Ingrediënten
- 5 vellen brickdeeg (of gebruik filo deeg)
- 300 gram naturel kwark
- 3 eieren
- 200 gram spinazie (rauw of diepvries)
- 3 sjalotjes
- 2 knoflooktenen
- grote handvol (diepvries) erwtjes
- kleine handvol zwarte olijven (zonder pit)
- kleine handvol cherry tomaatjes
- 1/2 camembert (of gebruik brie voor een mildere smaak)
- peper en zout naar smaak
- optioneel: paar plakken rauwe ham

Kookgerei
- snijplank & koksmes
- grote bakpan
- fijne zeef
- taartvorm
- oven
- kleine sauspan
- siliconen kwast
- middelgrote kom
- garde
Voorbereiding — 10 minuten
Als je diepvries spinazie gebruikt dien je deze eerst te laten ontdooien. Als je verse spinazie gebruikt dien je deze eventueel eerst te wassen.
Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten, voeg dan de spinazie toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de gebakken spinazie uitlekken en druk zoveel mogelijk vocht eruit.
Snijd de olijven en tomaatjes door de helft en zet opzij. Vet de taartvorm in met boter.

Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie afmaken — 40 minuten
Smelt boter in een kleine sauspan en besmeer elk vel brickdeeg (of filo deeg) met gesmolten boter. Plak de vellen op elkaar en bekleed hier de taartvorm mee. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Zorg dat de spinazie zo droog mogelijk is en verdeel deze over de bodem. Verdeel hier dan de erwtjes over. Verdeel dan ook de gehalveerde olijven en tomaatjes erover.
Meng de kwark samen met de eieren en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de taartvorm en verdeel de camembert in plakjes erover. Bak de hartige taart mooi goudbruin in ongeveer een half uur, de exacte tijd is afhankelijk van je oven. Serveer met stukjes ham, smakelijk!
Geef een reactie