Pompoenjam
😍 22Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pompoenjam veganistisch

Heb je al eens jam gehad die niet gemaakt is van fruit? Deze pompoenjam staat mooi op de ontbijttafel en is ook heerlijk als zoete laag op een taartje.

55 minuten
8 personen
Pompoenjam ingrediënten
Recept pompoenjam

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
55 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Zorg ervoor dat de pompoen geschild is en de pitten verwijderd zijn. De pitten kun je gemakkelijk verwijderen met een lepel. Rasp de pompoen, niet te grof maar ook niet te fijn.

Plaats de geraspte pompoen in een grote pan samen met de suiker en laat dit enkele uren staan. Je zult merken dat er vocht uit de pompoen zal komen waardoor deze nog smaakvoller zal worden.

Het is hierdoor niet nodig om extra vocht toe te voegen. Zorg ervoor dat je inmaakpotten klaar hebt staan. Je kunt deze gemakkelijk steriliseren door deze enkele minuten te koken in kokend water. 

Pompoenjam
Zelfgemaakte pompoenjam

Pompoenjam afmaken – 40 minuten

Rasp de schil van de citroenen en limoen fijn en pers het sap eruit. Voeg na enkele uren het sap en de rasp toe aan de pompoen en zet het vuur dan pas aan. Laat de pompoen ongeveer een half uur zachtjes koken.

Je zult merken dat de pompoen zacht en een beetje stroperig is geworden. Verdeel de pompoenjam zo heet mogelijk over de potten en sluit deze.

Als je jampotten met draaideksel gebruikt dien je deze op de kop te zetten terwijl ze afkoelen. Deze pompoenjam is heerlijk als ontbijt, maar je kunt het ook gebruiken om een taart te besmeren. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

22 waarderingen
😍
22
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
540.8 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
129.58 g
127.56 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.38 g
0 g
Eiwitten
2.06 g
Vezels
1.88 g
Natrium
3.8 mg
Mineralen
Ijzer
1.25 mg
Calcium
47.13 mg
Magnesium
21.43 mg
Kalium
21.43 mg
Fosfor
47.25 mg
Koper
0.17 mg
Zink
0.4 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
27.5 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.04 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.11 mg
Vitamine B6
0.21 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
19 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pompoenjam"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.