Rode bieten gnocchi
😍 2 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Rode bieten gnocchi vegetarisch

Zien deze zelfgemaakte roze gnocchi er niet prachtig uit? Deze rode bieten gnocchi zijn heerlijk in combinatie met tijm, zwarte olijven en kaas.

1 uur
4 personen
Rode bieten gnocchi ingrediënten

Recept rode bieten gnocchi

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept rode bieten gnocchi allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-01-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
45 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 45 minuten

Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Kook de aardappelstukjes in ongeveer 20 minuten gaar, de exacte tijd hangt af van de grootte van de stukken. Maak ondertussen een zo glad mogelijke rode bieten puree, gebruik hier een fijne zeef en een grote lepel voor. 

Wrijf dan ook de aardappelen met behulp van de (soep) lepel door de zeef. Breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout. Snijd de zwarte olijven door de helft en zet opzij. 

Bestuif je handen en het werkblad met bloem. Meng de rode bieten puree en de bloem door de aardappelpuree met je handen. Het deeg hoort ietswat plakkerig aan te voelen. 

Verdeel het deeg in 4 evenredige stukken en rol van elk deel 1 lange reep, van ongeveer 2.5 cm dik. Snijd de rol dan in kleinere stukken en gebruik een vork om er mooie gnocchi van te maken. 

Druk met je duim en rol enigszins naar voren om een ribbelpatroon te maken. De saus zal door deze structuur beter blijven zitten. Bestuif de gnocchi met een klein beetje bloem om te voorkomen dat ze aan elkaar blijven plakken. 

Rode bieten gnocchi
Rode bieten gnocchi

De rode bieten gnocchi afmaken – 15 minuten

Breng een pan met water aan de kook en voeg een snuf zout toe. Kook de gnocchi een aantal minuten in de pan met kokend water. Voeg niet teveel gnocchi tegelijkertijd toe. De gnocchi is gaar zodra deze naar boven komen drijven. 

Haal ze dan uit de pan en laat ze dan bijvoorbeeld op een theedoek even afkoelen, zorg dat ze niet tegen elkaar aan liggen om plakken te voorkomen. Herhaal dan tot alle gnocchi zijn gekookt. 

Rooster een handvol pijnboompitten in een droge bakpan en haal deze dan uit de pan. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote bakpan en voeg de gekookte gnocchi toe. 

Bak deze enkele minuten en voeg dan ook de zwarte olijven en blaadjes van de tijm toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de gebakken gnocchi met geraspte kaas en pijnboompitten. Eet smakelijk!

Wat vind je hiervan?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
344.56 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
49.27 g
2.98 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
10.12 g
2.66 g
Eiwitten
11.20 g
Vezels
5.89 g
Natrium
798.79 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
100 gram aardappels 82.00 17.00 g - 0.10 g - 2.00 g 2.50 g 3.00 mg 0.50 mg 9.00 mg 20.00 mg 440.00 mg 50.00 mg 0.10 mg 0.30 mg - - 8.00 mg - - 0.08 mg 0.05 mg 0.25 mg - 9.00 µg - - -
43.75 gram rode biet 15.75 3.85 g 2.41 g 0.09 g 0.02 g 0.70 g 0.88 g 28.00 mg 0.35 mg 7.00 mg 10.06 mg 142.19 mg 15.75 mg 0.03 mg 0.15 mg - 0.26 µg 2.14 mg - - 0.01 mg 0.02 mg 0.03 mg - 29.75 µg 0.18 mg 0.09 µg -
37.5 gram bloem gluten 136.50 26.17 g 0.56 g 0.56 g 0.08 g 4.28 g 1.05 g 0.75 mg 0.38 mg 7.50 mg 7.50 mg 67.50 mg 37.50 mg 0.11 mg 0.41 mg - - - - - 0.05 mg 0.04 mg 0.11 mg - 13.13 µg - - -
peper en zout 4.39 1.13 g 0.01 g 0.06 g 0.02 g 0.18 g 0.44 g 339.13 mg 0.09 mg 4.00 mg 1.33 mg 11.09 mg 1.51 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.52 µg 0.02 µg 1.34 mg - - - - 0.01 mg - 0.18 µg 0.08 mg 2.86 µg -
0.25 handvol grof geraspte grana padano melk, ei 29.25 0.04 g - 2.10 g 1.43 g 2.40 g - 112.50 mg 0.04 mg 90.00 mg 2.25 mg 11.25 mg 75.00 mg - 0.30 mg - 1.50 µg - - 30.00 mg - 0.03 mg - 0.11 µg 1.35 µg 0.04 mg 0.19 µg -
0.25 handvol zwarte olijven 20.40 0.03 g - 2.07 g 0.38 g 0.21 g 0.63 g 315.00 mg 0.22 mg 14.25 mg 3.00 mg 6.75 mg 2.55 mg 0.03 mg 0.03 mg - - - - 0.01 mg - 0.01 mg - - - - - -
0.25 scheut olijfolie van goede kwaliteit 22.08 0.01 g - 2.50 g 0.36 g - - 0.03 mg - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.5 takje tijm 2.45 0.37 g - 0.03 g 0.01 g 0.08 g 0.21 g 0.14 mg 0.26 mg 6.00 mg 2.40 mg 9.15 mg 1.58 mg 0.01 mg 0.03 mg - - 2.40 mg - 3.45 mg - - 0.01 mg - - - - -
0.25 handvol pijnboompitten pinda, noten, sesamzaad 31.75 0.68 g 0.01 g 2.63 g 0.38 g 1.35 g 0.18 g 0.25 mg 0.25 mg 1.25 mg 11.50 mg 30.00 mg 25.00 mg 0.06 mg 0.30 mg - - - - - 0.03 mg 0.01 mg 0.01 mg - 2.85 µg - - -
    344.56 49.27 g 2.98 g 10.12 g 2.66 g 11.20 g 5.89 g 798.79 mg 2.09 mg 139.00 mg 58.04 mg 717.92 mg 208.89 mg 0.35 mg 1.54 mg 0.52 µg 1.78 µg 13.88 mg - 33.46 mg 0.18 mg 0.16 mg 0.41 mg 0.11 µg 56.25 µg 0.29 mg 3.14 µg -
0 reacties op "Rode bieten gnocchi"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.