Ohmydish.nl


Gevulde courgette met ricotta en spekjes

Gevulde courgette met ricotta en spekjes is extra lekker door 2 soorten kaas, gebakken spekjes, pijnboompitten en meer. Klaar binnen 40 minuten.

Gevulde courgette met ricotta en spekjes
40 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Gevulde courgette met ricotta en spekjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kleine bol courgettes
  • 250 gram ricotta
  • 150 gram gerookte spekjes
  • ongeveer 10 groene pitloze olijven
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • ongeveer 6 zongedroogde tomaten
  • ongeveer 8 blaadjes basilicum
  • peper en zout naar smaak
  • 1 kleine bol mozzarella
Gevulde courgette met ricotta en spekjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • lepel
  • grote pan met deksel (eventueel met passend vergiet)
  • middelgrote bakpan
  • middelgrote kom
  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier

Bereiden


40 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-courgette-met-ricotta-en-spekjes


Voorbereiding -- 20 minuten

Was de courgettes en snijd er een deksel vanaf, gebruik een lepel om de binnenkant eruit te halen. Je kunt de courgettes ongeveer 10 minuten voorkoken, of ze stomen. Dit kun je doen door een vergiet op een pan met een laag water te zetten. Leg de courgettes met de uitgeholde kant naar beneden en stoom dit ongeveer 10 minuten.

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge bakpan. Verplaats deze dan naar een middelgrote kom en bak de spekjes enkele minuten in de bakpan. Snijd de mozzarella in kleine blokjes en zet opzij. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Gevulde courgette met ricotta en spekjes Gevulde courgette met ricotta en spekjes

Gevulde courgette met ricotta en spekjes afmaken -- 20 minuten

Snijd de zongedroogde tomaten en olijven fijn. Meng dit met de helft van de pijnboompitten, de gebakken spekjes, inclusief bakvet, en de ricotta. Snijd de basilicumblaadjes grof en meng deze er ook door. Besprenkel de voorgegaarde courgettes met peper, zout en olie van de zongedroogde tomaten.

Vul de bolcourgettes met het ricotta mengsel en maak af met mozzarella. Bak ongeveer 10 minuten in de oven, of tot de kaas mooi goudbruin is. Maak af met de rest van de pijnboompitten en eventueel meer basilicum. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Kokosijs
Volgend recept →
Zelf passata maken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.