Deze romige lychee-kokos pudding met mango is heerlijk zacht van smaak en structuur. Kan ook met extra fruit zoals kiwi. De pudding is gemaakt zonder gelatine.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-01-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-12-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lychee-kokos-pudding-met-mango
Plaats de lychees in een vergiet en vang de siroop op in een kom. Meet hiervan 325 ml siroop af en verwarm dit samen met 75 gram suiker in een kleine sauspan. Zodra de suiker is opgelost kun je de agar agar erdoor roeren. Laat dit enkele minuten zachtjes koken en roer er dan de kokosroom doorheen.
Laat het mengsel eventjes afkoelen terwijl je de schaaltjes in vet met een dun laagje zonnebloem- of andere neutrale olie. Verdeel het kokos mengsel evenredig over de schaaltjes. Zet de schaaltjes in de koelkast en laat de pudding ten minste 2 uur lang opstijven.
Schil de mango's en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de lychees eventueel door de helft. Vul een kommetje met een laagje warm water en dompel de onderkant van de schaaltjes in het water, zo zal de onderkant van de pudding los komen van het schaaltje. Haal een klein mesje langs de zijkant van de pudding en je zult merken dat de pudding nu makkelijk uit het schaaltje komt.
Verdeel de mango en lychees rondom en garneer eventueel met verse munt. Door de combinatie van de romige pudding en zachte fruit is het niet nodig saus hierbij te serveren. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-01-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-12-2022
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.