Meringuerol met pinda's en chocolade
😍 2 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Meringuerol met pinda's en chocolade vegetarisch

Deze meringuerol met pinda's en chocolade ziet er niet alleen leuk uit, hij is ook nog eens ontzettend lekker. Een perfecte combinatie van smaken!

50 minuten
4 personen
Meringuerol met pinda's en chocolade ingrediënten

Recept meringuerol met pinda's en chocolade

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept meringuerol met pinda's en chocolade allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-04-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Zet een bakplaat met bakpapier klaar en ontvet de kom en garde van de elektrische mixer. Dit kun je het beste doen met een paar druppels citroensap en keukenpapier. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

Scheidt de eieren en voeg het eiwit toe aan de kom van de elektrische mixer. De eidooiers kun je voor een ander recept gebruiken, zoals bijvoorbeeld zelfgemaakt ijs.

Klop de eiwitten op hoge snelheid tot er stijve pieken ontstaan. Voeg dan geleidelijk de suiker toe terwijl je blijft kloppen. Voeg dan het sap van de halve citroen en 3 eetlepels maizena toe.

Verdeel het eiwit over een deel van de bakplaat, zorg dat het niet te dun en te groot is maar ook niet te dik. Ongeveer 25 cm breed en 40 cm lang zodat je goed kunt rollen.

Zorg ervoor dat het eiwit zo evenredig mogelijk verdeeld is zodat de meringue op alle plekken even gaar zal worden. Breek de chocolade in een kom en vul een kleine pan met een laag water om bain-marie te creëren.

Smelt de chocolade langzaam en roer er een eetlepel pindakaas en 100 ml room doorheen. Zorg ervoor dat het mengsel glad is geworden en zet opzij. 

Meringuerol met pinda’s en chocolade
Meringuerol met pinda’s en chocolade

Meringuerol met pinda's en chocolade afmaken – 30 minuten

Bak de meringue plak 10 tot 15 minuten lang in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de meringue en van de oven.

Leg een stuk bakpapier klaar op je aanrecht en plaats de meringue na het bakken meteen op het nieuwe bakpapier.

Verwijder direct het bakpapier (dat in de oven is geweest) en laat de meringue ongeveer 10 minuten afkoelen.

Inmiddels is de gesmolten chocolade ook een beetje afgekoeld en verdeel hiervan ongeveer 3/4e over de meringue.

Verdeel er een flinke handvol pinda's overheen, houdt een aantal pinda's apart voor bovenop de rol.

Rol de meringue met chocolade en pinda's voorzichtig op en verdeel de resterende chocolade en pinda's bovenop.

Laat de chocolade volledig afkoelen en verdeel de rol in plakken. Geniet ervan!

Wat vind je hiervan?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
738.53 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
86.13 g
78.73 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
36.54 g
16.41 g
Eiwitten
15.41 g
Vezels
2.21 g
Natrium
107.05 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
1 eiwitten ei 19.60 0.28 g - 0.08 g - 4.44 g - 68.00 mg 0.08 mg 4.40 mg 4.00 mg 62.00 mg 8.40 mg 0.05 mg 0.01 mg - 8.00 µg 0.12 mg - - 0.01 mg 0.13 mg - 0.04 µg 2.00 µg - - -
50 gram suiker 201.00 49.50 g 49.50 g - - - - - 0.05 mg - 1.00 mg 2.00 mg - 0.01 mg 0.01 mg - - - - - - - - - - - - -
sap van een halve citroen sulfiet 0.80 0.20 g 0.06 g - - - - 0.05 mg - 0.25 mg 0.18 mg 3.50 mg 0.38 mg 0.01 mg - - - 1.25 mg - - - - - - 0.25 µg - - -
0.75 eetlepel maizena 22.20 5.43 g 0.27 g 0.01 g - 0.02 g 0.03 g 0.12 mg 0.06 mg 0.60 mg 0.12 mg 0.18 mg 1.80 mg - - - - - - - - - - - - - - -
50 gram melk chocolade melk, soja 270.50 27.50 g 27.50 g 15.75 g 9.50 g 4.60 g 0.60 g 29.00 mg 1.15 mg 42.50 mg 2.00 mg 235.00 mg 120.00 mg 0.65 mg 0.10 mg - - - - 0.03 mg 0.06 mg 0.19 mg 0.06 mg - 3.50 µg - - -
25 ml room melk 84.25 0.70 g 0.70 g 9.00 g 5.00 g 0.50 g - 8.75 mg - 18.75 mg 2.50 mg 23.75 mg 15.00 mg - 0.05 mg - - 0.25 mg 0.23 mg 0.09 mg 0.01 mg 0.03 mg 0.01 mg 0.05 µg 0.75 µg - - -
0.25 eetlepel pindakaas pinda 23.36 0.42 g 0.12 g 1.95 g 0.32 g 0.98 g 0.26 g 0.19 mg 0.08 mg 2.25 mg 7.88 mg 26.25 mg 13.88 mg 0.02 mg 0.11 mg - - - - - 0.03 mg 0.01 mg 0.01 mg - 0.04 µg - - -
0.25 flinke handvol ongezouten pinda's pinda 116.81 2.10 g 0.58 g 9.75 g 1.59 g 4.88 g 1.31 g 0.94 mg 0.39 mg 11.25 mg 39.38 mg 131.25 mg 69.38 mg 0.09 mg 0.56 mg - - - - - 0.17 mg 0.03 mg 0.06 mg - 0.19 µg - - -
    738.53 86.13 g 78.73 g 36.54 g 16.41 g 15.41 g 2.21 g 107.05 mg 1.82 mg 80.00 mg 57.05 mg 483.93 mg 228.83 mg 0.83 mg 0.85 mg - 8.00 µg 1.62 mg 0.23 mg 0.11 mg 0.27 mg 0.37 mg 0.13 mg 0.09 µg 6.73 µg - - -
0 reacties op "Meringuerol met pinda's en chocolade"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.