Ohmydish.nl


Parelcouscous salade met bloemkool

Deze parelcouscous salade met bloemkool is fris en hartig tegelijk. Een salade die lekker is als lunch of een vegetarische maaltijd met extra brood.

Parelcouscous salade met bloemkool
40 minuten 4 personen Lunch
Parelcouscous salade met bloemkool

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kleine bloemkool - deze kwam uit de moestuin, vandaar het uiterlijk
  • 250 gram parelcouscous
  • 1 groentebouillonblokje
  • flinke handvol cherry tomaatjes
  • halve pot kikkererwten (200 gram)
  • 3/4e pot feta blokjes
  • 1 sjalot
  • 1 citroen
  • ongeveer 90 ml zonnebloem- of andere neutrale olie
  • peper en zout naar smaak
  • handvol verse peterselie
Parelcouscous salade met bloemkool ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan met deksel
  • klein mesje
  • schuimspaan
  • kleine kom
  • zeef
  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • citrusrasp en pers
  • garde

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/parelcouscous-salade-met-bloemkool


Voorbereiding -- 20 minuten

Vul een middelgrote pan met water en een bouillonblokje voor meer smaak. Verdeel de bloemkool ondertussen in kleine roosjes en kook deze vervolgens beetgaar in het kokende water. Haal de bloemkool dan uit het water met een schuimspaan en verplaats naar een kleine kom. Breng het water opnieuw aan de kook en kook hierin de parelcouscous tot deze gaar is.

Pel ondertussen de sjalot en snijd deze fijn. Was eventueel de peterselie en hak deze fijn. Was de tomaatjes en halveer deze. Spoel de kikkererwten uit de pot eventueel af met water. Giet de parelcouscous af zodra deze gaar is en spoel deze een beetje af met koud water om plakken te voorkomen.

Parelcouscous salade met bloemkool Parelcouscous salade met bloemkool

Parelcouscous salade met bloemkool afmaken -- 20 minuten

Rasp de schil van de citroen fijn en pers het sap uit de citroen. Maak de dressing meteen in de grote kom door geleidelijk olie toe te voegen terwijl je mengt met een garde. Door dit geleidelijk te doen zal het citroensap samen met de olie goed mengen. Voeg hier de fijngesneden sjalot en peterselie aan toe en breng op smaak met peper en zout.

Roer de bloemkoolroosjes, gehalveerde tomaatjes, parelcouscous en kikkererwten door de dressing. Voeg de feta blokjes met eventueel een beetje van de kruidenolie uit het potje toe. Breng de salade nogmaals op smaak met peper en zout. Voor een niet vegetarische versie is rauwe ham zoals bijv. Prosciutto of Serrano hier een goede combinatie bij. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Snelle mac and cheese

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.