Huisgemaakt Baileys ijs
😍 34Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Huisgemaakt Baileys ijs vegetarisch

Zacht en romig Baileys ijs. Dit zelfgemaakte ijs smelt letterlijk op je tong, mm! Smaakt heerlijk met karamelsaus voor een makkelijk dessert.

55 minuten
6 personen
Huisgemaakt Baileys ijs ingrediënten
Recept huisgemaakt baileys ijs

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-07-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 20-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
55 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm langzaam de room, melk en Baileys op laag vuur. Als je gewone eieren gebruikt, in plaats van gepasteuriseerd eigeel (die je tegenwoordig op veel plekken kunt kopen) zul je de eieren moeten splitsen.

Met het overgebleven eiwit kun je veel andere soorten recepten maken, zoals meringue, pavlova en Ile Flottante. Voeg eigeel en suiker toe aan de kom van de elektrische mixer en mix tot deze luchtig en wit is geworden.

Schenk een beetje van het warme roommengsel erbij terwijl je op middelhoge snelheid blijft kloppen. Zodra deze goed is gemengd, schenk je de rest van het roommengsel erbij en meng nog kort.

Schenk het vervolgens weer terug in de pan en verhit het geheel op laag vuur tot het gaar is. Het mengsel is gaar als je op de spatel met je vinger een blijvende streep kunt trekken.

Om het afkoelen te versnellen, kun je het mengsel in een kom schenken. Dek af met een stuk bakpapier om te voorkomen dat er een vel komt op het mengsel, net zoals bij gekookte melk. 

Huisgemaakt Baileys ijs
Huisgemaakt Baileys ijs

Baileys ijs afmaken – 40 minuten

Zodra het mengsel volledig is afgekoeld, kun je het in je ijsmachine schenken. De tijd tot het bevroren is, hangt af van de machine die je gebruikt. Bij ons duurde dit ongeveer 40 minuten.

Schep het Baileys ijs in een luchtdikte bak en plaats in de vriezer. Je kunt het nu tot wel 2 maanden bewaren, geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

34 waarderingen
😍
34
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
431.18 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
24.51 g
23.3 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
32.49 g
15.62 g
Eiwitten
6.16 g
Vezels
0 g
Natrium
44.38 mg
Mineralen
Ijzer
1.98 mg
Calcium
102.13 mg
Magnesium
10.29 mg
Kalium
10.29 mg
Fosfor
206.5 mg
Koper
0.11 mg
Zink
1.18 mg
Jodium
0 µg
Selenium
14.89 µg
Vitamines
Vitamine C
0.58 mg
Vitamine D
1.9 mg
Vitamine A
15.98 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.2 mg
Vitamine B6
0.82 mg
Vitamine B12
0.7 µg
Foliumzuur
45.08 µg
Vitamine E
0.76 mg
Vitamine K
0.19 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Huisgemaakt Baileys ijs"
Rita zegt op 25-07-2021
Kan dit recept gemaakt worden zonder ijsmachine? M.v.g. Rita
Ohmydish zegt op 31-07-2021
Hallo Rita, sorry voor de late reactie! Als je dit ijs zonder ijsmachine maakt zal deze niet luchtig worden. Je kunt het eventueel in een bak in de vriezer zetten en dan zelf regelmatig roeren. Het ijs zal dan niet dezelfde gladde structuur krijgen, maar de smaak zal vast net zo lekker zijn. Fijne avond, liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.