Deze peultjes met knoflook en gember uit de wok staan binnen een kwartier op tafel. De perfecte knapperige groenten als bijgerecht.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-08-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak de peultjes schoon door de uiteindes eraf te snijden met een klein mesje. Soms kan er wel eens een draad langs de peul lopen, deze trek je er gelijk af als je de uiteindes eraf snijd.
Pel de sjalot en knoflooktenen, snijd de sjalot in dunne (halve) ringen en snijd de knoflook fijn. Schil de gember wortel en rasp deze fijn.
Verhit de wok op hoog vuur en zodra deze begint te roken voeg je een scheutje olie toe. Voeg de peulen toe en wok deze enkele minuten op hoog vuur.
Voeg dan de sjalot, knoflook en gember toe en wok nog kort mee. Breng de peulen op smaak met peper, zout en sesamolie. Serveer direct als bijgerecht met bijvoorbeeld citroenkip, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.