Super snelle en smaakvolle vegetarische maaltijd. Polenta met roergebakken snijbiet, rode biet en walnoten. Hiermee zul je het vlees niet eens missen!
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/polenta-met-roergebakken-snijbiet
*Je kunt voorgekookte bieten gebruiken of rooster ze zelf in de oven. Pak ze in met aluminiumfolie en rooster ze 45 min - 1 uur in de oven, tot ze zacht zijn geworden.
Pel en snijd de knoflooktenen zo fijn mogelijk en zet opzij. Was de snijbiet en gebruik een sla centrifuge om het overtollige water te verwijderen.
Hak de walnoten grof en rasp de schil van de sinaasappel. Snijd de rode bieten in kwarten en zet opzij.
Verwarm de bouillon in een middelgrote pan. Zodra de bouillon kookt, draai je het vuur laag en voeg de polenta toe. Je zult merken dat de polenta erg snel dikker zal worden, blijf roeren met een garde. Voeg de geraspte kaas en sap van 1 sinaasappel toe en breng op smaak met peper en zout. Als je wilt, kun je een paar blokjes roomboter toevoegen.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en voeg de gesneden knoflook toe. Na ongeveer een minuut, kun je de snijbiet in delen toevoegen. Je zult merken dat de snijbiet snel klaar is, breng het dan op smaak met sinaasappelrasp, peper en zout.
Verdeel de hete polenta over borden en plaats de roergebakken snijbiet bovenop. Verdeel dan de rode bieten, gehakte walnoten en als je wilt kun je koriander toevoegen en een klein beetje balsamico azijn. Eet smakelijk!
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!