Ohmydish.nl


Geroosterde aardappels met salie

Deze geroosterde aardappels met salie zijn een heerlijk en makkelijk bijgerecht. Heerlijk kruidig met een krokante buitenkant.

40 minuten 4 personen Bijgerechten
Geroosterde aardappels met salie

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 8 middelgrote vastkokende aardappels
  • paar takjes verse salie
  • 2 grote knoflooktenen
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Geroosterde aardappels met salie ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • oven
  • grote ovenschaal

Bereiden


40 minuten 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-aardappels-met-salie


Voorbereiding -- 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Was de aardappels en snijd deze in partjes, niet al te groot. Pel de knoflooktenen en snijd deze door de helft. Was de verse salie indien nodig.

Geroosterde aardappels met salie Geroosterde aardappels met salie

Geroosterde aardappels met salie afmaken -- 30 minuten

Meng de aardappelpartjes samen met een flinke scheut olijfolie, de knoflooktenen en peper en zout naar smaak. Verdeel dit over de ovenschaal en verdeel de salie her en der.

Rooster de aardappels ongeveer een half uur in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van je oven en de grootte van de aardappelpartjes. Roer de aardappels af en toe even door en controleer of deze volledig gaar zijn. Serveer bijvoorbeeld met rundvlees met courgette en champignons, smakelijk!

Aangeraden producten (4)


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenuā€™s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Surinaamse bami

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.