Deze Mexicaanse tomatensalsa is een ideale dipsaus voor bij je tortilla chips. Boordevol groenten en kruiden voor een extra lekkere snack.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-01-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-11-2024
Pel de rode ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in kleine blokjes.
Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper voor een mildere versie en snijd deze dan fijn.
Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze in stukken.
Verhit een beetje olie in een sauspan en fruit hierin de rode ui en knoflook enkele minuten.
Voeg dan de groene en rode paprika samen met het fijngesneden pepertje toe. Bak dit enkele minuten en bak dan ook de tomatenpuree nog kort mee om de tomatenpuree te ontzuren.
Bak dan de Mexicaanse kruiden nog kort mee en zet dan het vuur laag. Schenk het water erbij en laat nog ongeveer een kwartier zachtjes koken.
De salsa is klaar als de groenten zacht geworden zijn en de salsa de gewenste dikte heeft.
Laat deze dan eerst afkoelen en serveer met tortilla chips. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.