Quiche met aardappeltjes en pesto
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Quiche met aardappeltjes en pesto

Een heerlijk vullende quiche met aardappeltjes en pesto is een ideale doordeweekse maaltijd. Ook zonder ham erg lekker voor een vegetarische quiche.

1 uur
6 personen
Quiche met aardappeltjes en pesto ingrediënten
Recept quiche met aardappeltjes en pesto

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-10-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 20 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Tip: voor meer smaak kun je eventueel een bouillonblokje toevoegen.

Schil de aardappels, was deze en snijd deze in plakken. Kook de aardappelplakken tot deze bijna helemaal gaar zijn. Dit zal ongeveer 10 minuten duren, afhankelijk van de dikte van de plakken.

Vet ondertussen de vorm in met olijfolie en bekleed deze met bladerdeeg.

Rol de zijkanten naar binnen om een kleine rand te maken van deeg.

Verdeel de aardappelplakjes over de bodem van de quiche.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Quiche met aardappeltjes en pesto
Quiche met aardappeltjes en pesto

De quiche met aardappeltjes en pesto afmaken – 40 minuten

Snijd de ham in reepjes en verdeel deze samen met nog wat extra verse basilicumblaadjes in stukken gescheurd over de aardappels heen.

Meng de eieren samen met pesto en room, breng op smaak met peper en zout. Wees voorzichtig met het zout, de kaas en ham is ook al zoutig.

Verdeel het mengsel over de quiche en maak af met een laagje geraspte kaas. Bak de quiche mooi goudbruin in ongeveer een half uur, de exacte tijd is afhankelijk van je oven.

Serveer eventueel met een simpele groene salade, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
415.06 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
39.14 g
1.65 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
24.08 g
10.33 g
Eiwitten
12.78 g
Vezels
5.88 g
Natrium
798.11 mg
Mineralen
Ijzer
2.27 mg
Calcium
138.48 mg
Magnesium
60.68 mg
Kalium
60.68 mg
Fosfor
255.29 mg
Koper
0.31 mg
Zink
1.63 mg
Jodium
7.34 µg
Selenium
7.85 µg
Vitamines
Vitamine C
17.94 mg
Vitamine D
0.72 mg
Vitamine A
115.16 mg
Vitamine B1
0.32 mg
Vitamine B2
0.31 mg
Vitamine B6
0.65 mg
Vitamine B12
0.67 µg
Foliumzuur
36.28 µg
Vitamine E
1.11 mg
Vitamine K
32.58 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Quiche met aardappeltjes en pesto"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.