Hete bliksem ovenschotel met zuurkool
😍 42Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hete bliksem ovenschotel met zuurkool

Een hete bliksem ovenschotel met zuurkool is een heerlijke simpele doordeweekse maaltijd. Salie maakt deze ovenschotel extra lekker.

1 uur
4 personen
Hete bliksem ovenschotel met zuurkool ingrediënten

Recept hete bliksem ovenschotel met zuurkool

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-12-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 20 minuten

Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Plaats deze in een pan met water en zout en breng aan de kook.

Kook de aardappelen tot deze volledig gaar zijn en schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in niet te kleine stukken.

Giet de zuurkool indien nodig af en zet opzij. Was de salie en snijd deze fijn. 

Hete bliksem ovenschotel met zuurkool
Hete bliksem ovenschotel met zuurkool

Hete bliksem ovenschotel met zuurkool afmaken – 40 minuten

Bak de spekjes tot deze een beetje krokant zijn en voeg dan de zuurkool toe. Roer goed door elkaar en verdeel dit dan over de bodem van een ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Giet de aardappelen af zodra deze gaar zijn en stamp deze fijn met een aardappelstamper. Dit hoeft niet heel glad te zijn, net wat je zelf wilt.

Roer er dan een paar klontjes boter en een scheut melk doorheen om de puree smeuïg te maken.

Roer er de stukjes appel door samen met de fijngesneden salie. Breng de hete bliksem op smaak met peper en zout en verdeel dit over de zuurkool in de ovenschaal.

Maak af met een laagje paneermeel en her en der een klein klontje boter.

Bak de ovenschotel dan ongeveer 20 minuten in de oven, of tot deze mooi goudbruin is. Garneer eventueel met meer salie. Eet smakelijk!

Tip: altijd al eens zelf je eigen zuurkool willen maken?

Wat vind je van dit recept?

42 waarderingen
😍
42
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
709.83 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
61.69 g
16.59 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
33.65 g
13.39 g
Eiwitten
27.54 g
Vezels
12 g
Natrium
2558.02 mg
Mineralen
Ijzer
3.01 mg
Calcium
122.42 mg
Magnesium
77.11 mg
Kalium
77.11 mg
Fosfor
316.86 mg
Koper
0.5 mg
Zink
1.71 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
11.32 µg
Vitamines
Vitamine C
57.98 mg
Vitamine D
0.05 mg
Vitamine A
332.53 mg
Vitamine B1
0.48 mg
Vitamine B2
0.51 mg
Vitamine B6
1.06 mg
Vitamine B12
1.16 µg
Foliumzuur
48.61 µg
Vitamine E
1.2 mg
Vitamine K
89.34 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Hete bliksem ovenschotel met zuurkool"
Mechtilde zegt op 07-05-2024
Hoi Veronique, bedankt voor dit recept. Ik maak het recept helemaal vegan met vegetarisch gehakt wat ik bak met een uitje en knoflook. En volg verder jou recept, is een blijvertje! De salie smaakt er super lekker door.
Véronique zegt op 09-05-2024
Bedankt voor je leuke bericht Mechtilde! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.