Rocky road taart

(6)

Een klassieke Amerikaanse rocky road taart met chocolade, marshmallows, amandelen en een bodem van koekkruimels. Niet moeilijk én ontzettend lekker!

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake Calorieën 144 calorieën p.p.
Rocky road taart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 275 gram droge koekjes
  • 60 gram roomboter
  • 380 gram pure chocolade
  • 350 ml room
  • 2 eidooiers
  • Snufje zout
  • 200 gram hele amandelen
  • flinke hand vol mini marshmallows
Rocky road taart Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • blender of hersluitbare zak met deegroller
  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • middelgrote kom
  • garde
  • kleine sauspan
  • pan met passende kom (voor bain-marie)
  • ronde taartvorm (24 cm)
  • siliconen kwast
  • oven

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake Calorieën 144 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rocky-road-taart


Voorbereiding – 20 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius als je de koekjesbodem wilt bakken, dit is niet persé noodzakelijk. Gebruik je normale marshmallows? Snijd deze dan doormidden.

Smelt de boter en verkruimel de koekjes, dit kun je doen met een blender of hersluitbare zak met deegroller. Vet de vorm in met boter en meng de koekkruimels met de gesmolten boter

 Druk de koekkruimels in de taartvorm en bak deze goudbruin in ongeveer 15 minuten. Laat de taartbodem afkoelen en smelt ondertussen 260 gram van de pure chocolade.

Dit kun je bain-marie doen of in de magnetron. Hak de amandelen en resterende 120 gram pure chocolade grof en meng dit met de mashmallows.

Als je grote marshmallows gebruikt, kun je deze kleiner snijden. 

Rocky road taart
Rocky road taart

Rocky road taart afmaken – 10 minuten + wachttijd

Verwarm 350 ml room in een kleine pan. Roer de eidooiers glad met een garde in een kom en voeg er dan een beetje van de warme room aan toe.

Blijf roeren om te voorkomen dat de eidooiers gaan stollen. Roer de gesmolten chocolade en een snuf zout erbij. Verdeel de helft van het amandel-marshmallows-chocolade mengsel over de koekjesbodem.

Verdeel daar de chocolade ganache overheen en dan het resterende marshmallow mengsel. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast. Geniet ervan!

Wat vind jij van dit recept?

6 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.