Ohmydish.nl


Ingemaakte rode bieten

Deze ingemaakte rode bieten zijn ideaal om in de wintermaanden ook nog te kunnen genieten van heerlijke bieten uit de tuin.

Ingemaakte rode bieten
1 uur 30 minuten 6 personen Bijgerechten
Ingemaakte rode bieten

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 10 rode bieten
  • 1 grote ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 laurierblaadjes
  • ongeveer 6 pimentbessen
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel zout
  • 100 ml azijn
  • 100 ml water
Ingemaakte rode bieten ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • schone spons of borstel
  • kleine pan met deksel
  • snijplank & koksmes
  • kleine zeef
  • steriele weckpotten - je kunt zelf makkelijk steriliseren door deze enkele minuten schoon te koken in kokend water

Bereiden

1 uur 30 minuten 6 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ingemaakte-rode-bieten


Voorbereiding -- 1 uur

Verwijder de bladeren van de rode bieten en schrob deze goed schoon met een schone spons of borstel. Voeg de rode bieten toe aan de grote pan en vul deze met water. Breng deze aan de kook en kook de bieten ongeveer 45 minuten tot een uur, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de bieten.

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Voeg deze samen met de azijn, water, suiker, pimentbessen en laurierblaadjes toe aan de kleine pan. Plaats de deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Zet het vuur dan uit en laat nog ongeveer 10 minuten staan.

Ingemaakte rode bieten Ingemaakte rode bieten

Ingemaakte rode bieten afmaken -- 30 minuten

Laat de bieten afkoelen, je kunt ze makkelijk pellen door het uiteinde eraf te snijden en ze dan onder stromend water te houden. Je veegt de schil er dan makkelijk af met je vinger.

Snijd de bieten in dunne plakjes en verdeel deze over steriele potten. Zeef het azijn-mengsel en gooi de ui etc. weg. Verdeel het azijn-mengsel over de potten en sluit deze dan. Er zal niet genoeg vocht zijn om de potten volledig te vullen, maar dit is ook niet perse nodig.

Plaats de potten in een grote pan en vul de pan met water tot net onder de rand van de potten. Je kunt eventueel een theedoek op de bodem van de pan leggen zodat de potten geen lawaai zullen maken. Kook de potten ongeveer een kwartier en haal deze dan uit het water. Laat ze volledig afkoelen, bewaar ze op een donkere koele plek. Deze ingemaakte rode bieten zijn dan langer dan een jaar houdbaar, afhankelijk van de temperatuurschommelingen in de omgeving.


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.