Maak je eigen krabsalade met maar een aantal basis ingrediënten. Lekker voor op brood, op een toastje of als dipsaus!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-05-2020, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-01-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/krabsalade
Was de sla, droog deze af en pel het hardgekookte ei. Pel en snijd het sjalotje of een klein uitje zo fijn mogelijk. Maak het blikje krabvlees open, giet af en voeg dit toe aan een kommetje.
Prak het ei in de kom met behulp van een vork in kleine stukjes. Meng er dan 2 eetlepels mayonaise doorheen. Voeg hier dan de fijngesneden ui aan toe en breng op smaak met peper, zout en een snufje cayenne peper.
Serveer op een bedje van sla en garneer met een snufje paprikapoeder. Deze makkelijke krabsalade is heerlijk als voorgerecht of op een toastje, brood of als dipsaus. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-05-2020, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-01-2024
Welke krab zit er in een krabsalade?
De meeste krabsalades worden gemaakt zonder krab, maar met surimi. Deze krabsalade wordt gemaakt met krab uit blik.
Wat is het verschil tussen surimi en krab?
Surimi is een soort imitatiekrabvlees, hier zit meestal wel iets van krabvlees in maar het grootste gedeelte is gemalen vis. Hier is krab-aroma en kleurstof aan toegevoegd.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.