Kruidenomelet met garnalen

(16)

Een kruidenomelet met garnalen en groenten is heerlijk als lunch of makkelijke avondmaaltijd. Een gevuld omelet kan eigenlijk altijd wel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-06-2019, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-08-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Kruidenomelet met garnalen

Ingrediënten


  • 6 eieren
  • 1 tomaat
  • 1 knoflookteen
  • handvol verse dille
  • handvol verse peterselie
  • ongeveer 8 champignons
  • ongeveer 200 gram kleine garnalen
  • flinke scheut (volle) melk
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • champignonborstel of keukenpapier
  • middelgrote kom
  • garde of vork
  • 1 of 2 bakpannen met deksel

Kruidenomelet met garnalen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kruidenomelet-met-garnalen


Voorbereiding -- 10 minuten

Ontdooi indien nodig de garnalen eerst en dep ze droog. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in dunne plakjes.

Pel de knoflookteen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Was indien nodig de dille en peterselie, hak deze fijn.

Klop 3 eieren los met een scheut melk en breng op smaak met peper en zout. Voeg de helft van de tomaat, dille, peterselie en garnalen toe. 

Kruidenomelet met garnalen
Kruidenomelet met garnalen

Kruidenomelet met garnalen afmaken -- 10 minuten

Als je beide omeletten tegelijk wilt maken verwarm je 2 pannen. Bak de helft van de champignons en knoflook enkele minuten in een bakpan met een beetje olijfolie.

Voeg dan het ei-mengsel toe en zet het vuur laag. Plaats de deksel op de bakpan en laat het omelet zachtjes garen in ongeveer 5 minuten. Als het ei volledig gestold is, is het klaar.

Klop dan nogmaals 3 eieren los met een scheut melk en breng op smaak met peper en zout. Voeg dan de resterende tomaat, dille, peterselie en garnalen toe.

Bak weer eerst de champignons en knoflook, voeg dan ei-mengsel toe en gaar het omelet met de deksel op de bakpan. Bestrooi eventueel met extra dille of peterselie en serveer direct. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-06-2019, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-08-2023


Waardeer dit recept!
16 stemmen

0 reacties op Kruidenomelet met garnalen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.