Maak je eigen krabsalade met maar een aantal basis ingrediënten. Lekker voor op brood, op een toastje of als dipsaus!
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 20-05-2020, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de sla, droog deze af en pel het hardgekookte ei. Pel en snijd het sjalotje of een klein uitje zo fijn mogelijk. Maak het blikje krabvlees open, giet af en voeg dit toe aan een kommetje.
Prak het ei in de kom met behulp van een vork in kleine stukjes. Meng er dan 2 eetlepels mayonaise doorheen. Voeg hier dan de fijngesneden ui aan toe en breng op smaak met peper, zout en een snufje cayenne peper.
Serveer op een bedje van sla en garneer met een snufje paprikapoeder. Deze makkelijke krabsalade is heerlijk als voorgerecht of op een toastje, brood of als dipsaus. Geniet ervan!
Welke krab zit er in een krabsalade?
De meeste krabsalades worden gemaakt zonder krab, maar met surimi. Deze krabsalade wordt gemaakt met krab uit blik.
Wat is het verschil tussen surimi en krab?
Surimi is een soort imitatiekrabvlees, hier zit meestal wel iets van krabvlees in maar het grootste gedeelte is gemalen vis. Hier is krab-aroma en kleurstof aan toegevoegd.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.