Geroosterde aardappels met salie

(1)

Deze geroosterde aardappels met salie zijn een heerlijk en makkelijk bijgerecht. Heerlijk kruidig met een krokante buitenkant. Laat een reactie achter

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Geroosterde aardappels met salie

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 8 middelgrote vastkokende aardappels
  • paar takjes verse salie
  • 2 grote knoflooktenen
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Geroosterde aardappels met salie Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • oven
  • grote ovenschaal

Bereiding


Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-aardappels-met-salie


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de aardappels en snijd deze in partjes, niet al te groot.

Pel de knoflooktenen en snijd deze door de helft. Was de verse salie indien nodig. 

Geroosterde aardappels met salie
Geroosterde aardappels met salie

De geroosterde aardappels met salie afmaken – 30 minuten

Meng de aardappelpartjes samen met een flinke scheut olijfolie, de knoflooktenen en peper en zout naar smaak. Verdeel dit over de ovenschaal en verdeel de salie her en der.

Rooster de aardappels ongeveer een half uur in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van je oven en de grootte van de aardappelpartjes.

Roer de aardappels af en toe even door en controleer of deze volledig gaar zijn. Serveer bijvoorbeeld met rundvlees met courgette en champignons, eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
1 stem

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.