Een klassieke Amerikaanse rocky road taart met chocolade, marshmallows, amandelen en een bodem van koekkruimels. Niet moeilijk én ontzettend lekker!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-02-2018, dit recept is voor 12 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 25-11-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius als je de koekjesbodem wilt bakken, dit is niet persé noodzakelijk. Gebruik je normale marshmallows? Snijd deze dan doormidden.
Smelt de boter en verkruimel de koekjes, dit kun je doen met een blender of hersluitbare zak met deegroller. Vet de vorm in met boter en meng de koekkruimels met de gesmolten boter
Druk de koekkruimels in de taartvorm en bak deze goudbruin in ongeveer 15 minuten. Laat de taartbodem afkoelen en smelt ondertussen 260 gram van de pure chocolade.
Dit kun je bain-marie doen of in de magnetron. Hak de amandelen en resterende 120 gram pure chocolade grof en meng dit met de mashmallows.
Als je grote marshmallows gebruikt, kun je deze kleiner snijden.
Verwarm 350 ml room in een kleine pan. Roer de eidooiers glad met een garde in een kom en voeg er dan een beetje van de warme room aan toe.
Blijf roeren om te voorkomen dat de eidooiers gaan stollen. Roer de gesmolten chocolade en een snuf zout erbij. Verdeel de helft van het amandel-marshmallows-chocolade mengsel over de koekjesbodem.
Verdeel daar de chocolade ganache overheen en dan het resterende marshmallow mengsel. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.