoor en laat dit enkele minuten zachtjes koken.
Roer de crème fraîche erdoor er laat het nog enkele minuten zachtjes koken. Roer dan ook een klontje boter samen met de geraspte kaas erdoor.
Leg de kipfilets terug in de saus en verwarm tot de saus mooi is ingedikt en de kipfilets gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout en verwijder de takjes tijm en rozemarijn.
Serveer met verse basilicum, pasta en een simpele salade. Smakelijk!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!