Super snelle en smaakvolle vegetarische maaltijd. Polenta met roergebakken snijbiet, rode biet en walnoten. Hiermee zul je het vlees niet eens missen!
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/polenta-met-roergebakken-snijbiet
Pel en snijd de knoflooktenen zo fijn mogelijk en zet opzij. Was de snijbiet en gebruik een sla centrifuge om het overtollige water te verwijderen. Hak de walnoten grof, rasp de schil van de sinaasappel, snijd de rode bieten in kwarten en zet opzij.
Verwarm de bouillon in een middelgrote pan. Zodra de bouillon kookt, draai je het vuur laag en voeg de polenta toe. Je zult merken dat de polenta erg snel dikker zal worden, blijf roeren met een garde. Voeg de geraspte kaas en sap van 1 sinaasappel toe en breng op smaak met peper en zout. Als je wilt, kun je een paar blokjes roomboter toevoegen.
Polenta met roergebakken snijbiet
Verdeel de hete polenta over borden en plaats de roergebakken snijbiet bovenop. Verdeel dan de rode bieten, gehakte walnoten en als je wilt kun je koriander toevoegen en een klein beetje balsamico azijn. Smakelijk!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.