Huisgemaakt Baileys ijs

(30)

Zacht en romig Baileys ijs. Dit zelfgemaakte ijs smelt letterlijk op je tong, mm! Smaakt heerlijk met karamelsaus voor een makkelijk dessert. Laat een reactie achter

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Huisgemaakt Baileys ijs

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 350 ml room en melk totaal - bijv. 200 ml room en 150 ml melk
  • 125 ml Baileys (of vergelijkbare whisky drank)
  • 8 eidooiers
  • 100 gram suiker
  • optioneel: karamelsaus om erbij te serveren
Huisgemaakt Baileys ijs Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel
  • optioneel: kom
  • bakpapier
  • ijsmachine, passief of actief
  • luchtdichte bak

Bereiding


Kooktijd 55 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/huisgemaakt-baileys-ijs


Voorbereiding -- 15 minuten

Verwarm langzaam de room, melk en Baileys op laag vuur. Als je gewone eieren gebruikt, in plaats van gepasteuriseerd eigeel (die je tegenwoordig op veel plekken kunt kopen) zul je de eieren moeten splitsen.

Met het overgebleven eiwit kun je veel andere soorten recepten maken, zoals meringue, pavlova en Ile Flottante. Voeg eigeel en suiker toe aan de kom van de elektrische mixer en mix tot deze luchtig en wit is geworden.

Schenk een beetje van het warme roommengsel erbij terwijl je op middelhoge snelheid blijft kloppen. Zodra deze goed is gemengd, schenk je de rest van het roommengsel erbij en meng nog kort.

Schenk het vervolgens weer terug in de pan en verhit het geheel op laag vuur tot het gaar is. Het mengsel is gaar als je op de spatel met je vinger een blijvende streep kunt trekken.

Om het afkoelen te versnellen, kun je het mengsel in een kom schenken. Dek af met een stuk bakpapier om te voorkomen dat er een vel komt op het mengsel, net zoals bij gekookte melk. 

Huisgemaakt Baileys ijs
Huisgemaakt Baileys ijs

Baileys ijs afmaken -- 40 minuten

Zodra het mengsel volledig is afgekoeld, kun je het in je ijsmachine schenken. De tijd tot het bevroren is, hangt af van de machine die je gebruikt. Bij ons duurde dit ongeveer 40 minuten.

Schep het Baileys ijs in een luchtdikte bak en plaats in de vriezer. Je kunt het nu tot wel 2 maanden bewaren, geniet ervan!


Waardeer dit recept!
30 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.