Heb je al eens jam gehad die niet gemaakt is van fruit? Deze pompoenjam staat mooi op de ontbijttafel en is ook heerlijk als zoete laag op een taartje.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoenjam
Zorg ervoor dat de pompoen geschild is en de pitten verwijderd zijn. De pitten kun je gemakkelijk verwijderen met een lepel. Rasp de pompoen, niet te grof maar ook niet te fijn.
Plaats de geraspte pompoen in een grote pan samen met de suiker en laat dit enkele uren staan. Je zult merken dat er vocht uit de pompoen zal komen waardoor deze nog smaakvoller zal worden.
Het is hierdoor niet nodig om extra vocht toe te voegen. Zorg ervoor dat je inmaakpotten klaar hebt staan. Je kunt deze gemakkelijk steriliseren door deze enkele minuten te koken in kokend water.
Rasp de schil van de citroenen en limoen fijn en pers het sap eruit. Voeg na enkele uren het sap en de rasp toe aan de pompoen. Laat de pompoen ongeveer een half uur zachtjes koken.
Je zult merken dat de pompoen zacht en een beetje stroperig is geworden. Verdeel de pompoenjam zo heet mogelijk over de potten en sluit deze.
Als je jampotten met draaideksel gebruikt dien je deze op de kop te zetten terwijl ze afkoelen. Deze pompoenjam is heerlijk als ontbijt, maar je kunt het ook gebruiken om een taart te besmeren. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.