Een hete bliksem ovenschotel met zuurkool is een heerlijke simpele doordeweekse maaltijd. Salie maakt deze ovenschotel extra lekker.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-12-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Plaats deze in een pan met water en zout en breng aan de kook.
Kook de aardappelen tot deze volledig gaar zijn en schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in niet te kleine stukken.
Giet de zuurkool indien nodig af en zet opzij. Was de salie en snijd deze fijn.
Bak de spekjes tot deze een beetje krokant zijn en voeg dan de zuurkool toe. Roer goed door elkaar en verdeel dit dan over de bodem van een ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Giet de aardappelen af zodra deze gaar zijn en stamp deze fijn met een aardappelstamper. Dit hoeft niet heel glad te zijn, net wat je zelf wilt.
Roer er dan een paar klontjes boter en een scheut melk doorheen om de puree smeuïg te maken.
Roer er de stukjes appel door samen met de fijngesneden salie. Breng de hete bliksem op smaak met peper en zout en verdeel dit over de zuurkool in de ovenschaal.
Maak af met een laagje paneermeel en her en der een klein klontje boter.
Bak de ovenschotel dan ongeveer 20 minuten in de oven, of tot deze mooi goudbruin is. Garneer eventueel met meer salie. Eet smakelijk!
Tip: altijd al eens zelf je eigen zuurkool willen maken?
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.