Gevulde courgette met ricotta en spekjes is extra lekker door 2 soorten kaas, gebakken spekjes, pijnboompitten en meer. Klaar binnen 40 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-08-2019, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de courgettes en snijd er een deksel vanaf, gebruik een lepel om de binnenkant eruit te halen.
Je kunt de courgettes ongeveer 10 minuten voorkoken, of ze stomen. Dit kun je doen door een vergiet op een pan met een laag water te zetten.
Leg de courgettes met de uitgeholde kant naar beneden en stoom dit ongeveer 10 minuten. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge bakpan.
Verplaats deze dan naar een middelgrote kom en bak de spekjes enkele minuten in de bakpan. Snijd de mozzarella in kleine blokjes en zet opzij.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de zongedroogde tomaten en olijven fijn. Meng dit met de helft van de pijnboompitten, de gebakken spekjes, inclusief bakvet, en de ricotta.
Snijd de basilicumblaadjes grof en meng deze er ook door. Besprenkel de voorgegaarde courgettes met peper, zout en olie van de zongedroogde tomaten.
Vul de bolcourgettes met het ricotta mengsel en maak af met mozzarella. Bak ongeveer 10 minuten in de oven, of tot de kaas mooi goudbruin is.
Maak af met de rest van de pijnboompitten en eventueel meer basilicum. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.