Deze parelcouscous salade met bloemkool is fris en hartig tegelijk. Een salade die lekker is als lunch of een vegetarische maaltijd met extra brood.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 11-09-2024
Vul een middelgrote pan met water en een bouillonblokje voor meer smaak. Verdeel de bloemkool ondertussen in kleine roosjes en kook deze vervolgens beetgaar in het kokende water.
Haal de bloemkool dan uit het water met een schuimspaan en verplaats naar een kleine kom. Breng het water opnieuw aan de kook en kook hierin de parelcouscous tot deze gaar is.
Pel ondertussen de sjalot en snijd deze fijn. Was eventueel de peterselie en hak deze fijn. Was de tomaatjes en halveer deze. Spoel de kikkererwten uit de pot eventueel af met water.
Giet de parelcouscous af zodra deze gaar is en spoel deze een beetje af met koud water om plakken te voorkomen.
Rasp de schil van de citroen fijn en pers het sap uit de citroen. Maak de dressing meteen in de grote kom door geleidelijk olie toe te voegen terwijl je mengt met een garde.
Door dit geleidelijk te doen zal het citroensap samen met de olie goed mengen. Voeg hier de fijngesneden sjalot en peterselie aan toe en breng op smaak met peper en zout.
Roer de bloemkoolroosjes, gehalveerde tomaatjes, parelcouscous en kikkererwten door de dressing. Voeg de feta blokjes met eventueel een beetje van de kruidenolie uit het potje toe.
Breng de salade nogmaals op smaak met peper en zout. Voor een niet vegetarische versie is rauwe ham zoals bijv. Prosciutto of Serrano hier een goede combinatie bij. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.