Pastasalade met geroosterde groenten

(8)

Pastasalade met geroosterde groenten is een heerlijk bijgerecht bij de barbecue of als lunch. Klaar binnen een half uur en zó lekker!

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Pastasalade met geroosterde groenten

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram pasta (wij gebruikten fusilli)
  • 1/2e pot geroosterde paprika (kant-en-klaar of maak ze zelf)
  • ongeveer 8 zongedroogde tomaten + olie
  • 1 kleine aubergine
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • klein handjevol pijnboompitten
Pastasalade met geroosterde groenten Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • vergiet
  • kleine bakpan
  • grote kom
  • keukenpapier
  • grillpan
  • tang
  • snijmachine, mandoline of dunschiller

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pastasalade-met-geroosterde-groenten


Voorbereiding -- 15 minuten

Vul de grote pan met water en zout of een bouillonblokje en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente, de exacte kooktijd is afhankelijk van de soort pasta die je gebruikt.

Snijd de aubergine in dunne plakken, plaats ze in een vergiet en bestrooi deze dan ruim met zout. Rooster de pijnboompitten kort in een droge bakpan, bestrooi ze dan met zout en zet opzij.

Giet de pasta dan af en spoel deze koud met stromend water. 

Pasta salade met geroosterde groenten
Pasta salade met geroosterde groenten

Pastasalade met geroosterde groenten afmaken -- 15 minuten

Dep de aubergine plakken droog met keukenpapier en besprenkel ze dan met olijfolie. Verhit de grillpan en zodra deze heet is geworden kun je de aubergine grillen tot er aan beide kanten een grill-patroon zichtbaar is geworden.

Herhaal tot alle aubergine is gegrild, bestrooi de plakken met peper en zout en zet opzij. Snijd de geroosterde paprika in dunne reepjes en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.

Meng de paprika, gegrilde aubergine plakken, zongedroogde tomaatjes en olie van de tomaatjes door de koude pasta

Verdeel wat pijnboompitten over de pasta salade heen, en breng eventueel op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
8 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Quiche Lorraine

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!