Ohmydish.nl


Quiche met aardappeltjes en pesto

Een heerlijk vullende quiche met aardappeltjes en pesto is een ideale doordeweekse maaltijd. Ook zonder ham erg lekker voor een vegetarische quiche.

Quiche met aardappeltjes en pesto
1 uur 6 personen Hoofdgerechten
Quiche met aardappeltjes en pesto

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 rol bladerdeeg (of gebruik diepvries vierkantjes en plak deze aan elkaar)
  • ongeveer 8 middelgrote vastkokende aardappels
  • optioneel: groentebouillon blokje
  • 1 recept voor pesto of gebruik ongeveer 5 eetlepels kant-en-klaar groene pesto
  • 4 plakjes gerookte rauwe ham (bijv. Serrano ham)
  • 2 eieren
  • 200 ml room
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • flinke handvol fijn geraspte grana padano
  • optioneel: verse basilicum
Quiche met aardappeltjes en pesto ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • taartvorm
  • oven
  • middelgrote kom
  • garde

Bereiden

1 uur 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/quiche-met-aardappeltjes-en-pesto


Voorbereiding -- 20 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout, voor meer smaak kun je een bouillonblokje toevoegen, en breng aan de kook. Schil de aardappels, was deze en snijd deze in plakken. Kook de aardappelplakken tot deze bijna helemaal gaar zijn. Dit zal ongeveer 10 minuten duren, afhankelijk van de dikte van de plakken.

Vet ondertussen de vorm in met olijfolie en bekleed deze met bladerdeeg. Rol de zijkanten naar binnen om een kleine rand te maken van deeg. Verdeel de aardappelplakjes over de bodem van de quiche.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Quiche met aardappeltjes en pesto Quiche met aardappeltjes en pesto

Quiche met aardappeltjes en pesto afmaken -- 40 minuten

Snijd de ham in reepjes en verdeel deze samen met nog wat extra verse basilicumblaadjes in stukken gescheurd over de aardappels.

Meng de eieren samen met pesto en room, breng op smaak met peper en zout. Wees voorzichtig met het zout, de kaas en ham is ook al zoutig. Verdeel het mengsel over de quiche en maak af met een laagje geraspte kaas. Bak de quiche mooi goudbruin in ongeveer een half uur, de exacte tijd is afhankelijk van je oven. Serveer eventueel met een simpele groene salade, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Pompoen courgette soep

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.