Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lavendel-honing-cheesecake
Voorbereiding -- 25 minuten
Je kunt de gedroogde lavendel fijn malen met bijvoorbeeld een koffie molen, als je deze niet fijn genoeg krijgt kun je er het beste voor kiezen om de lavendel kort te koken in een beetje water. Zeef dit water dan, bij voorkeur door een kaasdoek of theedoek, zodat dit lavendel water helder is. Als je te grove gedroogde lavendel door de roomkaas mengt, zal dit namelijk niet lekker smaken.
Verwarm de oven voor op 150 graden
Celsius.
Vet de springvorm in met boter en als je dit prettiger vindt, kun je de bodem ook nog extra bedekken met bakpapier. Verkruimel de koekjes, je kunt dit in een hersluitbare zak doen en ze dan verkruimelen met een deegroller, of je kunt een blender gebruiken. Smelt de boter en meng goed met de koekkruimels. Verdeel de koekjes over de bodem van de springvorm, druk zachtjes aan zodat er een mooie bodem ontstaat zonder gaten.
Voeg de roomkaas, 4 eieren, honing en bloem toe aan de kom van je elektrische mixer en mix op hoge snelheid tot een glad mengsel is ontstaan. Voeg de lavendel naar smaak toe en meng nogmaals tot het mengsel glad is. Schenk het mengsel op de koekjes bodem.

Lavendel honing cheesecake
Lavendel honing cheesecake afmaken -- 35 minuten+ wachttijd
Bak de cheesecake in de oven voor ongeveer 30 tot 35 minuten, afhankelijk van je oven. Laat de cheesecake volledig afkoelen, garneer eventueel met verse lavendel en geniet ervan!