Ohmydish.nl


Geroosterde aardappels met salie

Deze geroosterde aardappels met salie zijn een heerlijk en makkelijk bijgerecht. Heerlijk kruidig met een krokante buitenkant.

Geroosterde aardappels met salie
40 minuten 4 personen Bijgerechten
Geroosterde aardappels met salie

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 8 middelgrote vastkokende aardappels
  • paar takjes verse salie
  • 2 grote knoflooktenen
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Geroosterde aardappels met salie ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • oven
  • grote ovenschaal

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-aardappels-met-salie


Voorbereiding -- 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Was de aardappels en snijd deze in partjes, niet al te groot. Pel de knoflooktenen en snijd deze door de helft. Was de verse salie indien nodig.

Geroosterde aardappels met salie Geroosterde aardappels met salie

Geroosterde aardappels met salie afmaken -- 30 minuten

Meng de aardappelpartjes samen met een flinke scheut olijfolie, de knoflooktenen en peper en zout naar smaak. Verdeel dit over de ovenschaal en verdeel de salie her en der.

Rooster de aardappels ongeveer een half uur in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van je oven en de grootte van de aardappelpartjes. Roer de aardappels af en toe even door en controleer of deze volledig gaar zijn. Serveer bijvoorbeeld met rundvlees met courgette en champignons, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Surinaamse bami

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.