Een klein gebakje voor bij de koffie, krokant van buiten en zacht van binnen. Deze mini pavlova met amandel en witte chocolade is net even iets anders dan gebruikelijk.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-pavlova-met-amandel-en-witte-chocolade
Ontvet de kom en garde van de elektrische mixer met een paar druppels citroensap en keukenpapier en voeg hier de eiwitten aan toe. Klop deze tot er stijve pieken ontstaat en voeg er dan geleidelijk de suiker en een snuf zout aan toe. Zet de mixer dan uit en spatel voorzichtig het amandelmeel door de opgeklopte eiwitten.
Maak hoopjes van het eiwit op de bakplaat en druk deze een beetje plat. Bak deze dan gaar in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van je oven en de grootte van de pavlova's. De buitenkant behoort hard te zijn en de binnenkant zacht.
Mini pavlova met amandel en witte chocolade
Rooster het amandelschaafsel kort in een droge bakpan en zet opzij om af te koelen.
Serveer de mini pavlova met witte chocolade-room en maak af met amandelschaafsel. Geniet ervan!
Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!