Kwarkbrood met citroen

(11)

Een zelfgebakken kwarkbrood met citroen, heerlijk fris en een goed begin van de dag met een laagje fruit jam. Dit kleine broodje is gemaakt in een cakeblik. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-02-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-06-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Ontbijt
Kwarkbrood met citroen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 1/2 zakje droge gist (ongeveer 4 gram)
  • 250 gram naturel kwark
  • 1/2e theelepel fijn zout
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 ei
  • boter om in te vetten
Kwarkbrood met citroen Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote kom
  • garde
  • citrusrasp
  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • schone theedoek
  • oven
  • klein cakeblik
  • siliconen kwast

Bereiding


Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kwarkbrood-met-citroen


Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Meng kwark met een ei, zout en het sap en rasp van een citroen met een garde tot het glad is. Meng in de kom van je elektrische mixer de bloem, suiker en gist. Voeg hier het kwarkmengsel aan toe. 

Kneed het deeg tot er een soepele deegbal ontstaat en dek af met een schone theedoek. Laat het deeg een uur rijzen op een warme plaats. Je zult merken dat het deeg zal verdubbelen. 

Kwarkbrood met citroen
Kwarkbrood met citroen

Kwarkbrood met citroen afmaken – 40 minuten

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een klein cakeblik in met boter. Plaats de deegbal in het cakeblik en laat het nogmaals kort rijzen tot de oven warm is.

Bak het kwarkbrood 30 minuten, of tot het mooi goudbruin is. Je kunt controleren of het gaar is door erop te tikken, als het brood hol klinkt, is het klaar.

Dit brood is heerlijk met jam, probeer eens deze zelfgemaakte aardbeienjam. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
11 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.