Deze lavendel honing cheesecake kan op verschillende manieren aan zijn lavendelsmaakje komen. Gemalen lavendel, extract, net wat je hebt. Klaar in een uur. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lavendel-honing-cheesecake
Je kunt de gedroogde lavendel fijn malen met bijvoorbeeld een koffie molen.
Mocht je deze niet fijn genoeg krijgen, dan kun je er het beste voor kiezen om de lavendel kort te koken in een beetje water.
Zeef het lavendel-water dan, bij voorkeur door een kaasdoek of theedoek, zodat dit lavendel water helder is.
Als je te grove gedroogde lavendel door de roomkaas mengt, zal dit namelijk niet lekker smaken. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
Vet de springvorm in met boter en als je dit prettiger vindt, kun je de bodem ook nog extra bedekken met bakpapier.
Verkruimel de koekjes, je kunt dit in een hersluitbare zak doen en ze dan verkruimelen met een deegroller, of je kunt een blender gebruiken.
Smelt de boter en meng goed met de koekkruimels. Verdeel de koekjes over de bodem van de springvorm, druk zachtjes aan zodat er een mooie bodem ontstaat zonder gaten.
Voeg de roomkaas, 4 eieren, honing en bloem toe aan de kom van je elektrische mixer en mix op hoge snelheid tot een glad mengsel is ontstaan.
Voeg de lavendel naar smaak toe en meng nogmaals tot het mengsel glad is. Schenk het mengsel op de koekjes bodem.
Bak de cheesecake in de oven voor ongeveer 30 tot 35 minuten, afhankelijk van je oven.
Laat de cheesecake volledig afkoelen, garneer eventueel met verse lavendel en geniet ervan!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.