Ohmydish.nl


Pompoensoep met chorizo

Een ontzettend lekkere kruidige pompoensoep met chorizo boordevol smaak. Een beetje pittig en gemaakt zonder room.

50 minuten 6 personen Soep recepten
Pompoensoep met chorizo

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kilo pompoen
  • 2 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 rode peper
  • 1/2e chorizo
Pompoensoep met chorizo ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • lepel
  • vijzel of onderkant van een pan
  • grote pan
  • houten lepel
  • staafmixer of blender
  • kleine bakpan

Bereiden


50 minuten 6 personen Soep recepten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoensoep-met-chorizo


Voorbereiding -- 20 minuten

Verwijder de pompoenpitten met een lepel en schil de pompoen. Als je een flespompoen gebruikt hoef je deze niet perse te schillen. Snijd de pompoen vervolgens in grove stukken.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper, voor een nog mildere variant kun je een halve in plaats van een hele rode peper gebruiken. 

Als je peperkorrels gebruikt, dien je deze eerst fijn te kneuzen met een vijzel of bijvoorbeeld de onderkant van een pan. 

Pompoensoep met chorizo
Pompoensoep met chorizo

Pompoensoep met chorizo afmaken -- 30 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de stukken pompoen en rode peper enkele minuten mee.

Voeg de kaneelstok, kurkuma, gerookte paprikapoeder en zwarte peper toe en bak nog kort. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat nog ongeveer 20 minuten zachtjes koken. 

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de chorizo in halve plakjes. Bak de chorizo krokant in een kleine bakpan, het is niet nodig om olie toe te voegen. 

Zodra de pompoen zacht geworden is, verwijder je de kaneelstok en pureer dan de soep. Dit kun je met een staafmixer of blender doen. Breng de soep dan op smaak met peper en zout.

Serveer met de gebakken chorizo, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
7 stemmen
Volgend recept →
Zelf Turks brood maken

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!