Rode bieten gnocchi

(2)

Zien deze zelfgemaakte roze gnocchi er niet prachtig uit? Deze rode bieten gnocchi zijn heerlijk in combinatie met tijm, zwarte olijven en kaas. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-01-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-10-2022

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Rode bieten gnocchi

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram (kruimige) aardappels
  • 175 gram rode biet (voorgekookt, of kook ze zelf gaar)
  • ongeveer 150 gram bloem + extra
  • peper en zout naar smaak
  • handvol grof geraspte grana padano
  • handvol zwarte olijven
  • flinke scheut olijfolie van goede kwaliteit
  • een paar takjes tijm
  • handvol pijnboompitten
Rode bieten gnocchi Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • middelgrote pan
  • fijne zeef
  • (soep) lepel
  • snijplank & klein mesje
  • grote pan
  • schuimspaan
  • schone theedoek
  • vork
  • grote bakpan

Bereiding


Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-bieten-gnocchi


Voorbereiding – 45 minuten

Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Kook de aardappelstukjes in ongeveer 20 minuten gaar, de exacte tijd hangt af van de grootte van de stukken. Maak ondertussen een zo glad mogelijke rode bieten puree, gebruik hier een fijne zeef en een grote lepel voor. 

Wrijf dan ook de aardappelen met behulp van de (soep) lepel door de zeef. Breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout. Snijd de zwarte olijven door de helft en zet opzij. 

Bestuif je handen en het werkblad met bloem. Meng de rode bieten puree en de bloem door de aardappelpuree met je handen. Het deeg hoort ietswat plakkerig aan te voelen. 

Verdeel het deeg in 4 evenredige stukken en rol van elk deel 1 lange reep, van ongeveer 2.5 cm dik. Snijd de rol dan in kleinere stukken en gebruik een vork om er mooie gnocchi van te maken. 

Druk met je duim en rol enigszins naar voren om een ribbelpatroon te maken. De saus zal door deze structuur beter blijven zitten. Bestuif de gnocchi met een klein beetje bloem om te voorkomen dat ze aan elkaar blijven plakken. 

Rode bieten gnocchi
Rode bieten gnocchi

De rode bieten gnocchi afmaken – 15 minuten

Breng een pan met water aan de kook en voeg een snuf zout toe. Kook de gnocchi een aantal minuten in de pan met kokend water. Voeg niet teveel gnocchi tegelijkertijd toe. De gnocchi is gaar zodra deze naar boven komen drijven. 

Haal ze dan uit de pan en laat ze dan bijvoorbeeld op een theedoek even afkoelen, zorg dat ze niet tegen elkaar aan liggen om plakken te voorkomen. Herhaal dan tot alle gnocchi zijn gekookt. 

Rooster een handvol pijnboompitten in een droge bakpan en haal deze dan uit de pan. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote bakpan en voeg de gekookte gnocchi toe. 

Bak deze enkele minuten en voeg dan ook de zwarte olijven en blaadjes van de tijm toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de gebakken gnocchi met geraspte kaas en pijnboompitten. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
2 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.