Een ontzettend lekkere kruidige pompoensoep met chorizo boordevol smaak. Een beetje pittig en gemaakt zonder room.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoensoep-met-chorizo
Verwijder de pompoenpitten met een lepel en schil de pompoen. Als je een flespompoen gebruikt hoef je deze niet perse te schillen. Snijd de pompoen vervolgens in grove stukken.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper, voor een nog mildere variant kun je een halve in plaats van een hele rode peper gebruiken.
Als je peperkorrels gebruikt, dien je deze eerst fijn te kneuzen met een vijzel of bijvoorbeeld de onderkant van een pan.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de stukken pompoen en rode peper enkele minuten mee.
Voeg de kaneelstok, kurkuma, gerookte paprikapoeder en zwarte peper toe en bak nog kort. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat nog ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de chorizo in halve plakjes. Bak de chorizo krokant in een kleine bakpan, het is niet nodig om olie toe te voegen.
Zodra de pompoen zacht geworden is, verwijder je de kaneelstok en pureer dan de soep. Dit kun je met een staafmixer of blender doen. Breng de soep dan op smaak met peper en zout.
Serveer met de gebakken chorizo, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.