Lasagne is altijd lekker, maak eens een pompoenlasagne met erwtjes; een echte herfst avondmaaltijd! Kan ook gemaakt worden zonder spekjes.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoenlasagne-met-erwtjes
Het is niet nodig om de pompoen te schillen, verwijder wel de pitten met een lepel en snijd de pompoen dan in vrij dunne plakken. Verdeel de plakken dan over een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Verdeel er dan ook verse tijm, cayennepeper, peper en zout over. Rooster de pompoenplakken ongeveer 15 minuten in de oven, draai ze halverwege een keer om.
Maak ondertussen de bechamelsaus. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Bak de spekjes samen met de ui en knoflook in een middelgrote bakpan voor enkele minuten.
Pompoenlasagne met erwtjes
Eindig met een laag geitenkaas en bak de lasagne in ongeveer 30 minuten gaar. Als de bovenkant te donker gaat worden, maar de lasagne is nog niet gaar, kun je deze afdekken met aluminiumfolie. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.