Ohmydish.nl


Lavendel honing cheesecake

Deze lavendel honing cheesecake kan op verschillende manieren aan zijn lavendelsmaakje komen. Gemalen lavendel, extract, net wat je hebt. Klaar in een uur.

1 uur 12 personen Taart en cake
Lavendel honing cheesecake

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 800 gram naturel roomkaas
  • 100 ml honing
  • 40 gram bloem
  • 4 eieren
  • 60 gram boter
  • 3/4e pak Bastogne koekjes
  • 3 eetlepels water
  • 2 eetlepels gedroogde lavendel óf gebruik 1 eetlepel lavendel extract
  • optioneel: paar takjes verse lavendel ter decoratie
Lavendel honing cheesecake ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • koffie molen óf een kleine sauspan en kaasdoek/theedoek
  • oven
  • springvorm (26 cm)
  • siliconen kwast
  • blender, food processor of hersluitbare zak en deegroller
  • elektrische mixer

Bereiden


1 uur 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lavendel-honing-cheesecake


Voorbereiding -- 25 minuten

Je kunt de gedroogde lavendel fijn malen met bijvoorbeeld een koffie molen, als je deze niet fijn genoeg krijgt kun je er het beste voor kiezen om de lavendel kort te koken in een beetje water. Zeef dit water dan, bij voorkeur door een kaasdoek of theedoek, zodat dit lavendel water helder is. Als je te grove gedroogde lavendel door de roomkaas mengt, zal dit namelijk niet lekker smaken.

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

Vet de springvorm in met boter en als je dit prettiger vindt, kun je de bodem ook nog extra bedekken met bakpapier. Verkruimel de koekjes, je kunt dit in een hersluitbare zak doen en ze dan verkruimelen met een deegroller, of je kunt een blender gebruiken. Smelt de boter en meng goed met de koekkruimels. Verdeel de koekjes over de bodem van de springvorm, druk zachtjes aan zodat er een mooie bodem ontstaat zonder gaten.

Voeg de roomkaas, 4 eieren, honing en bloem toe aan de kom van je elektrische mixer en mix op hoge snelheid tot een glad mengsel is ontstaan. Voeg de lavendel naar smaak toe en meng nogmaals tot het mengsel glad is. Schenk het mengsel op de koekjes bodem.

Lavendel honing cheesecake Lavendel honing cheesecake

Lavendel honing cheesecake afmaken -- 35 minuten+ wachttijd

Bak de cheesecake in de oven voor ongeveer 30 tot 35 minuten, afhankelijk van je oven. Laat de cheesecake volledig afkoelen, garneer eventueel met verse lavendel en geniet ervan!

Aangeraden producten (5)


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Koolrabi in roomsaus

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!