Zien deze zelfgemaakte roze gnocchi er niet prachtig uit? Deze rode bieten gnocchi zijn heerlijk in combinatie met tijm, zwarte olijven en kaas.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-bieten-gnocchi
Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Kook de aardappelstukjes in ongeveer 20 minuten gaar, de exacte tijd hangt af van de grootte van de stukken. Maak ondertussen een zo glad mogelijke rode bieten puree, gebruik hier een fijne zeef en een grote lepel voor.
Wrijf dan ook de aardappelen met behulp van de (soep) lepel door de zeef. Breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout. Snijd de zwarte olijven door de helft en zet opzij.
Bestuif je handen en het werkblad met bloem. Meng de rode bieten puree en de bloem door de aardappelpuree met je handen. Het deeg hoort ietswat plakkerig aan te voelen.
Verdeel het deeg in 4 evenredige stukken en rol van elk deel 1 lange reep, van ongeveer 2.5 cm dik. Snijd de rol dan in kleinere stukken en gebruik een vork om er mooie gnocchi van te maken.
Druk met je duim en rol enigszins naar voren om een ribbelpatroon te maken. De saus zal door deze structuur beter blijven zitten. Bestuif de gnocchi met een klein beetje bloem om te voorkomen dat ze aan elkaar blijven plakken.
Breng een pan met water aan de kook en voeg een snuf zout toe. Kook de gnocchi een aantal minuten in de pan met kokend water. Voeg niet teveel gnocchi tegelijkertijd toe. De gnocchi is gaar zodra deze naar boven komen drijven.
Haal ze dan uit de pan en laat ze dan bijvoorbeeld op een theedoek even afkoelen, zorg dat ze niet tegen elkaar aan liggen om plakken te voorkomen. Herhaal dan tot alle gnocchi zijn gekookt.
Rooster een handvol pijnboompitten in een droge bakpan en haal deze dan uit de pan. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote bakpan en voeg de gekookte gnocchi toe.
Bak deze enkele minuten en voeg dan ook de zwarte olijven en blaadjes van de tijm toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de gebakken gnocchi met geraspte kaas en pijnboompitten. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.