Ohmydish.nl


Pompoenlasagne met erwtjes

Lasagne is altijd lekker, maak eens een pompoenlasagne met erwtjes; een echte herfst avondmaaltijd! Kan ook gemaakt worden zonder spekjes.

Pompoenlasagne met erwtjes
1 uur 10 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Pompoenlasagne met erwtjes

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 (fles)pompoen
  • klein handjevol takjes verse tijm
  • ongeveer 15 lasagne vellen
  • 1 theelepel cayenne peper
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 recept voor bechamelsaus
  • 300 gram spekjes
  • ongeveer 250 gram erwtjes
  • peper en zout naar smaak
  • 2 rolletjes zachte geitenkaas
  • optioneel: verse peterselie ter garnering
Pompoenlasagne met erwtjes ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • lepel
  • middelgrote bakpan
  • grote ovenschaal
  • eventueel aluminiumfolie

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 10 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoenlasagne-met-erwtjes


Voorbereiding -- 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Het is niet nodig om de pompoen te schillen, verwijder wel de pitten met een lepel en snijd de pompoen dan in vrij dunne plakken. Verdeel de plakken dan over een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Verdeel er dan ook verse tijm, cayennepeper, peper en zout over. Rooster de pompoenplakken ongeveer 15 minuten in de oven, draai ze halverwege een keer om.

Maak ondertussen de bechamelsaus. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Bak de spekjes samen met de ui en knoflook in een middelgrote bakpan voor enkele minuten.

Pompoenlasagne met erwtjes Pompoenlasagne met erwtjes

DeĀ pompoenlasagne met erwtjes afmaken -- 40 minuten

Verwijder de tijmtakjes en begin met een laag pompoen in de ovenschaal. Plaats dan een laag lasagnevellen en vervolgens een laag bechamelsaus, zorg dat de vellen hiermee bedekt zijn zodat ze evenredig gaar worden. Verdeel daar dan een deel van de erwtjes en spekjes mengsel over en herhaal dit dan.

Eindig met een laag geitenkaas en bak de lasagne in ongeveer 30 minuten gaar. Als de bovenkant te donker gaat worden, maar de lasagne is nog niet gaar, kun je deze afdekken met aluminiumfolie. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Bosvruchten cheesecake
Volgend recept →
Apfelstrudel met vanillesaus

Winter recepten

Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.