Rode bieten tarte tatin
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rode bieten tarte tatin

Deze rode bieten tarte tatin is een heerlijke hartige taart met bieten en salie. Een perfecte combinatie met een dun laagje karamel.

1 uur 40 minuten
6 personen
Recept rode bieten tarte tatin
Rode bieten tarte tatin ingrediënten

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Direct in je mandje bij:
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique Pouw

Geplaatst op 26-09-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 40 minuten.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur 40 minuten

Voorbereiding – minder dan een uur

Je kunt de rode bieten op verschillende manieren bereiden, maar je kunt ook voorgegaarde bieten gebruiken. 

Schrob de rauwe bieten schoon en kook ze ongeveer 45 minuten tot een uur in ruim water of rooster ze in de oven. De rode bieten zijn gaar als ze zacht geworden zijn, dit kun je controleren met een vork. 

Laat ze dan een beetje afkoelen en je kunt ze gemakkelijk schillen door ze onder stromend water te houden. Dan wrijf je de schil er met je vinger makkelijk af. Snijd de rode bieten in plakjes, niet te dik. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een springvorm met bakpapier. 

Rode bieten tarte tatin
Rode bieten tarte tatin

De rode bieten tarte tatin afmaken – 40 minuten

Mocht je de tarte tatin in een bakpan geschikt voor de oven maken, kun je de karamel direct in de bakpan maken. Mocht je een taartvorm gebruiken kun je de karamel in een kleine sauspan maken.

Voeg de suiker toe aan de bakpan of sauspan en laat dit rustig karamel worden, roer dit niet. Het is belangrijk om niet te roeren omdat de suiker dan zal kristalliseren. 

Zodra de suiker een mooie karamel kleur begint te krijgen voeg je voorzichtig de boter toe. Pas op, want karamel is extreem heet. 

Zet het vuur dan uit en verdeel de plakjes rode biet over de bodem. Als je liever een bakvorm gebruikt dien je de karamel eerst over de bodem van de bakvorm te verdelen. Bestrooi de rode biet met peper, zout en een beetje fijngesneden salie. 

Plaats de bladerdeeg plak bovenop en vouw het overhangende deeg naar binnen zodat je een rand maakt. Bak de tarte tatin tot het deeg mooi goudbruin is, dit zal ongeveer 20 tot 25 minuten duren. 

Plaats een groot bord bovenop en draai de tarte tatin in één keer om, zo kun je de vorm of pan makkelijk verwijderen. Bestrooi de tarte tatin nogmaals met een beetje peper, zout en fijngesneden salie. 

Serveer bijvoorbeeld als lunch of voorgerecht met een salade en eventueel geitenkaas. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Rode bieten tarte tatin"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.