• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

ohmydish.nl

Recepten en gerechten


  • Home
  • 🎄Kerstrecepten 2019 🎅🏻
  • Menugang ▾
    • Voorafjes
    • Tussengerecht
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Toetjes
    • Drankjes
  • Thema ▾
    • Barbecue recepten
    • Brood recepten
    • High tea recepten
    • Ijsrecepten
    • Kerstrecepten
    • Kiprecepten
    • Ovenschotels
    • Paasrecepten
    • Pasta recepten
    • Pizza recepten
    • Quiche recepten
    • Salades
    • Sauzen
    • Slowcooker recepten
    • Snacks
    • Soep recepten
    • Taart en cake
    • Tapas
    • Valentijnsdag
    • Vegetarische recepten
    • Visrecepten
    • Wildrecepten
    • Wokrecepten
  • Kennisbank voor koken ▾
    • Basisrecepten
    • Keukenmateriaal
    • Kooktermen
    • Kruiden en specerijen
    • Vraag & antwoord
  • Blog
  • Recepten index ▾
    • Nieuwste recepten
    • Moestuin
    • Inmaken
  • Over ons
Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie

Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie

31 juli 2018 door ohmydish Reageer

Deze hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie zit boordevol groenten. Heerlijk krokant deeg met een romige vulling, kaas en eventueel ham.
Aantal pers.: 6 personen | Voorbereiding: 10 minuten | Kooktijd: 40 minuten | Moeilijkheid: Matig

Ingrediënten

  • 5 vellen brickdeeg (of gebruik filo deeg)
  • 300 gram naturel kwark
  • 3 eieren
  • 200 gram spinazie (rauw of diepvries)
  • 3 sjalotjes
  • 2 knoflooktenen
  • grote handvol (diepvries) erwtjes
  • kleine handvol zwarte olijven (zonder pit)
  • kleine handvol cherry tomaatjes
  • 1/2 camembert (of gebruik brie voor een mildere smaak)
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: paar plakken rauwe ham
Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie ingrediënten
Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie ingrediënten

Kookgerei

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • fijne zeef
  • taartvorm
  • oven
  • kleine sauspan
  • siliconen kwast
  • middelgrote kom
  • garde

Voorbereiding — 10 minuten

Als je diepvries spinazie gebruikt dien je deze eerst te laten ontdooien. Als je verse spinazie gebruikt dien je deze eventueel eerst te wassen.

Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten, voeg dan de spinazie toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de gebakken spinazie uitlekken en druk zoveel mogelijk vocht eruit.

Snijd de olijven en tomaatjes door de helft en zet opzij. Vet de taartvorm in met boter.

Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie
Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie

Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie afmaken — 40 minuten

Smelt boter in een kleine sauspan en besmeer elk vel brickdeeg (of filo deeg) met gesmolten boter. Plak de vellen op elkaar en bekleed hier de taartvorm mee. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Zorg dat de spinazie zo droog mogelijk is en verdeel deze over de bodem. Verdeel hier dan de erwtjes over. Verdeel dan ook de gehalveerde olijven en tomaatjes erover.

Meng de kwark samen met de eieren en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de taartvorm en verdeel de camembert in plakjes erover. Bak de hartige taart mooi goudbruin in ongeveer een half uur, de exacte tijd is afhankelijk van je oven. Serveer met stukjes ham, smakelijk!

Dit recept delen:

  • Pinterest
  • Twitter
  • Facebook
  • E-mail
  • Print

Ook lekker!

Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie Ohmydish brickdeeg, brie, camembert, cherry tomaatjes, diepvries erwtjes, diepvries spinazie, ei, eieren, erwten, erwtjes, filo deeg, filodeeg, Hartige taart met brickdeeg, kleine tomaatjes, knoflook, knoflooktenen, naturel kwark, olijven, olijven zonder pit, peper, rauwe ham, sjalot, spinazie, verse spinazie, zout, zwarte olijven Hoofdgerechten, Quiche recepten Wereld Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazieDeze hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie zit boordevol groenten. Heerlijk krokant deeg met een romige vulling, kaas en eventueel ham. 6 personen
0 0

Categorie: Hoofdgerechten, Quiche recepten Tags: brickdeeg, brie, camembert, cherry tomaatjes, diepvries erwtjes, diepvries spinazie, ei, eieren, erwten, erwtjes, filo deeg, filodeeg, Hartige taart met brickdeeg, kleine tomaatjes, knoflook, knoflooktenen, naturel kwark, olijven, olijven zonder pit, peper, rauwe ham, sjalot, spinazie, verse spinazie, zout, zwarte olijven

Over ohmydish

Veronique is een chef en Marco is een programmeur. Samen zijn wij Ohmydish in 2014 begonnen en plaatsen 5 x per week een nieuw recept. Onze recepten zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

Veronique van Ohmydish Hoi! Ik ben Véronique, woon in Zuid-Frankrijk, passie voor koken, het Franse leven, delen van recepten en onze drie honden! Meer over mij / ons

Receptenteller

Er zijn al: 1338 recepten geplaatst!

Nieuwsbrief

Wil je net zoals 11.115 anderen 2 x per maand recepten in je inbox?

Archief bekijken

Instagram post 2193594117527054890_1458032450 Goedemiddag! Eerst nog even tijd voor de lunch natuurlijk. Maar bij deze alvast een heerlijk ontbijt idee voor morgen, maar kan ook erg lekker zijn als toetje. Deze broodpudding is extra lekker met banaan, en een geweldige manier om oud brood op te maken want weggooien (of aan de kippen voeren) is zonde! ⁠⠀
⁠⠀
Mijn moeder maakte dit vroeger vaker, maar dan waren de stukjes brood niet zo zichtbaar als bij mijn versie. Het is maar net wat je voorkeur heeft! Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- broodpudding -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #brood #pudding #ontbijt #broodpudding #toetje #banaan #stokbrood #baguette #zondag #weekend #fruit
Instagram post 2192786504132354422_1458032450 🎄ROLLADE 🤶🏻- Hebben jullie een fijne Sinterklaasavond gehad? Of vieren jullie het niet? Wij hebben zelf geen kinderen en ons neefje en nichtje wonen een beetje te ver weg, dus voor ons bleef het dit jaar bij speculaas, kruidnoten etc bakken/eten. ⁠⠀
⁠⠀
In de decembermaand plaats ik elke dag een nieuw recept, zoals deze heerlijke varkensrollade met een sausje van stroop. Echt een dikke aanrader, zo mals en kruidig! Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- rollade -- voor het recept of via de link in mijn profiel. ⁠⠀
⁠⠀
#ohmydish #recept #kerst #kerstrecepten #december #feestmaand #kerstmis #rollade #varkensrollade #pronkstuk #kerstdiner #diner #stroop #appelstroop #saus #inspiratie #instafood #nieuwerecepten
Instagram post 2192062831578616349_1458032450 Fijne Sinterklaas!⁠⠀
⁠⠀
Op het laatste moment nog even wat lekkere kruidnoten bakken? Ga dan naar ohmydish.nl en zoek op -- kruidnoten -- voor het recept. Daar vindt je trouwens ook het recept van de echte pepernoten, die anijsachtige zachtere staafjes inderdaad. #ohmydish #recept #kruidnoten #pepernoten #sinterklaas #sint #bakken
Instagram post 2191370908706565833_1458032450 RISOTTO - Ik heb nog een doordeweekse maaltijd voor jullie. Een heerlijke risotto met kip en de Chinese kool die ik laatst uit mijn moestuin had gehaald. Ben jij een risotto liefhebber? Of heb je liever een ander soort rijst? Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- risotto met kip en chinese kool -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #risotto #doordeweeks #groente #groentenuiteigentuin #moestuin #versegroenten #spekjes #kip #rijst #instafood #champignons
Instagram post 2190610083930803596_1458032450 ZIGEUNERSAUS - Nog even een 'gewoon' receptje, voor ook hier de kerstrecepten los gaan barsten. Een ouderwets heerlijke saus, het lekkerste bij een schnitzel. Waar eet jij deze heerlijke saus met o.a. paprika en champignons het liefste bij? Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- zigeunersaus -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #saus #recept #groenten #paprika #paprikauiteigentuin #moestuinpaprika #champignons #schnitzel #groentesaus
Instagram post 2189854881938174756_1458032450 Goedemorgen! Begin de week goed met een zelfgemaakte kruidkoek. Of peperkoek. Of ontbijtkoek. Ik zeg zelf eigenlijk altijd peperkoek, en jij? Anyhow, super makkelijk en lekker om zelf te maken! Ga naar ohmydish.nl voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #kruidkoek #peperkoek #ontbijtkoek #speculaaskruiden #koekkruiden #kruidig #ontbijt
Instagram post 2189210669702848597_1458032450 Ben jij een soepliefhebber? Ik wel, ben echt een soepmens! Blijkbaar precies zoals mijn opa, die at elke dag soep gemaakt door mijn oma. 
Dus vandaag op #zondagbakdag eens geen baksel, die deelde ik al genoeg in mijn stories. 
Deze bloemkoolsoep is extra lekker omdat de bloemkool eerst geroosterd is. Met zachte kaas, nog lekkerder dus! Ideetje voor de lunch zometeen? Ga naar ohmydish.nl en zoek op — bloemkoolsoep — voor het recept. #ohmydish #recept #soep #bloemkool #bloemkoolsoep #soepliefhebber #soepmens #geroosterd #weekend

Footer

Recepten moeilijkheid

Makkelijk | Gemiddeld | Matig | Moeilijk

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Ohmydish netwerk

Ohmydish.nl | Ohmydish.com | Ohmydish.fr |
Neem contact met ons op

Recepten thema’s

Barbecue recepten | Brood recepten | High tea recepten | Ijsrecepten | Kerstrecepten | Kiprecepten | Ovenschotels | Paasrecepten | Pasta recepten | Pizza recepten | Quiche recepten | Saus recepten | Slowcooker recepten | Soep recepten | Tapas recepten | Valentijnsdag | Vegetarische recepten | Visrecepten | Wildrecepten | Wokrecepten

Recepten per seizoen

Lente recepten | Zomer recepten | Herfst recepten | Winter recepten | Alle recepten | Nieuwste recepten

Keukens

Afrikaans | Amerikaans | Arabisch | Argentijns | Australisch | Aziatisch | Balkan | Belgisch | Brits | Caribisch | Chinees | Cubaans | Duits | Egyptisch | Engels | Europees | Frans | Grieks | Hawaiiaans | Hongaars | Iers | Indiaas | Indonesisch | Iraans | Irakees | Israelisch | Italiaans | Japans | Kantonees | Koreaans | Libanees | Maleisisch | Marokkaans | Mexicaans | Nederlands | Oekraïeens | Perzisch | Philipijns | Portugees | Roemeens | Russisch | Schots | Spaans | Surinaams | Thais | Tunesisch | Turks | Venezolaans | Vietnamees | Wereld | Zweeds | Zwitsers

Type- en spelfouten voorbehouden. Copyright © 2014 - 2019 · Ohmydish

2 x per maand recepten in je inbox?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang 2 x per maand onze nieuwste recepten, helemaal gratis!

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.