Mini pitabroodjes met kikkererwten en broccoli
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mini pitabroodjes met kikkererwten en broccoli vegetarisch

Vegetarische mini pitabroodjes met kikkererwten en broccoli zijn verfrissend en vullend. Boordevol smaken en klaar binnen een half uur.

25 minuten
4 personen
Mini pitabroodjes met kikkererwten en broccoli ingrediënten
Recept mini pitabroodjes met kikkererwten en broccoli

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verdeel de broccoli in kleine roosjes, was de cherry tomaatjes en snijd deze in drieën. Snijd de zwarte olijven in ringen en zet alles opzij.

Snijd de basilicumblaadjes fijn en meng deze samen met de yoghurt, breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. 

Mini pitabroodjes met kikkererwten en broccoli
Mini pitabroodjes met kikkererwten en broccoli

Mini pitabroodjes met kikkererwten en broccoli afmaken – 15 minuten

Besprenkel de pitabroodjes met een beetje water en bak ze dan 4 minuten in de oven. Verhit ondertussen olijfolie in de middelgrote bakpan en bak hierin de broccoli roosjes op middelhoog vuur voor enkele minuten.

Laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze toe aan de pan. Voeg na enkele minuten de olijven en tomaatjes toe en roer enkele keren door.

Voeg als laatste de feta blokjes met een beetje olie uit het potje toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd de broodjes aan 1 kant open en vul ze met de vulling en een beetje basilicum-yoghurt.

Heerlijk met een frisse salade, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
500.08 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
73.69 g
4.99 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.04 g
5.09 g
Eiwitten
20.08 g
Vezels
9.07 g
Natrium
1331.68 mg
Mineralen
Ijzer
3.72 mg
Calcium
340.79 mg
Magnesium
44.5 mg
Kalium
44.5 mg
Fosfor
292.15 mg
Koper
0.46 mg
Zink
2.55 mg
Jodium
6.31 µg
Selenium
0.42 µg
Vitamines
Vitamine C
39.94 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
104.27 mg
Vitamine B1
0.33 mg
Vitamine B2
0.37 mg
Vitamine B6
0.14 mg
Vitamine B12
0.21 µg
Foliumzuur
66.93 µg
Vitamine E
0.15 mg
Vitamine K
50.34 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Mini pitabroodjes met kikkererwten en broccoli"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.