Vegetarische mini pitabroodjes met kikkererwten en broccoli zijn verfrissend en vullend. Boordevol smaken en klaar binnen een half uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verdeel de broccoli in kleine roosjes, was de cherry tomaatjes en snijd deze in drieën. Snijd de zwarte olijven in ringen en zet alles opzij.
Snijd de basilicumblaadjes fijn en meng deze samen met de yoghurt, breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Besprenkel de pitabroodjes met een beetje water en bak ze dan 4 minuten in de oven. Verhit ondertussen olijfolie in de middelgrote bakpan en bak hierin de broccoli roosjes op middelhoog vuur voor enkele minuten.
Laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze toe aan de pan. Voeg na enkele minuten de olijven en tomaatjes toe en roer enkele keren door.
Voeg als laatste de feta blokjes met een beetje olie uit het potje toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd de broodjes aan 1 kant open en vul ze met de vulling en een beetje basilicum-yoghurt.
Heerlijk met een frisse salade, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.