Een makkelijk vegetarisch voorgerecht voor de kerstdagen, of een andere feestelijke gelegenheid! Klaar in een half uur, recept voor 4 personen.
Recept printen Bekijk reacties (1) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-sjalot-tarte-tatin
Schenk de karamel op de bodem van de kleine bakvormpjes, het hoeft maar een heel dun laagje te zijn.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Pel de sjalotten en snijd ze door de helft. Verdeel de sjalotten over de bodem van de bakvormpjes. Gebruik een ronde uitsteker om rondjes bladerdeeg uit te steken die precies in de vormpjes passen en leg ze bovenop de sjalotten. Prik een paar gaatjes in het bladerdeeg met een vork, om te voorkomen dat de bladerdeeg teveel omhoog gaat komen tijdens het bakken.
Als je er een cranberry saus bij wilt serveren, kun je dit heel makkelijk zelf maken. Dat kan ook terwijl de tarte tatins in de oven staan. Alles wat je hoeft te doen is verse cranberries te koken in een beetje sinaasappelsap en een eetlepel suiker. Je zult de cranberries horen poppen zodra ze klaar zijn. Met een staafmixer maak je er vervolgens een gladde saus van mocht je dit willen.
Mini sjalot tarte tatin
Haal ze direct uit de vormpjes, zodra je de vorm omdraait gaat het taartje er vervolgens meestal meteen uit. Dit gaat namelijk het beste zodra ze nog heet zijn. De karamel is weer vloeibaar geworden door de hitte van de oven, dus deze kun je gebruiken als een sausje. Serveer de sjalot tarte tatins eventueel met cranberry saus en garneer met bieslook. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.