Limoen risotto en kabeljauw met spek
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Limoen risotto en kabeljauw met spek

Deze limoen risotto en kabeljauw met spek is een heerlijke aanvulling op elkaar. Het frisse van de limoen, het zoute van de spek en de zachte witvis. Mmm!

35 minuten
2 personen
Limoen risotto en kabeljauw met spek ingrediënten

Recept limoen risotto en kabeljauw met spek

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-05-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de knoflooktenen en sjalot en snijd deze vervolgens fijn. Rasp de beide limoenen en pers er dan het sap uit, bewaar dit apart van elkaar.

Breng de kabeljauw filets op smaak met peper en wikkel ze dan in het spek. Gebruik geen zout, want het spek is al zout genoeg. Houdt er rekening mee dat het spek zal krullen tijdens het bakken. 

Limoen risotto en kabeljauw met spek
Limoen risotto en kabeljauw met spek

De limoen risotto en kabeljauw met spek afmaken – 25 minuten

Je kunt als je wilt cherry tomaatjes erbij serveren, deze kun je verwarmen in de oven met een beetje peper, zout, olijfolie en knoflook. Maar je kunt deze ook later bij de vis in de pan erbij doen. Verwarm olijfolie in de grote bakpan.

Fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten. Voeg dan ook de risotto rijst toe, je zult merken dat deze na enkele minuten glazig zal worden. Voeg dan het limoensap toe en begin dan met het geleidelijk toevoegen van de groentebouillon.

Voeg pas een volgende lepel toe als de bouillon volledig is opgenomen door de risotto. Ga zo door tot alle bouillon op is en de risotto gaar is. Breng deze dan op smaak met peper en zout. Roer er op het laatste de limoenrasp doorheen.

Leg de visfilets omwikkeld met spek in de koude bakpan. Warm de pan dan op, je zult zien dat het spek dan gaat 'smelten' en je daarom geen toegevoegd vet nodig hebt. Bak aan beide kanten voor ongeveer 3 minuten.

Serveer de vis op de risotto samen met de cherry tomaatjes, lekker met een salade. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
883.27 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
27.87 g
2.5 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
71.92 g
27.45 g
Eiwitten
31.93 g
Vezels
2.82 g
Natrium
3277.99 mg
Mineralen
Ijzer
3.36 mg
Calcium
100.5 mg
Magnesium
53.24 mg
Kalium
53.24 mg
Fosfor
446.75 mg
Koper
0.18 mg
Zink
1.48 mg
Jodium
248.08 µg
Selenium
7.3 µg
Vitamines
Vitamine C
34.17 mg
Vitamine D
2.07 mg
Vitamine A
91.88 mg
Vitamine B1
0.32 mg
Vitamine B2
0.37 mg
Vitamine B6
0.47 mg
Vitamine B12
3.64 µg
Foliumzuur
36.62 µg
Vitamine E
1.91 mg
Vitamine K
6.97 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Limoen risotto en kabeljauw met spek"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.