Ohmydish.nl


Polenta met roergebakken snijbiet

Super snelle en smaakvolle vegetarische maaltijd. Polenta met roergebakken snijbiet, rode biet en walnoten. Hiermee zul je het vlees niet eens missen!

Polenta met roergebakken snijbiet
15 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Polenta met roergebakken snijbiet

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 100 gram polenta
  • 1/2 liter groentebouillon (kippenbouillon kan ook voor een niet-vegetarische versie)
  • 100 gram geraspte Gruyere kaas
  • 1 sinaasappel (sap + rasp)
  • optioneel: enkele kleine blokjes roomboter
  • peper en zout naar smaak
  • ongeveer 100 gram snijbiet (of gebruik verse spinazie)
  • 2 knoflooktenen
  • 3 middelgrote rode bieten*
  • handvol walnoten
  • balsamico azijn
  • optioneel: koriander blaadjes
Polenta met roergebakken snijbiet ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • sla centrifuge
  • middelgrote pan
  • garde
  • grote bakpan

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

15 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/polenta-met-roergebakken-snijbiet


Voorbereiding -- 10 minuten

*Je kunt voorgekookte bieten gebruiken of rooster ze zelf in de oven. Pak ze in met aluminiumfolie en rooster ze 45 min - 1 uur in de oven, tot ze zacht zijn geworden.

Pel en snijd de knoflooktenen zo fijn mogelijk en zet opzij. Was de snijbiet en gebruik een sla centrifuge om het overtollige water te verwijderen. Hak de walnoten grof, rasp de schil van de sinaasappel, snijd de rode bieten in kwarten en zet opzij.

Verwarm de bouillon in een middelgrote pan. Zodra de bouillon kookt, draai je het vuur laag en voeg de polenta toe. Je zult merken dat de polenta erg snel dikker zal worden, blijf roeren met een garde. Voeg de geraspte kaas en sap van 1 sinaasappel toe en breng op smaak met peper en zout. Als je wilt, kun je een paar blokjes roomboter toevoegen.

Polenta met roergebakken snijbiet Polenta met roergebakken snijbiet

Polenta met roergebakken snijbiet afmaken -- 5 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en voeg de gesneden knoflook toe. Na ongeveer een minuut, kun je de snijbiet in delen toevoegen. Je zult merken dat de snijbiet snel klaar is, breng het dan op smaak met sinaasappelrasp, peper en zout.

Verdeel de hete polenta over borden en plaats de roergebakken snijbiet bovenop. Verdeel dan de rode bieten, gehakte walnoten en als je wilt kun je koriander toevoegen en een klein beetje balsamico azijn. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Winter recepten

Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.