Pompoensoep met chorizo

(28)

Een ontzettend lekkere kruidige pompoensoep met chorizo boordevol smaak. Een beetje pittig en gemaakt zonder room. Laat een reactie achter

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten
Pompoensoep met chorizo

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kilo pompoen
  • 2 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 kaneelstok
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 rode peper
  • 1/2e chorizo
Pompoensoep met chorizo Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • lepel
  • vijzel of onderkant van een pan
  • grote pan
  • houten lepel
  • staafmixer of blender
  • kleine bakpan

Bereiding


Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoensoep-met-chorizo


Voorbereiding – 20 minuten

Verwijder de pompoenpitten met een lepel en schil de pompoen. Als je een flespompoen gebruikt hoef je deze niet perse te schillen. Snijd de pompoen vervolgens in grove stukken.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper, voor een nog mildere variant kun je een halve in plaats van een hele rode peper gebruiken. 

Als je peperkorrels gebruikt, dien je deze eerst fijn te kneuzen met een vijzel of bijvoorbeeld de onderkant van een pan. 

Pompoensoep met chorizo
Pompoensoep met chorizo

Pompoensoep met chorizo afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de stukken pompoen en rode peper enkele minuten mee.

Voeg de kaneelstok, kurkuma, gerookte paprikapoeder en zwarte peper toe en bak nog kort. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat nog ongeveer 20 minuten zachtjes koken. 

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de chorizo in halve plakjes. Bak de chorizo krokant in een kleine bakpan, het is niet nodig om olie toe te voegen. 

Zodra de pompoen zacht geworden is, verwijder je de kaneelstok en pureer dan de soep. Dit kun je met een staafmixer of blender doen. Breng de soep dan op smaak met peper en zout.

Serveer met de gebakken chorizo, smakelijk!


Waardeer dit recept!
28 stemmen

Pompoensoep met chorizo: Veel gestelde vragen

Welke chorizo kun je bakken?

Je kunt elke soort chorizo bakken, je kunt kiezen voor een milde of pittige variant afhankelijk van je voorkeur.

Welke pompoenen zijn geschikt voor soep?

Je kunt elke soort pompoen gebruiken voor soep, maar kleinere pompoenen zijn makkelijker te snijden en bereiden.

De populairste soorten voor pompoensoep zijn de hokkaido en flespompoen (butternut).

Welke pompoen hoef je niet te schillen?

Kleinere pompoensoorten hoef je vaak niet te schillen, omdat de schil vrij zacht is. Dit is het geval bij o.a. hokkaido en flespompoen, waardoor deze het vaakste gebruikt worden voor pompoensoep.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.