Lavendel honing cheesecake
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Lavendel honing cheesecake vegetarisch

Deze lavendel honing cheesecake kan op verschillende manieren aan zijn lavendelsmaakje komen. Gemalen lavendel, extract, net wat je hebt. Klaar in een uur.

1 uur
12 personen
Lavendel honing cheesecake ingrediënten
Recept lavendel honing cheesecake

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-08-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
25 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 25 minuten

Je kunt de gedroogde lavendel fijn malen met bijvoorbeeld een koffie molen.

Mocht je deze niet fijn genoeg krijgen, dan kun je er het beste voor kiezen om de lavendel kort te koken in een beetje water.

Zeef het lavendel-water dan, bij voorkeur door een kaasdoek of theedoek, zodat dit lavendel water helder is.

Als je te grove gedroogde lavendel door de roomkaas mengt, zal dit namelijk niet lekker smaken. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

Vet de springvorm in met boter en als je dit prettiger vindt, kun je de bodem ook nog extra bedekken met bakpapier.

Verkruimel de koekjes, je kunt dit in een hersluitbare zak doen en ze dan verkruimelen met een deegroller, of je kunt een blender gebruiken.

Smelt de boter en meng goed met de koekkruimels. Verdeel de koekjes over de bodem van de springvorm, druk zachtjes aan zodat er een mooie bodem ontstaat zonder gaten.

Voeg de roomkaas, 4 eieren, honing en bloem toe aan de kom van je elektrische mixer en mix op hoge snelheid tot een glad mengsel is ontstaan.

Voeg de lavendel naar smaak toe en meng nogmaals tot het mengsel glad is. Schenk het mengsel op de koekjes bodem. 

Lavendel honing cheesecake
Lavendel honing cheesecake

De lavendel honing cheesecake afmaken – 35 minuten+ wachttijd

Bak de cheesecake in de oven voor ongeveer 30 tot 35 minuten, afhankelijk van je oven.

Laat de cheesecake volledig afkoelen, garneer eventueel met verse lavendel en geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
399.62 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
25.18 g
17.8 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
28.99 g
18.78 g
Eiwitten
9.88 g
Vezels
0.47 g
Natrium
267.88 mg
Mineralen
Ijzer
0.95 mg
Calcium
85.26 mg
Magnesium
13.47 mg
Kalium
13.47 mg
Fosfor
126.96 mg
Koper
0.05 mg
Zink
0.83 mg
Jodium
7 µg
Selenium
6.14 µg
Vitamines
Vitamine C
0.56 mg
Vitamine D
0.91 mg
Vitamine A
0.49 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.09 mg
Vitamine B12
1.13 µg
Foliumzuur
21.78 µg
Vitamine E
0.22 mg
Vitamine K
0.05 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
3 reacties op "Lavendel honing cheesecake"
Christianne zegt op 09-04-2019
Hoi! Ik heb echt superveel zin in dit maken! Vraagje: als ik lavendelextract gebruik, hoeveel voeg ik dan toe? Nog steeds twee eetlepels? Vast bedankt!
Ohmydish zegt op 09-04-2019
Hoi Christianne, dankje! Extract is sterker dan gedroogde lavendel, dus ik zou het verminderen naar 1 eetlepel. Ik zal het er even duidelijker bij vermelden :) Fijne dag en alvast veel bakplezier!
Ohmydish zegt op 06-05-2019
Het is niet hetzelfde, maar zover ik via google kan vinden is essentiële olie eetbaar. Je hebt er wel echt maar een paar druppeltjes van nodig, want het is ontzettend sterk! Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.