Ohmydish.nl


Pittige aardappelpartjes uit de oven

Deze pittige aardappelpartjes uit de oven zijn nóg lekkerder gemaakt door toevoeging van geraspte kaas. Een heerlijk krokant bijgerecht.

Pittige aardappelpartjes uit de oven
35 minuten 4 personen Bijgerechten
Pittige aardappelpartjes uit de oven

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 1/2e theelepel gemalen chili (afhankelijk hoe pittig je de aardappels wilt)
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • ongeveer 50 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas (of Grana padano)
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Pittige aardappelpartjes uit de oven ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • oven
  • fijne kaasrasp
  • ovenschaal

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

35 minuten 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pittige-aardappelpartjes-uit-de-oven


Voorbereiding -- 10 minuten

Was de aardappels goed onder stromend koud water. Snijd de aardappels vervolgens in partjes, zorg dat deze ongeveer gelijke maten hebben zodat ze evenredig gaar zullen worden.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Pittige aardappelpartjes uit de oven Pittige aardappelpartjes uit de oven

De pittige aardappelpartjes uit de oven bakken -- 25 minuten

Rasp de kaas zo fijn mogelijk en meng deze samen met de gedroogde basilicum en gemalen chili door de aardappelpartjes. Besprenkel deze met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over de ovenschaal en bak deze mooi krokant in ongeveer 20 minuten. Roer ze halverwege een keer door zodat alle kanten krokant zullen worden. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Quiche Lorraine

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.