Peultjes met knoflook en gember uit de wok

(51)

Deze peultjes met knoflook en gember uit de wok staan binnen een kwartier op tafel. De perfecte knapperige groenten als bijgerecht.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-08-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-07-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Peultjes met knoflook en gember uit de wok

Ingrediënten


  • ongeveer een halve kilo peultjes
  • 1 sjalot
  • 1 grote roze knoflookteen (of meer als je minder sterke knoflook gebruikt)
  • ongeveer 2 cm verse gember
  • zonnebloem of andere neutrale olie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • klein mesje
  • snijplank & koksmes
  • fijne rasp
  • wok

Peultjes met knoflook en gember uit de wok Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/peultjes-met-knoflook-en-gember-uit-de-wok


Voorbereiding -- 10 minuten

Maak de peultjes schoon door de uiteindes eraf te snijden met een klein mesje. Soms kan er wel eens een draad langs de peul lopen, deze trek je er gelijk af als je de uiteindes eraf snijd. 

Pel de sjalot en knoflooktenen, snijd de sjalot in dunne (halve) ringen en snijd de knoflook fijn. Schil de gember wortel en rasp deze fijn. 

Peultjes met knoflook en gember uit de wok
Peultjes met knoflook en gember uit de wok

Peultjes met knoflook en gember uit de wok afmaken -- 5 minuten

Verhit de wok op hoog vuur en zodra deze begint te roken voeg je een scheutje olie toe. Voeg de peulen toe en wok deze enkele minuten op hoog vuur. 

Voeg dan de sjalot, knoflook en gember toe en wok nog kort mee. Breng de peulen op smaak met peper, zout en sesamolie. Serveer direct als bijgerecht met bijvoorbeeld citroenkip, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-08-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-07-2023


Waardeer dit recept!
51 stemmen

0 reacties op Peultjes met knoflook en gember uit de wok

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.