Deze pompoen curry met spinazie is makkelijk te maken zonder curry pasta. Door het gebruik van kokosmelk niet alleen vegetarisch, maar ook nog eens vegan en lactosevrij.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-11-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in vrij grote stukken. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper voor een mildere versie en snijd de peper fijn.
Was indien nodig de verse spinazie en gebruik eventueel een sla centrifuge om overtollig water te verwijderen.
Verhit een scheut olie in een diepe bakpan en fruit de ui, knoflook en rode peper enkele minuten aan. Bak dan de blokjes pompoen nog enkele minuten mee en dan ook de spinazie.
Voeg de kerrie toe en verkruimel het blokje groentebouillon in de pan. Schenk na enkele minuten de kokosmelk en passata erbij en breng aan de kook.
Zet het vuur laag zodra het kookt en laat ongeveer een kwartier zachtjes sudderen. Breng op smaak met peper en zoute sojasaus.
De curry is klaar zodra de pompoen zacht genoeg is en de saus de gewenste dikte heeft bereikt. Serveer met rijst en cashewnoten. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.