Pizza funghi is een wereldwijd bekende pizza, een pizza met champignons, kaas en een lekkere saus gemaakt van passata.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-06-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-04-2024
Begin met het voorbereiden van het pizza deeg, maak voldoende deeg voor 2 pizzabodems. Je kunt ook gebruik maken van een kant-en-klare pizzabodem, deze kun je kopen in de meeste supermarkten.
Maak de champignons schoon met behulp van een droge keukendoek, champignonborstel of je vingers.
Maak de champignons niet schoon met water, de champignons zullen zich dan gaan volzuigen met water. Hierdoor zal de pizzabodem niet gaar genoeg bakken.
Snijd de champignons dan in redelijk dunne plakjes, plaats de plakjes in een kom. Meng een handvol gedroogde oregano samen met de passata.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius. Bestuif het werkblad met bloem, wrijf ook de deegroller in met bloem. Rol de pizza deegbal uit tot een ronde pizzabodem.
Leg de pizzabodem om de bakplaat (met bakpapier erop) en bedek de bodem met de tomatensaus, gebruik hiervoor de bolle kant van een eetlepel. Laat de randen vrij van saus.
Bedek de bodem met flink wat geraspte mozzarella, vervolgens met de in plakjes gesneden champignons.
Voeg een kleine handvol gedroogde oregano toe over de gehele pizza, breng op smaak met peper en zout.
Herhaal de voorafgaande stappen voor de andere pizza. Bak de pizza funghi af in de voorverwarmde oven ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de pizza bodem en beleg.
Haal de pizza na het bakken uit de oven en snijd in evenredige punten. Serveer direct, eet smakelijk!
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.