Deze gekruide bloemkool uit de oven is een heerlijk bijgerecht. Met maar een aantal specerijen geef je de bloemkool een extra lekkere smaak die overal bij past.
Deze eenvoudige en gezonde lekkernij is een ware traktatie voor je smaakpapillen. De bloemkool wordt geroosterd tot gouden perfectie, met een heerlijke knapperige textuur en een diepe, nootachtige smaak.
Dit gerecht is makkelijk om te maken met weinig ingrediënten. Zo maak je bloemkool eens op een andere manier dan je wellicht gewend bent. Super lekker en zó op tafel, je laat de oven namelijk het meeste werk doen.
Door de toevoeging van verschillende kruiden is deze geroosterde bloemkool goed op smaak. Probeer de bloemkool naar eigen smaak te maken door gebruik te maken van verschillende soorten kruiden.
De warme, droge omgeving van de oven zorgt ervoor dat de bloemkool licht gaat karameliseren, waardoor een heerlijke nootachtige smaak ontstaat en de natuurlijke zoetheid wordt versterkt. Er ontstaat ook een knapperige textuur aan de buitenkant, terwijl de binnenkant heerlijk zacht blijft.
Geroosterde bloemkool uit de oven is een simpel en gezond gerecht waar zelfs de meest kieskeurige eters van zullen genieten.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-09-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-08-2024
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bekleed eventueel een bakplaat met bakpapier.
Verdeel de bloemkool in roosjes, niet te groot maar ook niet te klein. Zorg ervoor dat ze allemaal ongeveer dezelfde grootte hebben, dan zullen ze evenredig gaar worden.
Plaats de bloemkoolroosjes in een grote kom en voeg een theelepel zout, kurkuma, paprikapoeder en knoflookpoeder toe. Voeg een eetlepel suiker en 6 eetlepels olijfolie toe en meng goed.
Zorg dat alle roosjes goed bedekt zijn en verdeel deze over de bakplaat.
Rooster de bloemkool ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de grootte van de bloemkolroosjes. Eet smakelijk!
Kan ik de suiker weglaten?
Een eetlepel suiker geeft de bloemkool een extra lekkere smaak, hierdoor zal de bloemkool lichtjes karamelliseren. Je kunt de suiker eventueel volledig weglaten of vervang door een beetje honing.
Hoeveel bloemkool per persoon?
Een grote bloemkool weegt ongeveer een kilogram, dit is genoeg voor ongeveer 4 personen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.