Parelcouscous salade met bloemkool
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Parelcouscous salade met bloemkool vegetarisch

Deze parelcouscous salade met bloemkool is fris en hartig tegelijk. Een salade die lekker is als lunch of een vegetarische maaltijd met extra brood.

40 minuten
4 personen
Parelcouscous salade met bloemkool ingrediënten

Recept parelcouscous salade met bloemkool

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 11-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Vul een middelgrote pan met water en een bouillonblokje voor meer smaak. Verdeel de bloemkool ondertussen in kleine roosjes en kook deze vervolgens beetgaar in het kokende water.

Haal de bloemkool dan uit het water met een schuimspaan en verplaats naar een kleine kom. Breng het water opnieuw aan de kook en kook hierin de parelcouscous tot deze gaar is.

Pel ondertussen de sjalot en snijd deze fijn. Was eventueel de peterselie en hak deze fijn. Was de tomaatjes en halveer deze. Spoel de kikkererwten uit de pot eventueel af met water.

Giet de parelcouscous af zodra deze gaar is en spoel deze een beetje af met koud water om plakken te voorkomen. 

Parelcouscous salade met bloemkool
Parelcouscous salade met bloemkool

Parelcouscous salade met bloemkool afmaken – 20 minuten

Rasp de schil van de citroen fijn en pers het sap uit de citroen. Maak de dressing meteen in de grote kom door geleidelijk olie toe te voegen terwijl je mengt met een garde.

Door dit geleidelijk te doen zal het citroensap samen met de olie goed mengen. Voeg hier de fijngesneden sjalot en peterselie aan toe en breng op smaak met peper en zout.

Roer de bloemkoolroosjes, gehalveerde tomaatjes, parelcouscous en kikkererwten door de dressing. Voeg de feta blokjes met eventueel een beetje van de kruidenolie uit het potje toe.

Breng de salade nogmaals op smaak met peper en zout. Voor een niet vegetarische versie is rauwe ham zoals bijv. Prosciutto of Serrano hier een goede combinatie bij. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
431.31 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
31.88 g
7.18 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
26.67 g
4.68 g
Eiwitten
13.62 g
Vezels
9.84 g
Natrium
711.36 mg
Mineralen
Ijzer
3.09 mg
Calcium
93.76 mg
Magnesium
65.28 mg
Kalium
65.28 mg
Fosfor
177.04 mg
Koper
0.3 mg
Zink
1.98 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
191.56 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
166.91 mg
Vitamine B1
0.21 mg
Vitamine B2
0.22 mg
Vitamine B6
0.55 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
139.95 µg
Vitamine E
0.19 mg
Vitamine K
3.82 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Parelcouscous salade met bloemkool"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.