Lasagne is altijd lekker, maak eens een pompoenlasagne met erwtjes; een echte herfst avondmaaltijd! Kan ook gemaakt worden zonder spekjes.
Tip: het is niet nodig om de pompoen te schillen, verwijder wel de pitten met een lepel en snijd de pompoen dan in vrij dunne plakken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-11-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verdeel de plakken dan over een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Verdeel er dan ook verse tijm, cayennepeper, peper en zout over.
Rooster de pompoenplakken ongeveer 15 minuten in de oven, draai ze halverwege een keer om. Maak ondertussen de bechamelsaus.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Bak de spekjes samen met de ui en knoflook in een middelgrote bakpan voor enkele minuten.
Verwijder de tijmtakjes en begin met een laag pompoen in de ovenschaal.
Plaats dan een laag lasagnevellen en vervolgens een laag bechamelsaus, zorg dat de vellen hiermee bedekt zijn zodat ze evenredig gaar worden.
Verdeel daar dan een deel van de erwtjes en spekjes mengsel over en herhaal dit dan. Eindig met een laag geitenkaas en bak de lasagne in ongeveer 30 minuten gaar.
Als de bovenkant te donker gaat worden, maar de lasagne is nog niet gaar, kun je deze afdekken met aluminiumfolie. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.