Zacht en romig Baileys ijs. Dit zelfgemaakte ijs smelt letterlijk op je tong, mm! Smaakt heerlijk met karamelsaus voor een makkelijk dessert.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/huisgemaakt-baileys-ijs
Voeg eigeel en suiker toe aan de kom van de elektrische mixer en mix tot deze luchtig en wit is geworden. Schenk een beetje van het warme roommengsel erbij terwijl je op middelhoge snelheid blijft kloppen. Zodra deze goed is gemengd, schenk je de rest van het roommengsel erbij en meng nog kort. Schenk het vervolgens weer terug in de pan en verhit het geheel op laag vuur tot het gaar is. Het mengsel is gaar als je op de spatel met je vinger een blijvende streep kunt trekken. Om het afkoelen te versnellen, kun je het mengsel in een kom schenken. Dek af met een stuk bakpapier om te voorkomen dat er een vel komt op het mengsel, net zoals bij gekookte melk.
Huisgemaakt Baileys ijs
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.