Ohmydish.nl


Meringuerol met pinda's en chocolade

Deze meringuerol met pinda's en chocolade ziet er niet alleen leuk uit, hij is ook nog eens ontzettend lekker. Een perfecte combinatie van smaken!

Meringuerol met pinda's en chocolade
50 minuten 4 personen Taart en cake
Meringuerol met pinda's en chocolade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 eiwitten
  • 200 gram suiker
  • sap van een halve citroen
  • 3 eetlepels maizena
  • 200 gram melk chocolade (of gebruik pure chocolade)
  • 100 ml room
  • 1 eetlepel pindakaas
  • flinke handvol ongezouten pinda's
Meringuerol met pinda's en chocolade ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • bakplaat
  • bakpapier
  • elektrische mixer
  • keukenpapier
  • optioneel: citruspers
  • siliconen spatel
  • kleine pan met passende kom (bain-marie)

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

50 minuten 4 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/meringuerol-met-pindas-en-chocolade


Voorbereiding -- 20 minuten

Zet een bakplaat met bakpapier klaar en ontvet de kom en garde van de elektrische mixer. Dit kun je het beste doen met een paar druppels citroensap en keukenpapier. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

Scheidt de eieren en voeg het eiwit toe aan de kom van de elektrische mixer. De eidooiers kun je voor een ander recept gebruiken, zoals bijvoorbeeld zelfgemaakt ijs. Klop de eiwitten op hoge snelheid tot er stijve pieken ontstaan. Voeg dan geleidelijk de suiker toe terwijl je blijft kloppen. Voeg dan het sap van de halve citroen en 3 eetlepels maizena toe.

Verdeel het eiwit over een deel van de bakplaat, zorg dat het niet te dun en te groot is maar ook niet te dik. Ongeveer 25 cm breed en 40 cm lang zodat je goed kunt rollen. Zorg ervoor dat het eiwit zo evenredig mogelijk verdeeld is zodat de meringue op alle plekken even gaar zal worden.

Breek de chocolade in een kom en vul een kleine pan met een laag water om bain-marie te creëren. Smelt de chocolade langzaam en roer er een eetlepel pindakaas en 100 ml room doorheen. Zorg ervoor dat het mengsel glad is geworden en zet opzij.

Meringuerol met pinda’s en chocolade Meringuerol met pinda’s en chocolade

Meringuerol met pinda's en chocolade afmaken -- 30 minuten

Bak de meringue plak 10 tot 15 minuten lang in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de meringue en van de oven. Leg een stuk bakpapier klaar op je aanrecht en plaats de meringue na het bakken meteen op het nieuwe bakpapier. Verwijder meteen het bakpapier (dat in de oven is geweest) en laat de meringue ongeveer 10 minuten afkoelen.

Inmiddels is de gesmolten chocolade ook een beetje afgekoeld en verdeel hiervan ongeveer 3/4e over de meringue. Verdeel er een flinke handvol pinda's overheen, houdt een aantal pinda's apart voor bovenop de rol.

Rol de meringue met chocolade en pinda's voorzichtig op en verdeel de resterende chocolade en pinda's bovenop. Laat de chocolade volledig afkoelen en verdeel de rol in plakken. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Hete kip uit de slowcooker

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.