Ohmydish.nl


Hete bliksem ovenschotel met zuurkool

Een heerlijke hete bliksem ovenschotel met zuurkool is een heerlijke simpele doordeweekse maaltijd. Salie maakt deze ovenschotel extra lekker.

Hete bliksem ovenschotel met zuurkool
1 uur 4 personen Hoofdgerechten
Hete bliksem ovenschotel met zuurkool

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 3 friszure appels
  • roomboter
  • scheutje (volle) melk
  • kleine handvol verse salie
  • peper en zout naar smaak
  • 300 gram gerookte spekjes
  • 400 gram zuurkool
  • handvol paneermeel
Hete bliksem ovenschotel met zuurkool ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • grote pan met deksel
  • aardappelstamper
  • vergiet
  • grote bakpan
  • houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hete-bliksem-ovenschotel-met-zuurkool


Voorbereiding -- 20 minuten

Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Plaats deze in een pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de aardappelen tot deze volledig gaar zijn en schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in niet te kleine stukken. Giet de zuurkool indien nodig af en zet opzij. Was de salie en snijd deze fijn.

Hete bliksem ovenschotel met zuurkool Hete bliksem ovenschotel met zuurkool

Hete bliksem ovenschotel met zuurkool afmaken -- 40 minuten

Bak de spekjes tot deze een beetje krokant zijn en voeg dan de zuurkool toe. Roer goed door elkaar en verdeel dit dan over de bodem van een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Giet de aardappelen af zodra deze gaar zijn en stamp deze fijn met een aardappelstamper. Dit hoeft niet heel glad te zijn, net wat je zelf wilt. Roer er dan een paar klontjes boter en een scheut melk doorheen om de puree smeuïg te maken. Roer er de stukjes appel door samen met de fijngesneden salie. Breng de hete bliksem op smaak met peper en zout en verdeel dit over de zuurkool in de ovenschaal.

Maak af met een laagje paneermeel en her en der een klein klontje boter. Bak de ovenschotel dan ongeveer 20 minuten in de oven, of tot deze mooi goudbruin is. Garneer eventueel met meer salie. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
← Vorig recept
Cranberrysaus
Volgend recept →
Zalmcocktail

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.