Een hete bliksem ovenschotel met zuurkool is een heerlijke simpele doordeweekse maaltijd. Salie maakt deze ovenschotel extra lekker.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hete-bliksem-ovenschotel-met-zuurkool
Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Plaats deze in een pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de aardappelen tot deze volledig gaar zijn en schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in niet te kleine stukken.
Giet de zuurkool indien nodig af en zet opzij. Was de salie en snijd deze fijn.
Bak de spekjes tot deze een beetje krokant zijn en voeg dan de zuurkool toe. Roer goed door elkaar en verdeel dit dan over de bodem van een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Giet de aardappelen af zodra deze gaar zijn en stamp deze fijn met een aardappelstamper. Dit hoeft niet heel glad te zijn, net wat je zelf wilt. Roer er dan een paar klontjes boter en een scheut melk doorheen om de puree smeuïg te maken.
Roer er de stukjes appel door samen met de fijngesneden salie. Breng de hete bliksem op smaak met peper en zout en verdeel dit over de zuurkool in de ovenschaal. Maak af met een laagje paneermeel en her en der een klein klontje boter.
Bak de ovenschotel dan ongeveer 20 minuten in de oven, of tot deze mooi goudbruin is. Garneer eventueel met meer salie. Smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.