Ohmydish.nl


Mexicaanse tomatensalsa

Deze Mexicaanse tomatensalsa is een ideale dipsaus voor bij je tortilla chips. Boordevol groenten en kruiden voor een extra lekkere snack.

Mexicaanse tomatensalsa
35 minuten 6 personen Sauzen
Mexicaanse tomatensalsa

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1/2e rode ui
  • 1 knoflookteen
  • 4 tomaten
  • 1/4e groene paprika
  • 1/2e rode paprika
  • 1 rode chili peper
  • 1 flinke eetlepel tomatenpuree
  • 1 recept Mexicaanse kruiden (3 eetlepels)
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • 100 ml water
Mexicaanse tomatensalsa ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • kleine sauspan
  • houten lepel

Bereiden

35 minuten 6 personen Sauzen

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaanse-tomatensalsa


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de rode ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in kleine blokjes. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper voor een mildere versie en snijd deze dan fijn. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze in stukken. Mexicaanse tomatensalsa Mexicaanse tomatensalsa

Mexicaanse tomatensalsa afmaken -- 25 minuten

Verhit een beetje olie in een sauspan en fruit hierin de rode ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan de groene en rode paprika samen met het fijngesneden pepertje toe. Bak dit enkele minuten en bak dan ook de tomatenpuree nog kort mee om de tomatenpuree te ontzuren. Bak dan de kruiden nog kort mee en zet dan het vuur laag. Schenk het water erbij en laat nog ongeveer een kwartier zachtjes koken. De salsa is klaar als de groenten zacht geworden zijn en de salsa de gewenste dikte heeft. Laat deze dan eerst afkoelen en serveer met tortilla chips. Geniet ervan!

Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen
Volgend recept →
Knapperige wafels met spek

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.