Geroosterde bloemkool uit de oven

(9)

Deze gekruide bloemkool uit de oven is een heerlijk bijgerecht. Met maar een aantal specerijen geef je de bloemkool een extra lekkere smaak die overal bij past.

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Geroosterde bloemkool uit de oven

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 bloemkool
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • 6 eetlepels olijfolie
Geroosterde bloemkool uit de oven Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • bakplaat
  • bakpapier
  • grote kom

Bereiding


Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-bloemkool-uit-de-oven


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bekleed eventueel een bakplaat met bakpapier.

Verdeel de bloemkool in roosjes, niet te groot maar ook niet te klein. Zorg ervoor dat ze allemaal ongeveer dezelfde grootte hebben, dan zullen ze evenredig gaar worden.

Geroosterde bloemkool uit de oven
Geroosterde bloemkool uit de oven

De geroosterde bloemkool uit de oven afmaken – 25 minuten

Plaats de bloemkoolroosjes in een grote kom en voeg een theelepel zout, kurkuma, paprikapoeder en knoflookpoeder toe. Voeg een eetlepel suiker en 6 eetlepels olijfolie toe en meng goed.

Zorg dat alle roosjes goed bedekt zijn en verdeel deze over de bakplaat.

Rooster de bloemkool ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de grootte van de bloemkolroosjes. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

9 stemmen

Geroosterde bloemkool uit de oven: Veel gestelde vragen

Kan ik de suiker weglaten?

Een eetlepel suiker geeft de bloemkool een extra lekkere smaak, hierdoor zal de bloemkool lichtjes karamelliseren. Je kunt de suiker eventueel volledig weglaten of vervang door een beetje honing.

Hoeveel bloemkool per persoon?

Een grote bloemkool weegt ongeveer een kilogram, dit is genoeg voor ongeveer 4 personen.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.