Een ontzettend lekkere kruidige pompoensoep met chorizo boordevol smaak. Een beetje pittig en gemaakt zonder room.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-10-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 15-08-2024
Verwijder de pompoenpitten met een lepel en schil de pompoen. Als je een flespompoen gebruikt hoef je deze niet perse te schillen. Snijd de pompoen vervolgens in grove stukken.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper, voor een nog mildere variant kun je een halve in plaats van een hele rode peper gebruiken.
Als je peperkorrels gebruikt, dien je deze eerst fijn te kneuzen met een vijzel of bijvoorbeeld de onderkant van een pan.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de stukken pompoen en rode peper enkele minuten mee.
Voeg de kaneelstok, kurkuma, gerookte paprikapoeder en zwarte peper toe en bak nog kort. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat nog ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de chorizo in halve plakjes. Bak de chorizo krokant in een kleine bakpan, het is niet nodig om olie toe te voegen.
Zodra de pompoen zacht geworden is, verwijder je de kaneelstok en pureer dan de soep. Dit kun je met een staafmixer of blender doen. Breng de soep dan op smaak met peper en zout.
Serveer met de gebakken chorizo, smakelijk!
Welke chorizo kun je bakken?
Je kunt elke soort chorizo bakken, je kunt kiezen voor een milde of pittige variant afhankelijk van je voorkeur.
Welke pompoenen zijn geschikt voor soep?
Je kunt elke soort pompoen gebruiken voor soep, maar kleinere pompoenen zijn makkelijker te snijden en bereiden.
De populairste soorten voor pompoensoep zijn de hokkaido en flespompoen (butternut).
Welke pompoen hoef je niet te schillen?
Kleinere pompoensoorten hoef je vaak niet te schillen, omdat de schil vrij zacht is. Dit is het geval bij o.a. hokkaido en flespompoen, waardoor deze het vaakste gebruikt worden voor pompoensoep.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.