Ohmydish.nl


Peultjes met knoflook en gember uit de wok

Deze peultjes met knoflook en gember uit de wok staan binnen een kwartier op tafel. De perfecte knapperige groenten als bijgerecht.

Peultjes met knoflook en gember uit de wok
15 minuten 4 personen Bijgerechten
Peultjes met knoflook en gember uit de wok

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer een halve kilo peultjes
  • 1 sjalot
  • 1 grote roze knoflookteen (of meer als je minder sterke knoflook gebruikt)
  • ongeveer 2 cm verse gember
  • zonnebloem of andere neutrale olie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • peper en zout naar smaak
Peultjes met knoflook en gember uit de wok ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • klein mesje
  • snijplank & koksmes
  • fijne rasp
  • wok

Bereiden

15 minuten 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/peultjes-met-knoflook-en-gember-uit-de-wok


Voorbereiding -- 10 minuten

Maak de peultjes schoon door de uiteindes eraf te snijden met een klein mesje. Soms kan er wel eens een draad langs de peul lopen, deze trek je er gelijk af als je de uiteindes eraf snijd. Pel de sjalot en knoflooktenen, snijd de sjalot in dunne (halve) ringen en snijd de knoflook fijn. Schil de gember wortel en rasp deze fijn.

Peultjes met knoflook en gember uit de wok Peultjes met knoflook en gember uit de wok

Peultjes met knoflook en gember uit de wok afmaken -- 5 minuten

Verhit de wok op hoog vuur en zodra deze begint te roken voeg je een scheutje olie toe. Voeg de peulen toe en wok deze enkele minuten op hoog vuur. Voeg dan de sjalot, knoflook en gember toe en wok nog kort mee. Breng de peulen op smaak met peper, zout en sesamolie. Serveer direct als bijgerecht met bijvoorbeeld citroenkip, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen
Volgend recept →
Basisrecept taartbodem

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.