Ohmydish.nl


Mini pavlova met amandel en witte chocolade

Een klein gebakje voor bij de koffie, krokant van buiten en zacht van binnen. Deze mini pavlova met amandel en witte chocolade is net even iets anders dan gebruikelijk.

Mini pavlova met amandel en witte chocolade
40 minuten 8 personen Taart en cake
Mini pavlova met amandel en witte chocolade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 eiwitten
  • 200 gram suiker
  • snuf zout
  • 3 eetlepels amandelmeel
  • 1 reep witte chocolade (100 gram)
  • 125 ml slagroom
  • handvol amandelschaafsel
Mini pavlova met amandel en witte chocolade ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • elektrische mixer
  • lepel
  • kleine pan met passende kom (bain-marie) of gebruik een magnetron om chocolade te smelten
  • kleine bakpan

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 8 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-pavlova-met-amandel-en-witte-chocolade


Voorbereiding -- 30 minuten

Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius en bekleed een ovenplaat met bakpapier.

Ontvet de kom en garde van de elektrische mixer met een paar druppels citroensap en keukenpapier en voeg hier de eiwitten aan toe. Klop deze tot er stijve pieken ontstaat en voeg er dan geleidelijk de suiker en een snuf zout aan toe. Zet de mixer dan uit en spatel voorzichtig het amandelmeel door de opgeklopte eiwitten.

Maak hoopjes van het eiwit op de bakplaat en druk deze een beetje plat. Bak deze dan gaar in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van je oven en de grootte van de pavlova's. De buitenkant behoort hard te zijn en de binnenkant zacht.

Mini pavlova met amandel en witte chocolade Mini pavlova met amandel en witte chocolade

Mini pavlova met amandel en witte chocolade afmaken -- 10 minuten

Smelt 100 gram witte chocolade, je kunt dit bain-marie doen of in de magnetron. Laat dit kort afkoelen terwijl je de slagroom klopt tot deze ongeveer yoghurt-dikte is. Roer dan de witte chocolade en slagroom samen.

Rooster het amandelschaafsel kort in een droge bakpan en zet opzij om af te koelen.

Serveer de mini pavlova met witte chocolade-room en maak af met amandelschaafsel. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.