Deze meringuerol met pinda's en chocolade ziet er niet alleen leuk uit, hij is ook nog eens ontzettend lekker. Een perfecte combinatie van smaken!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-04-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Zet een bakplaat met bakpapier klaar en ontvet de kom en garde van de elektrische mixer. Dit kun je het beste doen met een paar druppels citroensap en keukenpapier. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Scheidt de eieren en voeg het eiwit toe aan de kom van de elektrische mixer. De eidooiers kun je voor een ander recept gebruiken, zoals bijvoorbeeld zelfgemaakt ijs.
Klop de eiwitten op hoge snelheid tot er stijve pieken ontstaan. Voeg dan geleidelijk de suiker toe terwijl je blijft kloppen. Voeg dan het sap van de halve citroen en 3 eetlepels maizena toe.
Verdeel het eiwit over een deel van de bakplaat, zorg dat het niet te dun en te groot is maar ook niet te dik. Ongeveer 25 cm breed en 40 cm lang zodat je goed kunt rollen.
Zorg ervoor dat het eiwit zo evenredig mogelijk verdeeld is zodat de meringue op alle plekken even gaar zal worden. Breek de chocolade in een kom en vul een kleine pan met een laag water om bain-marie te creëren.
Smelt de chocolade langzaam en roer er een eetlepel pindakaas en 100 ml room doorheen. Zorg ervoor dat het mengsel glad is geworden en zet opzij.
Bak de meringue plak 10 tot 15 minuten lang in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de meringue en van de oven.
Leg een stuk bakpapier klaar op je aanrecht en plaats de meringue na het bakken meteen op het nieuwe bakpapier.
Verwijder direct het bakpapier (dat in de oven is geweest) en laat de meringue ongeveer 10 minuten afkoelen.
Inmiddels is de gesmolten chocolade ook een beetje afgekoeld en verdeel hiervan ongeveer 3/4e over de meringue.
Verdeel er een flinke handvol pinda's overheen, houdt een aantal pinda's apart voor bovenop de rol.
Rol de meringue met chocolade en pinda's voorzichtig op en verdeel de resterende chocolade en pinda's bovenop.
Laat de chocolade volledig afkoelen en verdeel de rol in plakken. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.