Ohmydish.nl


Gemarineerd rundvlees met courgette en champignons

Dit gemarineerd rundvlees met courgette en champignons is het lekkerste met een stuk malse biefstuk en geserveerd met aardappels, óf rijst, óf noedels..

25 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Gemarineerd rundvlees met courgette en champignons

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram mals rundvlees (bijvoorbeeld biefstuk)
  • 250 gram champignons
  • 1 kleine courgette (of een halve grote courgette)
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden (Herbes de Provence)
  • ongeveer 50 ml (glutenvrije) sojasaus
  • olijfolie of andere neutrale olie
  • peper en zout naar smaak
  • Rijst, pasta, noedels of aardappels om erbij te serveren
Gemarineerd rundvlees met courgette en champignons ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • grote bakpan of wok
  • champignonborstel of keukenpapier
  • huishoudfolie

Bereiden


25 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gemarineerd-rundvlees-met-courgette-en-champignons


Voorbereiding -- 15 minuten + wachttijd

Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd deze in niet al te grote stukken. De exacte vorm maakt niet uit, net wat jou voorkeur heeft. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd ze vervolgens in kwarten. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Snijd het rundvlees, bij voorkeur een mals stuk, in niet al te kleine stukken. Meng de courgette, champignons, rundvlees, ui en knoflook met kruiden, sojasaus, 2 eetlepels olie, peper en zout. Dek af en laat dit minimaal een uur marineren, hoe langer je wacht hoe meer de smaak is ingetrokken.

Gemarineerd rundvlees met courgette en champignons Gemarineerd rundvlees met courgette en champignons

Gemarineerd rundvlees met courgette en champignons afmaken -- 10 minuten

Het kan zijn dat het mengsel een beetje nat is geworden, zout onttrekt namelijk vocht. Als dit het geval is kun je het mengsel het beste even laten uitlekken in een vergiet, zodat het bakken beter gaat.

Verhit olie in een wok of grote bakpan. Bak het mengsel hierin op hoog vuur voor ongeveer 5 minuten, het vlees is het lekkerste als dit niet volledig doorbakken is. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Wij aten het met aardappels, maar je kunt het ook serveren met rijst, noedels of zelfs pasta. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Perzikvlaai

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!