Zacht en romig Baileys ijs. Dit zelfgemaakte ijs smelt letterlijk op je tong, mm! Smaakt heerlijk met karamelsaus voor een makkelijk dessert.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-07-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm langzaam de room, melk en Baileys op laag vuur. Als je gewone eieren gebruikt, in plaats van gepasteuriseerd eigeel (die je tegenwoordig op veel plekken kunt kopen) zul je de eieren moeten splitsen.
Met het overgebleven eiwit kun je veel andere soorten recepten maken, zoals meringue, pavlova en Ile Flottante. Voeg eigeel en suiker toe aan de kom van de elektrische mixer en mix tot deze luchtig en wit is geworden.
Schenk een beetje van het warme roommengsel erbij terwijl je op middelhoge snelheid blijft kloppen. Zodra deze goed is gemengd, schenk je de rest van het roommengsel erbij en meng nog kort.
Schenk het vervolgens weer terug in de pan en verhit het geheel op laag vuur tot het gaar is. Het mengsel is gaar als je op de spatel met je vinger een blijvende streep kunt trekken.
Om het afkoelen te versnellen, kun je het mengsel in een kom schenken. Dek af met een stuk bakpapier om te voorkomen dat er een vel komt op het mengsel, net zoals bij gekookte melk.
Zodra het mengsel volledig is afgekoeld, kun je het in je ijsmachine schenken. De tijd tot het bevroren is, hangt af van de machine die je gebruikt. Bij ons duurde dit ongeveer 40 minuten.
Schep het Baileys ijs in een luchtdikte bak en plaats in de vriezer. Je kunt het nu tot wel 2 maanden bewaren, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.