Deze ingemaakte rode bieten zijn ideaal om in de wintermaanden ook nog te kunnen genieten van heerlijke bieten uit de tuin.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-09-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-10-2024
Verwijder de bladeren van de rode bieten en schrob deze goed schoon met een schone spons of borstel. Voeg de rode bieten toe aan de grote pan en vul deze met water.
Breng deze aan de kook en kook de bieten ongeveer 45 minuten tot een uur, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de bieten. Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze grof.
Voeg deze samen met de azijn, water, suiker, pimentbessen en laurierblaadjes toe aan de kleine pan. Plaats de deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Zet het vuur dan uit en laat nog ongeveer 10 minuten staan.
Laat de bieten afkoelen, je kunt ze makkelijk pellen door het uiteinde eraf te snijden en ze dan onder stromend water te houden. Je veegt de schil er dan makkelijk af met je vinger.
Snijd de bieten in dunne plakjes en verdeel deze over steriele potten. Zeef het azijn-mengsel en gooi de ui etc. weg. Verdeel het azijn-mengsel over de potten en sluit deze dan.
Er zal niet genoeg vocht zijn om de potten volledig te vullen, maar dit is ook niet perse nodig. Plaats de potten in een grote pan en vul de pan met water tot net onder de rand van de potten.
Je kunt eventueel een theedoek op de bodem van de pan leggen zodat de potten geen lawaai zullen maken. Kook de potten ongeveer een kwartier en haal deze dan uit het water.
Laat ze volledig afkoelen, bewaar ze op een donkere koele plek. Deze ingemaakte rode bieten zijn dan langer dan een jaar houdbaar, afhankelijk van de temperatuurschommelingen in de omgeving.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.