Ingemaakte rode bieten
😍 9Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ingemaakte rode bieten

Deze ingemaakte rode bieten zijn ideaal om in de wintermaanden ook nog te kunnen genieten van heerlijke bieten uit de tuin.

1 uur 30 minuten
6 personen
Ingemaakte rode bieten ingrediënten

Recept ingemaakte rode bieten

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-09-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Bijgewerkt op: 05-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur 30 minuten

Voorbereiding – 1 uur

Verwijder de bladeren van de rode bieten en schrob deze goed schoon met een schone spons of borstel. Voeg de rode bieten toe aan de grote pan en vul deze met water.

Breng deze aan de kook en kook de bieten ongeveer 45 minuten tot een uur, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de bieten. Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. 

Voeg deze samen met de azijn, water, suiker, pimentbessen en laurierblaadjes toe aan de kleine pan. Plaats de deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

Zet het vuur dan uit en laat nog ongeveer 10 minuten staan. 

Ingemaakte rode bieten
Ingemaakte rode bieten

Ingemaakte rode bieten afmaken – 30 minuten

Laat de bieten afkoelen, je kunt ze makkelijk pellen door het uiteinde eraf te snijden en ze dan onder stromend water te houden. Je veegt de schil er dan makkelijk af met je vinger.

Snijd de bieten in dunne plakjes en verdeel deze over steriele potten. Zeef het azijn-mengsel en gooi de ui etc. weg. Verdeel het azijn-mengsel over de potten en sluit deze dan.

Er zal niet genoeg vocht zijn om de potten volledig te vullen, maar dit is ook niet perse nodig. Plaats de potten in een grote pan en vul de pan met water tot net onder de rand van de potten.

Je kunt eventueel een theedoek op de bodem van de pan leggen zodat de potten geen lawaai zullen maken. Kook de potten ongeveer een kwartier en haal deze dan uit het water.

Laat ze volledig afkoelen, bewaar ze op een donkere koele plek. Deze ingemaakte rode bieten zijn dan langer dan een jaar houdbaar, afhankelijk van de temperatuurschommelingen in de omgeving.

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
157.28 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
37.64 g
29.89 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.51 g
0.12 g
Eiwitten
3.86 g
Vezels
5.05 g
Natrium
537.13 mg
Mineralen
Ijzer
2.03 mg
Calcium
50.01 mg
Magnesium
55.85 mg
Kalium
55.85 mg
Fosfor
92.68 mg
Koper
0.18 mg
Zink
1.02 mg
Jodium
0.04 µg
Selenium
1.25 µg
Vitamines
Vitamine C
12.64 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.1 mg
Vitamine B6
0.2 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
145.36 µg
Vitamine E
0.86 mg
Vitamine K
0.42 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Ingemaakte rode bieten"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.