Heb je al eens jam gehad die niet gemaakt is van fruit? Deze pompoenjam staat mooi op de ontbijttafel en is ook heerlijk als zoete laag op een taartje.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-12-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-10-2024
Zorg ervoor dat de pompoen geschild is en de pitten verwijderd zijn. De pitten kun je gemakkelijk verwijderen met een lepel. Rasp de pompoen, niet te grof maar ook niet te fijn.
Plaats de geraspte pompoen in een grote pan samen met de suiker en laat dit enkele uren staan. Je zult merken dat er vocht uit de pompoen zal komen waardoor deze nog smaakvoller zal worden.
Het is hierdoor niet nodig om extra vocht toe te voegen. Zorg ervoor dat je inmaakpotten klaar hebt staan. Je kunt deze gemakkelijk steriliseren door deze enkele minuten te koken in kokend water.
Rasp de schil van de citroenen en limoen fijn en pers het sap eruit. Voeg na enkele uren het sap en de rasp toe aan de pompoen en zet het vuur dan pas aan. Laat de pompoen ongeveer een half uur zachtjes koken.
Je zult merken dat de pompoen zacht en een beetje stroperig is geworden. Verdeel de pompoenjam zo heet mogelijk over de potten en sluit deze.
Als je jampotten met draaideksel gebruikt dien je deze op de kop te zetten terwijl ze afkoelen. Deze pompoenjam is heerlijk als ontbijt, maar je kunt het ook gebruiken om een taart te besmeren. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.