Een klein gebakje voor bij de koffie, krokant van buiten en zacht van binnen. Deze mini pavlova met amandel en witte chocolade is net even iets anders dan gebruikelijk.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-02-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius en bekleed een ovenplaat met bakpapier. Ontvet de kom en garde van de elektrische mixer met een paar druppels citroensap en keukenpapier en voeg hier de eiwitten aan toe.
Klop deze tot er stijve pieken ontstaat en voeg er dan geleidelijk de suiker en een snuf zout aan toe. Zet de mixer dan uit en spatel voorzichtig het amandelmeel door de opgeklopte eiwitten.
Maak hoopjes van het eiwit op de bakplaat en druk deze een beetje plat. Bak deze dan gaar in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van je oven en de grootte van de pavlova's. De buitenkant behoort hard te zijn en de binnenkant zacht.
Smelt 100 gram witte chocolade, je kunt dit bain-marie doen of in de magnetron. Laat dit kort afkoelen terwijl je de slagroom klopt tot deze ongeveer yoghurt-dikte is.
Roer dan de witte chocolade en slagroom samen. Rooster het amandelschaafsel kort in een droge bakpan en zet opzij om af te koelen.
Serveer de mini pavlova met witte chocolade-room en maak af met amandelschaafsel. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.