Een makkelijk vegetarisch voorgerecht voor de kerstdagen, of een andere feestelijke gelegenheid! Klaar in een half uur, recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-12-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Laat de suiker op laag vuur zachtjes karamelliseren tot een hele lichte karamel. Voeg een snufje zout toe en roer tot een gladde en mooie karamel. Wees voorzichtig, want karamel is erg heet!
Schenk de karamel op de bodem van de kleine bakvormpjes, het hoeft maar een heel dun laagje te zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Pel de sjalotten en snijd ze door de helft. Verdeel de sjalotten over de bodem van de bakvormpjes. Gebruik een ronde uitsteker om rondjes bladerdeeg uit te steken die precies in de vormpjes passen en leg ze bovenop de sjalotten.
Prik een paar gaatjes in het bladerdeeg met een vork, om te voorkomen dat de bladerdeeg teveel omhoog gaat komen tijdens het bakken.
Als je er een cranberry saus bij wilt serveren, kun je dit heel makkelijk zelf maken. Dat kan ook terwijl de tarte tatins in de oven staan.
Kook hiervoor verse cranberries in een beetje sinaasappelsap en een eetlepel suiker. Je zult de cranberries horen poppen zodra ze klaar zijn. Met een staafmixer maak je er vervolgens een gladde saus van mocht je dit willen.
Bak de tarte tatins gaar in ongeveer 20 tot 25 minuten, afhankelijk van de oven. Haal ze direct uit de vormpjes, zodra je de vorm omdraait gaat het taartje er vervolgens meestal meteen uit.
Dit gaat namelijk het beste zodra ze nog heet zijn. De karamel is weer vloeibaar geworden door de hitte van de oven, dus deze kun je gebruiken als een sausje.
Serveer de sjalot tarte tatins eventueel met cranberry saus en garneer met bieslook. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.