Overheerlijke doordeweekse maaltijd die binnen 40 minuten op tafel staat. Deze kruidige gehaktballetjes met boontjes en rijst zijn vullend en romig, mm!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 17-04-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Hak de verse peterselie fijn. Meng het gehakt met de ui, knoflook, peterselie, paprika poeder, gemalen koriander, eieren, paneermeel, mosterd, sojasaus, peper en zout.
Draai er dan balletjes van. Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en snijd ze door de helft.
Kook de sperziebonen enkele minuten in het water tot ze beetgaar zijn. Haal de sperziebonen uit het water met een schuimspaan.
Breng het water dan opnieuw aan de kook en kook hierin de rijst volgens de verpakking.
Verhit olijfolie in de grote bakpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin in enkele minuten per kant. Voeg de kerrie toe en bak nog enkele minuten langer.
Voeg dan de beetgare boontjes toe samen met de room. Kook het geheel tot de room de gewenste dikte heeft en de gehaktballetjes gaar zijn.
Giet de rijst af en breng de saus op smaak met peper en zout. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.