Limoen risotto en kabeljauw met spek

(4)

Deze limoen risotto en kabeljauw met spek is een heerlijke aanvulling op elkaar. Het frisse van de limoen, het zoute van de spek en de zachte witvis. Mmm!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-05-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-08-2022

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Limoen risotto en kabeljauw met spek

Ingrediënten


  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram risotto rijst
  • olijfolie
  • 2 limoenen
  • ongeveer 550 ml groentebouillon
  • 2 kabeljauw filets
  • 12 plakjes rugspek, je kunt hiervoor elke soort spek gebruiken die je wilt.
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: cherry tomaatjes
  • eventueel salade om erbij te serveren
Limoen risotto en kabeljauw met spek Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • siliconen spatel
  • middelgrote bakpan
  • visspatel

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/limoen-risotto-en-kabeljauw-met-spek


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de knoflooktenen en sjalot en snijd deze vervolgens fijn. Rasp de beide limoenen en pers er dan het sap uit, bewaar dit apart van elkaar.

Breng de kabeljauw filets op smaak met peper en wikkel ze dan in het spek. Gebruik geen zout, want het spek is al zout genoeg. Houdt er rekening mee dat het spek zal krullen tijdens het bakken. 

Limoen risotto en kabeljauw met spek
Limoen risotto en kabeljauw met spek

De limoen risotto en kabeljauw met spek afmaken – 25 minuten

Je kunt als je wilt cherry tomaatjes erbij serveren, deze kun je verwarmen in de oven met een beetje peper, zout, olijfolie en knoflook. Maar je kunt deze ook later bij de vis in de pan erbij doen. Verwarm olijfolie in de grote bakpan.

Fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten. Voeg dan ook de risotto rijst toe, je zult merken dat deze na enkele minuten glazig zal worden. Voeg dan het limoensap toe en begin dan met het geleidelijk toevoegen van de groentebouillon.

Voeg pas een volgende lepel toe als de bouillon volledig is opgenomen door de risotto. Ga zo door tot alle bouillon op is en de risotto gaar is. Breng deze dan op smaak met peper en zout. Roer er op het laatste de limoenrasp doorheen.

Leg de visfilets omwikkeld met spek in de koude bakpan. Warm de pan dan op, je zult zien dat het spek dan gaat 'smelten' en je daarom geen toegevoegd vet nodig hebt. Bak aan beide kanten voor ongeveer 3 minuten.

Serveer de vis op de risotto samen met de cherry tomaatjes, lekker met een salade. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-05-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-08-2022


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Limoen risotto en kabeljauw met spek

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.