Pompoenlasagne met erwtjes

(1)

Lasagne is altijd lekker, maak eens een pompoenlasagne met erwtjes; een echte herfst avondmaaltijd! Kan ook gemaakt worden zonder spekjes.

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Pompoenlasagne met erwtjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 (fles)pompoen
  • klein handjevol takjes verse tijm
  • ongeveer 15 lasagne vellen
  • 1 theelepel cayenne peper
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 recept voor bechamelsaus
  • 300 gram spekjes
  • ongeveer 250 gram erwtjes
  • peper en zout naar smaak
  • 2 rolletjes zachte geitenkaas
  • optioneel: verse peterselie ter garnering
Pompoenlasagne met erwtjes Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • lepel
  • middelgrote bakpan
  • grote ovenschaal
  • eventueel aluminiumfolie

Bereiding


Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoenlasagne-met-erwtjes


Voorbereiding -- 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Het is niet nodig om de pompoen te schillen, verwijder wel de pitten met een lepel en snijd de pompoen dan in vrij dunne plakken. Verdeel de plakken dan over een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Verdeel er dan ook verse tijm, cayennepeper, peper en zout over. Rooster de pompoenplakken ongeveer 15 minuten in de oven, draai ze halverwege een keer om.

Maak ondertussen de bechamelsaus. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Bak de spekjes samen met de ui en knoflook in een middelgrote bakpan voor enkele minuten.

Pompoenlasagne met erwtjes Pompoenlasagne met erwtjes

De pompoenlasagne met erwtjes afmaken -- 40 minuten

Verwijder de tijmtakjes en begin met een laag pompoen in de ovenschaal. Plaats dan een laag lasagnevellen en vervolgens een laag bechamelsaus, zorg dat de vellen hiermee bedekt zijn zodat ze evenredig gaar worden. Verdeel daar dan een deel van de erwtjes en spekjes mengsel over en herhaal dit dan.

Eindig met een laag geitenkaas en bak de lasagne in ongeveer 30 minuten gaar. Als de bovenkant te donker gaat worden, maar de lasagne is nog niet gaar, kun je deze afdekken met aluminiumfolie. Smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

1 stem

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.