Een geroosterde paprikasoep met bonen die vegetarisch en zelfs vegan is. Staat binnen een half uur op tafel, de bonen passen perfect bij de paprika.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-03-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-10-2024
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Laat de paprika's uitlekken en spoel de bonen uit pot eventueel af onder stromend water.
Verhit een scheut olijfolie in een middelgrote pan en fruit de ui en knoflook enkele minuten aan.
Voeg de geroosterde paprika's toe samen met een liter groentebouillon en een paar takjes tijm.
Breng aan de kook en laat deze dan ongeveer 10 minuten koken. Zodra de ui en knoflook zacht geworden is verwijder je de takjes tijm en pureer de soep met een staafmixer.
Voeg dan de bonen en erwten toe en breng opnieuw aan de kook.
Kook de soep nog enkele minuten, tot de erwtjes gaar zijn, en breng deze dan op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.