Een heerlijke hete bliksem ovenschotel met zuurkool is een heerlijke simpele doordeweekse maaltijd. Salie maakt deze ovenschotel extra lekker.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hete-bliksem-ovenschotel-met-zuurkool
Hete bliksem ovenschotel met zuurkool
Giet de aardappelen af zodra deze gaar zijn en stamp deze fijn met een aardappelstamper. Dit hoeft niet heel glad te zijn, net wat je zelf wilt. Roer er dan een paar klontjes boter en een scheut melk doorheen om de puree smeuïg te maken. Roer er de stukjes appel door samen met de fijngesneden salie. Breng de hete bliksem op smaak met peper en zout en verdeel dit over de zuurkool in de ovenschaal.
Maak af met een laagje paneermeel en her en der een klein klontje boter. Bak de ovenschotel dan ongeveer 20 minuten in de oven, of tot deze mooi goudbruin is. Garneer eventueel met meer salie. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.