Ohmydish.nl


Kruidige gehaktballetjes met boontjes en rijst

Overheerlijke doordeweekse maaltijd die binnen 40 minuten op tafel staat. Deze kruidige gehaktballetjes met boontjes en rijst zijn vullend en romig, mm!

Kruidige gehaktballetjes met boontjes en rijst
40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Kruidige gehaktballetjes met boontjes en rijst

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kilo half-om-half gehakt
  • 1 grote ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 eieren
  • handvol paneermeel
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • kleine handvol verse peterselie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper en zout naar smaak
  • 1/2e kilo sperziebonen
  • olijfolie
  • 300 ml room
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • ongeveer 400 gram rijst
Kruidige gehaktballetjes met boontjes en rijst ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • grote bakpan
  • middelgrote pan
  • schuimspaan
  • zeef

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kruidige-gehaktballetjes-met-boontjes-en-rijst


Voorbereiding -- 20 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Hak de verse peterselie fijn. Meng het gehakt met de ui, knoflook, peterselie, paprika poeder, gemalen koriander, eieren, paneermeel, mosterd, sojasaus, peper en zout. Draai er dan balletjes van.

Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en snijd ze door de helft. Kook de sperziebonen enkele minuten in het water tot ze beetgaar zijn. Haal de sperziebonen uit het water met een schuimspaan. Breng het water dan opnieuw aan de kook en kook hierin de rijst volgens de verpakking.

Kruidige gehaktballetjes met boontjes en rijst Kruidige gehaktballetjes met boontjes en rijst

Kruidige gehaktballetjes met boontjes en rijst afmaken -- 20 minuten

Verhit olijfolie in de grote bakpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin in enkele minuten per kant. Voeg de kerrie toe en bak nog enkele minuten langer. Voeg dan de beetgare boontjes toe samen met de room. Kook het geheel tot de room de gewenste dikte heeft en de gehaktballetjes gaar zijn.

Giet de rijst af en breng de saus op smaak met peper en zout. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Koningsdag tompoucen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.