Gevulde courgette met ricotta en spekjes
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gevulde courgette met ricotta en spekjes

Gevulde courgette met ricotta en spekjes is extra lekker door 2 soorten kaas, gebakken spekjes, pijnboompitten en meer. Klaar binnen 40 minuten.

40 minuten
2 personen
Gevulde courgette met ricotta en spekjes ingrediënten
Recept gevulde courgette met ricotta en spekjes

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-08-2019, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Was de courgettes en snijd er een deksel vanaf, gebruik een lepel om de binnenkant eruit te halen.

Je kunt de courgettes ongeveer 10 minuten voorkoken, of ze stomen. Dit kun je doen door een vergiet op een pan met een laag water te zetten.

Leg de courgettes met de uitgeholde kant naar beneden en stoom dit ongeveer 10 minuten. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge bakpan.

Verplaats deze dan naar een middelgrote kom en bak de spekjes enkele minuten in de bakpan. Snijd de mozzarella in kleine blokjes en zet opzij.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Gevulde courgette met ricotta en spekjes
Gevulde courgette met ricotta en spekjes

De gevulde courgette met ricotta en spekjes afmaken – 20 minuten

Snijd de zongedroogde tomaten en olijven fijn. Meng dit met de helft van de pijnboompitten, de gebakken spekjes, inclusief bakvet, en de ricotta.

Snijd de basilicumblaadjes grof en meng deze er ook door. Besprenkel de voorgegaarde courgettes met peper, zout en olie van de zongedroogde tomaten.

Vul de bolcourgettes met het ricotta mengsel en maak af met mozzarella. Bak ongeveer 10 minuten in de oven, of tot de kaas mooi goudbruin is.

Maak af met de rest van de pijnboompitten en eventueel meer basilicum. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1030.47 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
36.73 g
25.18 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
71.71 g
29.2 g
Eiwitten
55.35 g
Vezels
10.38 g
Natrium
3203.12 mg
Mineralen
Ijzer
13.71 mg
Calcium
656.45 mg
Magnesium
147.06 mg
Kalium
147.06 mg
Fosfor
679.16 mg
Koper
0.85 mg
Zink
6.04 mg
Jodium
1.03 µg
Selenium
11.59 µg
Vitamines
Vitamine C
62.27 mg
Vitamine D
0.05 mg
Vitamine A
38.44 mg
Vitamine B1
0.62 mg
Vitamine B2
1.09 mg
Vitamine B6
1.82 mg
Vitamine B12
2.25 µg
Foliumzuur
148.1 µg
Vitamine E
1.96 mg
Vitamine K
30 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gevulde courgette met ricotta en spekjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.