Een zelfgebakken kwarkbrood met citroen, heerlijk fris en een goed begin van de dag met een laagje fruit jam. Dit kleine broodje is gemaakt in een cakeblik.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-02-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-11-2024
Meng kwark met een ei, zout en het sap en rasp van een citroen met een garde tot het glad is. Meng in de kom van je elektrische mixer de bloem, suiker en gist. Voeg hier het kwarkmengsel aan toe.
Kneed het deeg tot er een soepele deegbal ontstaat en dek af met een schone theedoek. Laat het deeg een uur rijzen op een warme plaats. Je zult merken dat het deeg zal verdubbelen.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een klein cakeblik in met boter. Plaats de deegbal in het cakeblik en laat het nogmaals kort rijzen tot de oven warm is.
Bak het kwarkbrood 30 minuten, of tot het mooi goudbruin is. Je kunt controleren of het gaar is door erop te tikken, als het brood hol klinkt, is het klaar.
Dit brood is heerlijk met jam, probeer eens deze zelfgemaakte aardbeienjam. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.