Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie

Deze hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie zit boordevol groenten. Heerlijk krokant deeg met een romige vulling, kaas en eventueel ham.

50 minuten
6 personen
Recept hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie
Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie ingrediënten

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-07-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Als je diepvries spinazie gebruikt dien je deze eerst te laten ontdooien. Als je verse spinazie gebruikt dien je deze eventueel eerst te wassen. 

Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten, voeg dan de spinazie toe en breng op smaak met peper en zout. 

Laat de gebakken spinazie uitlekken en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Snijd de olijven en tomaatjes door de helft en zet opzij. Vet de taartvorm in met boter. 

Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie
Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie

Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie afmaken – 40 minuten

Smelt boter in een kleine sauspan en besmeer elk vel brickdeeg (of filo deeg) met gesmolten boter. Plak de vellen op elkaar en bekleed hier de taartvorm mee. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zorg dat de spinazie zo droog mogelijk is en verdeel deze over de bodem. Verdeel hier dan de erwtjes over. Verdeel dan ook de gehalveerde olijven en tomaatjes erover. 

Meng de kwark samen met de eieren en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de taartvorm en verdeel de camembert in plakjes erover. 

Bak de hartige taart mooi goudbruin in ongeveer een half uur, de exacte tijd is afhankelijk van je oven. Serveer met stukjes ham, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.