Ouderwetse whiskey cocktail on the rocks. Klaar in 5 minuten, recept voor 1 cocktail. Krijg de smaak te pakken van dit klassieke Amerikaanse whiskey drankje
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 02-09-2015, dit recept is voor 1 persoon en duurt 5 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Cocktails komen en gaan, maar deze klassieker blijft toch telkens terug komen. Al meer dan 200 jaar zelfs, dus wat is er nu zo speciaal aan deze cocktail? Het is een sterke drank met genoeg complexiteit in smaak terwijl de essentie van de whisky blijft.
Anderen waarderen dit drankje vanwege de eenvoud, want het is enkel een mix van goede whisky, suiker en bitters.
Aangezien er geen voorbereiding nodig is voor deze cocktail, kunnen we meteen beginnen met mixen. Plaats het suikerklontje in het whiskyglas, samen met een klein scheutje Angostura bitters en een beetje water.
Plet het suikerklontje met de houten muddler of met een sterke lepel. Schenk de whisky erbij tot het glas halfvol is. Plaats een paar ijsblokjes in het glas en roer tot de cocktail goed koud is.
Garneer eventueel met de schil van een sinaasappel. Dit kun je makkelijk met een dunschiller van de sinaasappel afsnijden. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.