Deze meringuerol met pinda's en chocolade ziet er niet alleen leuk uit, hij is ook nog eens ontzettend lekker. Een perfecte combinatie van smaken!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/meringuerol-met-pindas-en-chocolade
Scheidt de eieren en voeg het eiwit toe aan de kom van de elektrische mixer. De eidooiers kun je voor een ander recept gebruiken, zoals bijvoorbeeld zelfgemaakt ijs. Klop de eiwitten op hoge snelheid tot er stijve pieken ontstaan. Voeg dan geleidelijk de suiker toe terwijl je blijft kloppen. Voeg dan het sap van de halve citroen en 3 eetlepels maizena toe.
Verdeel het eiwit over een deel van de bakplaat, zorg dat het niet te dun en te groot is maar ook niet te dik. Ongeveer 25 cm breed en 40 cm lang zodat je goed kunt rollen. Zorg ervoor dat het eiwit zo evenredig mogelijk verdeeld is zodat de meringue op alle plekken even gaar zal worden.
Breek de chocolade in een kom en vul een kleine pan met een laag water om bain-marie te creëren. Smelt de chocolade langzaam en roer er een eetlepel pindakaas en 100 ml room doorheen. Zorg ervoor dat het mengsel glad is geworden en zet opzij.
Meringuerol met pinda’s en chocolade
Inmiddels is de gesmolten chocolade ook een beetje afgekoeld en verdeel hiervan ongeveer 3/4e over de meringue. Verdeel er een flinke handvol pinda's overheen, houdt een aantal pinda's apart voor bovenop de rol.
Rol de meringue met chocolade en pinda's voorzichtig op en verdeel de resterende chocolade en pinda's bovenop. Laat de chocolade volledig afkoelen en verdeel de rol in plakken. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.