Ohmydish.nl


Romige kip met zongedroogde tomaat

Deze romige kip met zongedroogde tomaat in een ontzettend lekkere saus met wijn en verse kruiden is een echte aanrader.

Romige kip met zongedroogde tomaat
40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Romige kip met zongedroogde tomaat

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kipfilets
  • 100 gram zongedroogde tomaten met olie
  • 3 tenen knoflook
  • 125 ml droge witte wijn
  • klontje boter
  • 250 gram crème fraîche
  • 50 gram fijngeraspte Parmezaanse kaas (Grana Padano)
  • optioneel: paar takjes tijm en rozemarijn
  • paar blaadjes verse basilicum
  • peper en zout naar smaak
Romige kip met zongedroogde tomaat ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • vleestang
  • bord
  • houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-kip-met-zongedroogde-tomaat


Deze maand doe ik een keer extra mee met de Swiepswoepswap, een initiatief op Instagram. Ik mocht iets uitzoeken van Astrid, ook een Limburgse, maar we hebben elkaar eigenlijk nog nooit ontmoet. Haar site heet BonApetit, en voor de kenners van de Franse taal, nee dat is niet verkeerd geschreven maar een speling op haar achternaam. Ik ging voor haar waanzinnige kip, die ook echt waanzinnig is!

Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en bewaar de olie. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en bestrooi de kip met peper en zout.

Romige kip met zongedroogde tomaat Romige kip met zongedroogde tomaat

Romige kip met zongedroogde tomaat afmaken -- 30 minuten

Verhit een beetje olie van de zongedroogde tomaten in een grote bakpan. Bak de kipfilets in de olie tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn. Verplaats de kipfilets dan naar een bord en bak de fijngesneden knoflook samen met de takjes tijm en rozemarijn enkele minuten in de olie. Blus af met witte wijn, roer de zongedroogde tomaten erdoor en laat dit enkele minuten zachtjes koken.

Roer de crème fraîche erdoor er laat het nog enkele minuten zachtjes koken. Roer dan ook een klontje boter samen met de geraspte kaas erdoor. Leg de kipfilets terug in de saus en verwarm tot de saus mooi is ingedikt en de kipfilets gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout en verwijder de takjes tijm en rozemarijn. Serveer met verse basilicum, pasta en een simpele salade. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen
← Vorig recept
Affogato met chocoladesaus
Volgend recept →
Gnocchi alla romana

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.