Mini sjalot tarte tatin
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mini sjalot tarte tatin veganistisch

Een makkelijk vegetarisch voorgerecht voor de kerstdagen, of een andere feestelijke gelegenheid! Klaar in een half uur, recept voor 4 personen.

30 minuten
4 personen
Mini sjalot tarte tatin ingrediënten

Recept mini sjalot tarte tatin

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-12-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Laat de suiker op laag vuur zachtjes karamelliseren tot een hele lichte karamel. Voeg een snufje zout toe en roer tot een gladde en mooie karamel. Wees voorzichtig, want karamel is erg heet! 

Schenk de karamel op de bodem van de kleine bakvormpjes, het hoeft maar een heel dun laagje te zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Pel de sjalotten en snijd ze door de helft. Verdeel de sjalotten over de bodem van de bakvormpjes. Gebruik een ronde uitsteker om rondjes bladerdeeg uit te steken die precies in de vormpjes passen en leg ze bovenop de sjalotten. 

Prik een paar gaatjes in het bladerdeeg met een vork, om te voorkomen dat de bladerdeeg teveel omhoog gaat komen tijdens het bakken.

Als je er een cranberry saus bij wilt serveren, kun je dit heel makkelijk zelf maken. Dat kan ook terwijl de tarte tatins in de oven staan. 

Kook hiervoor verse cranberries in een beetje sinaasappelsap en een eetlepel suiker. Je zult de cranberries horen poppen zodra ze klaar zijn. Met een staafmixer maak je er vervolgens een gladde saus van mocht je dit willen. 

Mini sjalot tarte tatin
Mini sjalot tarte tatin

Mini sjalot tarte tatin bakken – 20 minuten

Bak de tarte tatins gaar in ongeveer 20 tot 25 minuten, afhankelijk van de oven. Haal ze direct uit de vormpjes, zodra je de vorm omdraait gaat het taartje er vervolgens meestal meteen uit. 

Dit gaat namelijk het beste zodra ze nog heet zijn. De karamel is weer vloeibaar geworden door de hitte van de oven, dus deze kun je gebruiken als een sausje. 

Serveer de sjalot tarte tatins eventueel met cranberry saus en garneer met bieslook. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
257.59 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
40.89 g
26.43 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
9.23 g
4.08 g
Eiwitten
2.49 g
Vezels
0.88 g
Natrium
240.02 mg
Mineralen
Ijzer
0.38 mg
Calcium
15.48 mg
Magnesium
2.98 mg
Kalium
2.98 mg
Fosfor
24.38 mg
Koper
0 mg
Zink
0.09 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
3.06 mg
Vitamine D
0.2 mg
Vitamine A
0.04 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.12 mg
Vitamine B6
0.04 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
2 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
1 reactie op "Mini sjalot tarte tatin"
Donna zegt op 13-08-2016
Top

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.